Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Parisian girl

Szczupla i zadbana w 2016

Polecane posty

Gość Parisian girl

Chce schudnac do Nowego Roku. Nie chce wejsc w nowy rok z tymi samymi problemami. Moj cel do schudnac 10 kg. Chce co najmniej w 80% osiagnac ten cel do 1 stycznia 2016. Mam dosc stania w miejscu. Chce od nowego roku dobrze wygladac I dobrze sie czuc. Zaczynam od jutra :) 02.11. Bede chodzic na basen 3-4 razy w tygodniu. Jesc salatki, robic smoothie, duzo mniej cheba, makaronu, ziemniakow. Zero slodyczy. Taki prosty plan. Czy ktos sie przylaczy? zapraszam :):) razem bedzie razniej Piszcie jaki macie plan I ile chcecie schudnac

Gość PG
Bede pisala pod Nickiem PG ( Parisian Girl) Jesli tez chcecie zmienic swoj image w 2016. I wygladac super hot. Piszcie. Mi bardzo podoba sie styl Tylor Swift. Wyglada Bosko. Najwazniejsze dla mnie w moim wygladzie teraz to zrzucenie kilogramow....bo wygladam jak balon ;) I tak sie czuje. Chce choc raz w zyciu wygladac tak jak sobie wymarzylam.

Gość Wawaraz
Hej! Ja jestem na diecie od 3 tygodni i niezle sie trzymam - sposob podobny do twojego - nie jem slodyczy, fast food i ograniczam chleb (tzn tylko do obiadu jem) na razie wyniki niezbyt zadowalajace -2,5 kg na wadze. Wiec przy 170 cm waze teraz 60,8 kg. moja docelowa waga to 51 kg ale powoli mam zamiar chudnac ( bo i tak szybko sie nie daje). Od tego tygodnia dorzucam rowniez cwiczenia wiec mam nedzieje ze bedzie lepiej. Mysle ze jesli do grudnia schudne do 55 to bedzie super :)

Gość PG
Czesc Dziewczyny! Fanie ze jestescie:) @Wawaraz. Mamy podobny wzrost. Ja mam 173cm. I niestety teraz 76kg. Jestem w szoku ze do tego doszlo. Znajomi mowia ze nie widac po mnie ale ja to czuje... poza tym to okropne uczucie kiedy nie mieszcze sie w spodnie z poprzedniego sezonu :( 2.5 kg to lepiej niz nic! Jak dorzucisz cwiczenia bedzie szlo 100% lepiej. Dieta + Cwiczenia =- wymarzona sylwetka :) @ his infernal majesty- witam w Clubie! Ja mam to samo...od paru lat chce osiagnac ten wymarzony cel i jeszcze sie nie udalo. Wiem co czujesz. Czasem poprosu zycie jest zyciem i nie mamy sily sie odchudzac, rezygnujemy. Ale problem zostaje i nas meczy!!! Nie mam silnej woli ale tez nie potrafimy zaakceptowac zbednych kilogramow.... Teraz jest super czas zeby sie z tym zmierzyc. Cel jest wspanialy. Nowy rok Nowe my!!!! :) najlepszy czas zeby cos zmienic...i 31 grudnia powiedziec sobi...w koncu tego dokonalam! Trzymam za nas wszystkie kciuki!!!!

Gość gość
Hej. Ja zaczelam cwiczyc ale bez diety. Jedynie odstawilam slone przekaski i mniej slodyczy. 4 skalpele z chodakowska za mna. Chce wysmuklic cialo i poprawic wyglad skory. Jak jakies kg poleca to tez będzie dobrze. A ty co zamierzasz cwiczyc?

Gość PG
wlasnie patrze na diete Dukana. Zalaczm LINK. http://tylkodukan.pl Brzmi dobrze, chyba skorzystam z glowych zalozen. Bo do tej pory moj freestyle do niczego mnie nie doprowadzil! Chyba trzeba miec cos czego mozna sie trzymac jakies reguly. Co myslicie? Lista dozwolonych produktów: • chudy nabiał: naturalne jogurty, maślanki, mleko, serki twarogowe i homogenizowane • chude mięsa takie jak: cielęcina , wołowina (befsztyk, polędwica, rosbef, należy unikać antrykotu i rozbratla z kością) czy konina • chude ryby (okoń, mintaj, dorsz, sola, pstrąg) i tłuste ryby morskie (tuńczyk, makrela, sardynka, łosoś, halibut) oraz krewetki, ostrygi, małże, mule, kraby, homary • kurczak oraz indyk pozbawione skóry; nie należy sięgać po kaczki i gęsi • wątróbka wołowa, drobiową bądź cielęca i ozór • chude wędliny (z piersi kurczaka, indycza czy wieprzowa light) oraz jaja pod postacią jajecznicy lub omletu usmażone na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu oraz jaja na twardo, miękko, w koszulkach; z uwagi na zawartość cholesterolu zaleca się spożywanie nie więcej niż 3-4 żółtek tygodniowo; białek nie trzeba ograniczać. • inne środki, które możemy spożywać to kawa, herbata, herbatki ziołowe, cytryna, zioła, przyprawy, ocet, musztarda, korniszony Do przyrządzania posiłków nie zaleca się używania olejów czy innych tłuszczów; potrawy najlepiej gotować, grillować lub piec w foli bez dodatku tłuszczu

Gość PG
@his infernal majesty ( lubie Twoj nick!) Slychaj jesli patrzysz na jedzenie jako na glowne zrodlo przyjemnosci to sprawa jest trudna.... Cos musi tu wygrac....co jest dla Ciebie wazniejsze? Dobry wyglad czy chwilowe przyjemnosci? Wiem o czym mowie bo sama sie z tym zmagam. Moze warto to ze soba przerobic ? zmotywowac sie, przemyslec to co mna kieruje i dlaczego...taka psychologia chudniecia :) Popatrz na link do dunkana ktory zamiescilam. Brzmi pysznie! Duzo ludzi mowi ze to dziala

Gość Promises
To ja z 20.20 Z tym tluszczem to tez nie jest tak do końca. Nie polecam produktów light to sztuczne przetworzone dziadostwo. Juz lepiej zjesc sobie normalny jogurt kefir czy twarog.

Gość PG
@ Gosc Basen 3-4 razy w tygodniu. Niestety mieszkam na drugim pietrze i obawiam sie ze jakbym robila chodakowska to moja sasiadka slyszala by tupanie....moglabym eventualnie zrobic test a potem zapytac ja czy bylo glosno czy nie??? Silownia jest droga. Takze karnet na basen i moze Zumba raz w tygodniu. Cholera! Musi wkoncu sie udac bo juz mam tego zaczynania i nie konczenia dosc!

Gość PG
@ Promises Tak masz racje w 100% tez o tym slyszalam. Ze produkty Light sa niezdrowe. Ale to co dunan proponuje chyba jest ok. Dzis poczytam o tym. Napewno musze odstawic chleb. Macie jakies pomysly na lunch do pracy???? co zamiast kanapek??

Gość Wawaraz
Wiadomo dieta i cwiczenia sa najlepsze. Samymi cwiczeniami mozna wymodelowac sylwetke ale tluszczyku sie nie zgubi ( nie ma takiego czegos jak przemiana tluszczu w miesnie - to sa dwie rozne tkanki i osobno sie na nie pracuje). Sama dieta mozna zgubic tluszczyk ale wtedy cialo nie wyglada jedrnie... Wiec trzeba polaczyc... Ja przez pierwsze 3 tygodnie robilam tylkdiete poniewaz wiedzialam ze jak wszystko na raz to mi sie nie uda... Wiec dla mnie podstawa to dieta a cwiczenia to bonus :) Co do dukana to jestem bardzo pod wrazeniem wynikow tych ktorzy sie jej trzymaja. Ale sama wiem ze nie dalabym rady, bo jak mam ochote na slodkie to muche tego owoca zjesc :) juz od 3 tygodni nie tknelam nic slodkiego w innej postaci niz owoce, ale jesli nie moglabym jesc owocow to nie wiem jakby to bylo... Problemy tych diet jest taki ze jak zrobisz odstepstwo to od razu te kilogramy wrcaja wiec trzeba miec bardzo duzo motywacji... Ja sobie tak postanowilam ze wegle jem przede wszystkim na sniadanie i na przekaski a posilki bialkowe wieczorem i na obiad (waga wolno spada, ale wiem ze tego moge sie trzymac)

Gość gość
Nie znam sie zbytnio na dietach, ale nie jestem do konca przekonana aby całkowicie odstawiac chleb bo co potem? Moze zamiana na ten zdrowszy? Oczywiście to Twój wybór ;) do pracy moze owsianka z dodatkami typu banan, sliwki suszone, orzechy lub migdaly, salatki jakies, jogurt lub kefir z otrebami i tez dodatkiem

Gość Promises
Ale cwiczenia cardio spalaja tluszcz :p silowe buduja miesnie

Gość PG
Tyle ze ja po salatkach jestem glodna po godzinie I moj brzuszek sie odzywa...aww. A to jest okropne. Musze cos wymyslic... moze 50% mnie cheba I duza salatka

Gość Promises
Pelnoziarnisty chleb jak najbardziej. Oprocz salatek moze twarog z warzywami, salatki z tuńczykiem tylko capi trochę ;)

Gość Promises
Uwielbiam salatki z tuńczykiem*

Gość Wawaraz
Co do cwiczen cardio co spalaja tluszcz to trzeba by bylo cwiczyc okolo 2 godzin dziennie (np biegi) zeby spalic 500 kcal a 500 kcal to ci pozwoli stracic pol kg na tydzien... A jak niedaj boze dorzucisz cos smacznego dodatkowo bo czlowiek po dwoch godzinach wysilku jest glodny jak wilk- to nic sie nie straci tluszczyku... Co do salatek to faktycznie jest to swietny pomysl, najlepiej dorzucic takie skladniki jak ziemniak gotowany lub soczewica albo kasza i wtedy jest ta salatka sycaca. Z tym ze ja rowniez takiej salatki bez chleba nie moge zjesc - ale biore dwie kromeczki - jak tylko raz dziennie to ten chleb bedzie ko :)

Gość PG
Wlasnie doczytalam o Blonniku...*Dunkan. Dieta białkowa, jak sama nazwa wskazuj****azuje na produktach bogatych w proteiny. Tak zwane przebiałczenie diety, które występuje podczas kuracji metodą dr Dukana może mieć kilka poważnych konsekwencji zdrowotnych. W pierwszej fazie, w związku ze spożywaniem głównie produktów białkowych nasz organizm nie otrzymuje odpowiedniej ilości błonnika pochodzącego zbłonnik pełnoziarnistych produktów zbożowych, warzyw i owoców. Błonnik jest niezbędny między innymi w profilaktyce zaparć. Zalecana, dzienne spożycie błonnika wynosi od 20 do 40g. Przy takiej dawce nasze jelita pracują prawidłowo, błonnik „czyści” je z resztek pokarmowych spełniając przy tym również funkcje prozdrowotne. Długotrwały niedobór błonnika może zatem skutkować nieprzyjemnymi dolegliwościami, zaparciami, a nawet może przyczynić się do rozwoju groźnych powikłań. W kolejnych fazach stopniowo zwiększa się udział błonnika w diecie, a w fazie ostatniej zalecane spożycie otrąb powinno pomóc uregulować pracę naszego przewodu pokarmowego. Czyli tak jak zalozylam na poczatku. Wezme pare rzeczy z Dunkana ale nie wszystko. Podoba mi sie laczenie ryb, kurczaka, I innych bialek z warzywami.

Gość Promises
Mi nie chodzi o wage tylko tak jak pisalam wysmuklenie i lekki zarys miesni, dlatego postawilam na skalpel.

Gość PG
Mam nastepny pomysl. Nie trzeba nie jest blonnika przez 7 dni. Mozna np: 3 dni bez blonnia, bez chleba itp... a 4 z blonnikiem. Powinno super dzialac w tej kombinacji.

Gość Promises
No i nie zgadzam się z Tobą do konca bo cm w obwodach dzieki samym cwiczeniom leca i o to bardziej chodzi.

Gość PG
@ Promises Mi tez o to chodzi :) Bycie tylko chuda to nie to... Jest taki trend ktory nazywa sie FIT SPO. Czyli sylwetka sportowa. Mozesz to wrzucic w google.

Gość Promises
Oj tak tak, figury marzenie. Motywacja :)

To Ja PG Zarejestrowalam sie pod nowym Nickiem- Fit Girl :) (system nie pozwolil na dwu literowy nick )

Gość Wawaraz
Zupelnie sie z wami zgadzam - jesli nie masz tluszczu to cwiczeniami ujedrnisz sylwetke i bedziesz wspaniale wygladac. Jesli miesnie sa przykryte warstwa tluszczu (co jest prawda w moim przypadku) to rozbudowanie i ujedrnienie miesni bedzie mialo maly wplyw na wyglad bo tluszcz dalej bedzie zalegal na brzuchu czy udach. Ale kazda z nas wie jak wyglada i czego jej bardziej potrzeba - w moim przypadku jest to zredukowanie tluszczu, w twoim ujedrnienie miesni .

Gość gość
Mam tluszczyk, nie sa to faldy ale jest. Zobacze jakie beda efekty tylko zeby nigdy nie wymieknac dziewczyny :)

Gość Wawaraz
No wlasnie :) - cokolwiek robimy trzeba to kontynuowac ! Jak sie bedziemy trzymac to do nowego roku laski bedziemy takie ze hej ;)