Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozycja do spania w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Wiem ze z punktu zdrowotnego widzenia najlepiej jest spać na lewym boku ale niestety książki swoje życie swoje. Powiedzcie mi w jakich pozycjach wy spicie dodam iż jestem w 8 tygodniu ciąży i to moje drugie dziecko. W pierwszej ciąży spałam głównie na lewym boku ale w tej staje sie to niemalże awykonakne. Mam bóle miednicowe które uniemożliwiają mi spanie w każdej pozycji. Najwygodniej śpi mi sie na prawym boku plecach lub brzuchu co jest kategorycznie zabronione w stanie błogosławionym. Jak wy sobie radzicie w tej sytuacji. Mnie juz boli cały lewy bok a gdzie jeszcze wytrzymać 7 miesięcy

Gość gość
Mi lekarze i położne mówili, żebym spała tak, jak mi wygodnie, faktycznie dopiero w 9 miesiącu miałam spać głównie na lewym boku

Gość gość
Co ty pieprzysz. 8 tc a ty o pozycjach. Rece opadaja. Jestem w 11 tc tez z 2-gim dzieckiem i do glowy mi nie przyszlo zeby spac na lewym b oku jedynie. Nasze dzieci sa mniej wiecej wielkosci sliwki wegierki.

Gość gość
Ja jestem w 27 tc i często nie moge spać na lewym boku bo may mi nie pozwala. Jest umiejscowiony gdzieś pod żebrami po lewej stronie i boli jak cholera więc śpię na prawym lub na plecach.

Gość H helix
Na tym etapie ciąży to śpij jak chcesz, to nie ma najmniejszego znaczenia. Dopiero jak brzuch będzie duży, możesz się zastanawiać nad pozycjami. Ja w okolicach 6 miesiąca kupiłam sobie poduszkę-kojec kształt litery C). Niby zasypiałam na lewym boku, ale w nocy zdarzało mi się w półśnie wyplątać nogi i przekręcić się na drugi bok. Czasem część nocy przesypiałam na plecach. Na brzuchu fizycznie było niemożliwe. Też miałam bardzo silne bóle miednicy. W 9 miesiącu już nie byłam w stanie przekręcić się swobodnie na drugi bok. Musiałam sobie biodra przekręcać za pomocą rąk, bo sama tyłka nie mogłam przekręcić, tak bolało. Masakra. Poduszka-kojec bardzo mi pomagała w nocnych bólach. Bez niej było jeszcze gorzej.

Gość gość
na lewym boku nie sypiam nawet i bez ciązy - tam jest sece, ma sobie spokojnie pracowac, w ciązy problem miałam dopiero w 8 miesiącu - wcześniej spałam jak się dało, nawt i na brzuchu, a na końcówce było na 3/4 - miałam dużą poduchę, którą podkładałam pod bok i plecy i spałam w pozycji pomiędzy na wznak a na prawym boku