Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam depresje

Polecane posty

Gość gość

Czy da się ją wyleczyć domowymi sposobami?

Gość gość
Szczerze nie wiem, może inni ci pomogą

Gość gość neuro
Domowymi? Czyli jakimi? W ogóle to zależy, od tego, czy jest to depresja, która powstała po jakimś ciężkim doświadczeniu? Czy stan utrzymujący się przez długie lata. Jeśli to drugie, to będzie trudno wyjść bez lekarza, terapii. Jeśli to pierwsze, to można sobie poradzić, żyjąc i lecząc rany codziennością, pracą, obowiązkami, drobnymi radościami, życiem towarzyskim... Ale przecież każdy człowiek jest inny.

Gość gość
23:37 To pierwsze więc dzięki za info. Przywróciłeś mi nadzieje

Gość Kris85
Na jakim tle ją masz?

Gość gość neuro
Ja nie jestem żadnym znawcą, tylko mam to drugie i wiem jak to wygląda na tle tej pierwszej wersji. Po prostu osoby z w miarę stabilną psychiką, takie, które nie miały jakichś problemów emocjonalnych, fobii, nie były jakoś bardzo wycofane, jakby wpadają w dół i na bazie swojej dotychczasowej siły, stabilności, natury są w stanie się wygrzebać z tego dołu. Jest upadek i są odruchowe, pewnie najpierw słabe, ale powtarzające się ruchy, by wstać. Gorze, gdy takich ruchów, takich odruchów, takiej wewnętrznej woli, siły nie ma. Ale jeśli jest, to tacy ludzie, często sami wychodzą z traumy. Oczywiście, że czasem warto sięgnąć po poradę psychiatry, czasem leki, bo pomagają się podnieść, ale z drugiej strony, jeśli ktoś chce sam, to już bardo dużo. Osoby z problemem od dziecka, lękami, wycofaniem i tak dalej i dalej, nawet nie znają sytuacji, nie bycia w dole, dołku. Dlatego taka osoba najczęściej, nie ma żadnej bazy, pomysłu nawet, jak z tego wyjść. Ogólnie mówiąc, na tym polega różnica.

Gość gość
z depresją na pewno trzeba walczyć. na pewno sposoby podane tu Ci nie zaszkodzą: blogimpel.pl/jesienna-depresja-nia-poradzic/ ale jeśli czujesz się coraz gorzej to konieczna jest wizyta u lekarza.

Gość gość
Nie ma domowych sposobów na leczenie depresji. Przede wszystkim musisz zacząć się leczyć u dobrego psychiatry (np. http://www.cp-choroszucha.pl/). Nie ma na co czekać. Jeśli taki gorszy nastrój i załamanie trwa wiecej niż trzy miesiace, to znaczy, ze zaczyna się depresja. Podstawą skutecznego leczenia są dobrze dobrane leki. Taka prawda.

Gość gość
Tylko psychiatra, nie ma domowych sposobow, co to za pomysl w ogole

Gość gość
Miałam swego czasu poważne problemy. Nie chwaliłam się tym przed nikim, nie zwierzałam się...Bałam się,że ktoś mnie wyśmieje...Chciałam być przy moim synku i jakoś krok po kroku walczyłam ze sobą...Tłumaczyłam sobie wszystko, analizowałam i chciałam sama sobie pomóc. I był nawet taki czas, gdy myślałam, że to wszystko mam już za sobą...Ale zaczynałam uświadamiać sobie, że jednak nie. Ten dziwny nastrój znowu powracał i trwał...Musiałam znaleźć jakieś lekarstwo na moje schorzenie. Pomogło mi oczyszczenie aury u osoby zajmującej się magią http://moc-energii.pl , od rytuału zaczęło się wszystko zmieniać na lepsze. Znów jestem pełna zycia i chęci. Oby było tak jak najdłużej.