Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ojciec moich dzieci splaca dlugi swojej matki ( kiedys wzial jej spory kredyt i nie splacala go) komornik zabiera sporą czesc jego wynagrodzenia. W zeszlym roku byl u radcy prawnego, ktory doradzil abym zalozyla mu sprawe o alimenty. Tak tez zrobilismy i firma wyplaca mi z pensji meza alimenty na dzieci, a reszte zajetej kwoty przekazuje komornikowi. I teraz mam pytanie czy w przypadku jakbysmy wzieli ślub to stracę te alimenty czy ślub nie ma znaczenia skoro juz jest wyrok sadu. Dziekuje za pomoc.

Gość gość
Znaczy tak my jestesmy razem, tworzymy rodzinę itd. Ten wyrok o alimenty mial jakby zabrac troche jego pieniedzy od komornika ( to trochę dziwnie brzmi, ale niestety tak jest). Tzn, że biorac ślub nic nie zmieni wyroku sądu odnośnie alimentów na dzieci i nie zostanie to tak jakby to nazwac... anulowane? Jejku przepraszam, ale nie umiem tego logicznie wytłumaczyć...

Gość gość
Tak

Gość gość
Rozumiem twoja wypowiedź wydaje mi się że nie będzie to miało znaczenia po ślubie mąż też może płacić alimenty na dzieci. Musiała byś zakładać sprawę w sądzie o zniesienie alimentów

Gość gość
Znam dziewczynę która ma męża i alimenty na dzieci co miesiąc z konta męża ma przelew na swoje konto bo jej mąż często wyjeżdża na długo a nie chce jej upoważnić do konta

Gość gość
Zniesienie... wlasnie to slowo mi gdzies umknelo w glowie. Dziękuję