Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamawpracy

chcą mnie zatrudnić, ale nie wiedzą o ciąży

Polecane posty

Gość mamawpracy

Hej dziewczyny niedawno pisałam a o tym, czy iść na rozmowę kwalifikacyjną do banku skoro jestem w ciązy dokładnie w 18 tc. Zdecydowałam się pójść, od samego ranka byłam strasznie zdenerwowana, pojechałam i czekałam na swoją kolej ponieważ były inne dwie kandydatki przede mną. Gdy czekałam miałam ochotę uciec bo kiedy powiem im o ciąży oni po prostu nie będą chcieli ze mną rozmawiać. Rozmowa przebiegła płynnie, w komisji było trzech panów mieli dużo pytań a ja starałam się dać z siebie wszystko mimo że nie mam doświadczenia bo w czerwcu skończyłam licencjat, byłam tak zdenerwowana, że z tego wszystkiego nie odważyłam się powiedzieć o ciąży a oni wiadomo z tego względu że nie mogą nie pytali. Dzisiaj zadzwonili że chcą mnie, bo najbardziej im się spodobałam. Czuję się okropnie, bo im nie powiedziałam. Zamierzam pojechać do dyrektora dzisiaj bo moja ciocia go dobrze zna i powiem mu jak to wygląda. Chciałabym pracować bo czuję się doskonale, jednak wiem jakie są realia i nie chce być nieuczciwa podpisując umowę i robić im problemy. Wiem że teraz nie dostanę już tej pracy ale w przyszłości bardzo chciałabym. Co myślicie pomoże to czy lepiej pojechać w piątek tak jak mi kazali do placówki i wtedy im oznajmić ?

Gość gość
O ciazy moglas nie wiedziec. Pojedz jutro i poinformuj ze dziękujesz ale wczoraj dowiedziałas sie o ciazy

Gość gość
Nie wwiedziec o ciazy w 18 tygodniu? Co ty gościu bredzisz.

Gość gość
Powiedz - jak Cię oleją ich sprawa, a masz duże szanse, że i tak Cię wezmą i do tego będziesz osobą prawdomówną i uczciwą. Ja tak myślę przynajmniej. Nawet jak tutaj Cię nie wezmą to dzięki temu mogą Cię komuś kiedyś polecić i zrobisz sobie dobrą opinię. A jak zaczniesz kręcić to tylko gorzej wyjdzie.

Gość mamawpracy
to oczywiste że muszę powiedzieć o ciaży, nie należę do kobiet które chcą wyłudzić pieniądze, chcę być uczciwa i żebym mogła tam jeżeli będą chcieli pracować po porodzie.

Gość gość
Powiedz, ze dopiero dowiedzialas sie o ciazy. Inaczej moga sie wkurzyc, ze marnowalas ich czas

Gość gość
Tylko nie rezygnuj sama. Powiedz: chce zeby byla jasna sytuacja bo nie wiem czy panowie zauwazyli ze jestem w ciazy a ze stresu zapomnialam powiedziec. Nie tlumacz sie i nie przepraszaj, powiedz i czekaj co zaproponuja Daj znac

Gość mamawpracy
czuję się okropnie, bo miałam powiedzieć to na rozmowie ale po prostu zabrakło mi odwagi. W ogóle nie liczyłam że mnie zechcą. Ja bez doświadczenia zaraz po studiach, gdzie inne kandydatki z tego co mówiły miały już kilkuletnie oświadczenie... Wiem że nie miałam obowiązku im mówić ale jestem osobą uczciwą i nie chcę tutaj wyłudzić od nich kasy a potem już o pracy zapomnę. Mieszkam w bardzo małej miejscowości i głowie tylko tam mogę liczyć na zatrudnienie, a jeżeli zostawię niesmak z pracą będzie cieżko chyba że z 40 km od domu co nie jest mi na rękę ;(

Gość gość
Jezu dziewczyno nie drecz sie tak nic takiego sie nie stalo spokojnie

Gość mamawpracy
wiem wiem, jak zwykle wyolbrzymiam ale chyba taka wada :( pojadę dzisiaj i mu powiem, być może doceni moją uczciwość albo wręcz przeciwnie, ale będę miała spokojne sumienie