Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teraz PIS iory cofną ustawę in vitro! Macie rząd radykałów religijnych! Szo

Polecane posty

Gość gość
chodzi o kasę, przyczepili się do in vitro, bo to takie koszty, ale PIS klerowi to nie zabierze i nie powie ile IM dają. o to chodzi.

Gość gość
jak ja czytam o tanim jedzeniu z dyskontów to mnie szlak trafia :-o jakby to było jedyne co mi grozi no ludzie moja babcia na wsi całe życie zad***e rzeka i las mleko tylko krowie mąka swoja wszystko tylko ze swojego plonu roli no i co zawał jeden drugi cukrzyca amputacja kończyn cierpienie i męka JA PYTAM DLACZEGO K/U/R/W/A to ekojedzenie nie dało jej życia i zdrowia woda ze studni głębinowej całe życie jak ze źródła wiadrem ciągnięta no i coooooo? gufno ktoś ma tak czy inaczej zapisane i może sobie kopkę zrobić taka prawda :-D

Gość gość
A TE potrafią tylko grzmieć i ubliżać a c/h/u/j wie co będzie i kiedy i czy w ogóle durne babsztyle :-o

Gość gość
Ja też uważam,że nie stać nas na in vitro z budżetu,bo trzeba chronic już zyjace dzieci.A jesli ktoś ma marzenie o in vitro banki powinny stworzyc możliwosci wzięcia kredytu i wtedy niech sie zapylają ale nie za moje podatki.

Gość gość
Ciekawe kto Ciebie zapylił tępa strzało... ehhh. Czy nie można normalnie kulturalnie napisać a nie z pogardą? Jeśli się z czymś nie zgadzasz ok, Twoja sprawa, ale chyba kultura nie boli??

Gość gość
wiecie dlaczego in vitro nie powinno być refundowane? Bo posiadanie dziecka, jakkolwiek brutalnie to zabrzmi, to tylko fanaberia. Chęć posiadania dziecka nie może być opłacana przez fundusz zajmujący się ratowaniem ludzkiego zdrowia i zycia. Nieposiadanie dziecka nie jest chorobą śmiertelną, nawet nie powoduje kataru. Ktoś napisze, że osoba bezpłodna-bezdzietna ma problemy psychiczne z zaakceptowaniem faktu ze nie może mieć dziecka. W taki razie niech idzie z tym problemem do psychologa. Ja mam wielki gruby tyłek, który sprawia że ma doła psychicznego, szczególnie latem na plaży. Czy w taki wypadku nfz ma mi zrefundować oddysanie tłuszczu?

Gość gość
z jednej strony racja, z drugiej osoby którym nie chce się pomóc w sprawie IN VITRO może też nie chcą dawać pieniedzy ze swoich podatków na zwierzęta, chore dzieci, starszych ludzi, leni i nierobów... najlepiej by było gdyby ZUS szlag trafił,niech każdy sobie odkłada pieniądze i oddaje pieniądze z przymusowych podatków na cel który jemu będzie odpowiadał. W przeciwnym razie nikt nie będzie zadowolony. Proponuję nie oskarżać ale postawić się w sytuacji takich rodzin.. nie mogą naturalnie począć dziecka, In vitro nie będzie, ale to małżeństwo ma dać ze swoich podatkow by twoje dziecko dostało 500 zł... niestety z każdej strony źle to wygląda

Gość gość
no ale komu dają te 500 co ? bo invitro już jest finansowane :-) a 500 to tylko marzenia ściętej głowy :-p

Gość gość
właśnie moi wujkowie i tata tak zostali nauczeni przez dziadka. Od zawsze pracują na czarno. Wszyscy ubezpieczni przez krus, ugadani z pracodawcami że dostają większą stawkę godzinową...nie będę nawet wspominać ile każdy z nich oszczędził przez te lata na starość, i nie musi dawać nierobom, mamuśkomżebymiały po 500 zł czy na in vitro i jest sprawiedliwie ... tylko trzeba oczywiście sumiennie odkładać

Gość gość
wyje..ać zus w kosmos i każdy niech sobie sam odkłada na co che.

Gość gość
ok ale gdzie to 500 złoty :-D

Gość gość
też tak uważam,na chuj ten caly zus niech kazdy dana co chce, mi nikt nie da na in vitro wiec dlaczego ja mam komus dac na jego chore dziecko. Jego dzieciak, nie mój

Gość gość
moje "pincet" złotych trzyma jeszcze Wałęsa, który od 1989r wisi mi i wam 100 mln :D

Gość gość
dokładnie gdzie moje 100 milionów :-D a te debilki się podniecają obietnicą marchewki :-D

Gość gość
obietnice,nie obietnice. Fakt jest taki że skąpe p******e baby się rzucają o IN VITRO, przeszkadza im to że jest refundowane ale żeby na ich bachory bezdzietne małżeństwa dawały to chętnie... p******i ludzie...

Gość gość
13.00 co za przygłup ...chyba starczka -mrozaczka. Chrzest Polski 966 przybycie Krzyżaków 1226... A nawet za komuny uczono że bez chrztu Polska skonczyłaby jak Połabianie czy Prusowie -tylko kurhany by zostały ...kończmy ten wątek IV to ważne dla może 3% populacji reszta ma to w dooopie . Jakby było na leczenie chorych to by akceptowano refundacje IV skoro nie ma to ludzie tego nie chcą -proste ? A z tymi palaczami to argument obosieczny .Bo 40 letnia babciomama co przez 20 lat truła sie tabsami anty i teraz chce zaciążać przy zniszcoznym układzie hormonalnym -czy ona różni sie od palacza ?! Oboje chorzy !! Na własne życzenie .

Gość gość
Otóż to!