Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić, żeby mieć więcej włosów?

Polecane posty

Gość gość

Czy możecie polecić jakieś preparaty, po których rosły Wam tzw. baby hair? Zauważyłam, że wyrosły mi po wcierkach i być może od picia siemienia, ale nie jest ich jakoś bardzo dużo, a mam mało włosów, tylko 8-9 cm w kucyku :( :( Podobno wcieranie olejku rycynowego pomaga. Co jeszcze?

Gość gość
Mi pomaga wcierka Jantar

Gość gość
A po jakim czasie widzisz nowe włosy? Mi rosły po Saponicsu i Radicalu, a po Jantarze jakoś nie, może za krótko używałam?

Gość gość
Na porost włosów bardzo polecam pokrzywę. Nie mówię o samych szamponach (ale oczywiście też są dobre), ale też o własnych płukankach z pokrzywy (najlepiej samemu wysuszyć liście przykładowo lub bez suszenia zrobić napar do włosów). Ogólnie więcej o właściwościach tutaj -> http://pieknojestwtobie.com/pokrzywa-na-wlosy-zastosowanie-i-wlasciwosci-wzmacniajace/. Ja sama korzystam od dawna i włosy nie dość, że są mocniejsze, to właśnie też zaczęły szybciej rosnąć. Napary z pokrzywy do picia również działają dobrze (podobnie jak branie skrzypu). Również dodawanie jej do jedzenia nie jest najgorszym pomysłem zwłaszcza, że sam zapach i smak (w zależności od gustu) dodaje potrawom smaku, a przy tym ma dobre właściwości dla włosów ;) No i jak zaczęłam sama w domu robić z pokrzywy płukanki i tym podobne, to włosy mam jakby mocniejsze i nieco grubsze przynajmniej takie wrażenie odnoszę.

Gość gość
Puknij się. Też mam 8 w kucyku i uważam, że to dużo. Naczytałaś się włosomaniaczek itd. Z tego co czytałam cholera wie czy ich obwody są prawdziwe (jedna pisała, że koleżanka gadała jak to ma 10 a ktoś jej zmierzył i wyszło 7). Skoro testowałaś wcierki, siemię to masz takie jakie masz. Cudów nie będzie, dbaj o te co już rosną i ciesz się nimi bo naprawde nie masz na co narzekac jeśli idzie o objętość ;)

Gość gość
No tylko jakoś każdy mi mówi że mam cienkie włosy (cienkie w sensie objętości), kucyk cienki i w ogóle, nie ma mowy by zrobić warkocz. Problemem jest też to, że szybko tracą objętość, w ogóle nie umiem im nadać takiej maksymalnej, ale najbardziej chodzi o to, że przez lata rozjaśniania straciłam masę włosów i teraz one odrastają, ale mniej w stosunku do tego ile straciłam, tych "baby hairs" nie jest jakoś zawrotnie dużo, takie kępki tylko, więc wydaje mi się, że stać moje mieszki włosowe na więcej

Gość gość
up

Gość gość
8 cm to duzo?

Gość gość
Ja bym oddała jeden dzień z życia, żeby mieć 8 cm. Mam 4.5. Tak, 8 to dużo, przestań narzekać.

Gość gość
Autorko ! Ja polecam iść do apteki i zapytać co możesz stosować. Miałam problem wypadania włosów po gwałtownym odchudzaniu i pani w aptece poleciła mi szampon który stosują kobiety po chemi, efekt? REWELACJA !! Włosy odrosły, mam bujne jakich nigdy nie miałam i przede wszystkim zdrowe. Teraz raz w miesiącu myje włosy tym szamponem aby utrzymać efekt. Zapłaciłam za Niego ok 17-25 zł za 250 ml. I wystarcza na miesiąc lub dwa przy myciu co drugi badz trzeci dzien :) nazwa: dermena(biały z pionowym niebieskim paskiem) polecam !!

Gość gość
Oooo, dziękuję, czytałam kiedyś o tej dermenie ale były opinię że na początku włosy wypadaja mocniej, po odstawieniu tez... Ale wyprobuje. A co do tego to czy 8 to duzo czy mało to wydaje mi się że zależy u kogo, np od rodzaju włosów i też chyba sylwetki, może wielkosci głowy... Moze dla kogoś to duzo ale ja po prostu mam malutka kiteczke bo jeszcze włosy bardzo proste i idealnie gładkie...

Gość gość
A czy tej dermeny można używać kiedy włosy nie wypadaja tylko chce się żeby odrastaly?

Gość Milka798
mi samej osobiscie to wlosy wypadac zaczely po ciazy i w sumie probowalam ok. 3 kosmetyków (w tym fryzjerskie profesjonalne maski) i 2 suplementów. Z czego z kosmetyków nie pomoglo wlasciwie nic, a z suplementów tylko vitapil mama, bo ma mnostwo tych skladników pomagajacych rosnac wlosom. Mama mi jeszcze dala przepis na maseczke z drożdzy i robię raz w tygodniu. Także mam baby hair przy czole no i wlosów zostaje mniej na szczotce

Gość gość
Zdecydowałam, że kupię Dermenę, nie zaszkodzi, bo i tak nie wiem jakiego szamponu teraz używać, a jak skończę placentę, kupię sobie preparat stymulujący odrost włosów Pharmaceris, a potem może żel Biovax-med. Muszę zacząć inwestować w kosmetyki właśnie typowo na odrost, bo w sumie nigdy takich nie używałam

Gość gość
Ja stosuje preparat który zamówiłam na stronie mocne-wlosy.pl Stosuje go od miesiąca i widać że działa. Zauważyłam że włosy mi tak nie wypadają no i stały się o wiele ładniejsze

Gość gość
u mnie ten suplement z mocne-wlosy.pl również zadziałał choć może nie tyle włosy odrosły co już nie wypadały tak jak wcześniej