Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naczyniak u dziecka !

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 15 miesięczne dziecko od lekarza rodzinnego dostałam skierowanie do chirurga ponieważ moje dziecko ma naczyniaka chirurg dał mi skierowanie do szpitala mam tam siedzieć z dzieckiem tydzień gdyż dziecko ma być zbadane i dostac lekarstwa czy tabletki na wchłonięcie naczyniaka. Czy to coś poważnego? :(

Gość gość
Cięzko powiedzieć, bo zalezy jaki to naczyniak, moje dziecko miało dwa - jeden plaski na nodze i druga truskawę z tyłu głowy - zalecenie było czekac aż sie wchłonie i zgodnie z tym co powiedział lekarz znamię na nodze zniknęło w ciągu pół roku a to na głowie do 6 roku zycia... Badali to jakoś? Brali wycinek?

Gość gość
No to wygląda tak że jest lekko wypukle spojrzał na góra 3 sekundy i dał skierowanie do szpitala już na sama myśl szpital robi mi się niedobrze bo też słyszałam że one mogą kilka lat się wchlaniac

Gość gość
moze i długo sie wchłaniac ale nie jest grozny

Gość gość
Może zasięgnąć rady od innego chirurga tylko musiałbym iść po skierowanie do rodzinnego a nie jestem pewną czy mi da:| dużo ludzi mi mówiło o tym że to się wchlonie i polozna gdy do mnie chodziła. Nie chciałabym iść do szpitala bo nie wiem co tam będzie jak na to spojrza

Gość gość
Może zasięgnąć rady u innego chirurga? Ale wtedy musiałbym iść po skierowanie a nie jestem pewną czy mi lekarz rodzinny da. Duzoludzi mówiło mi i polozna że to wchlonie nawet kilka lat to potrwa

Gość gość
właśnie mi przypomniałas, że moje dziecko też miało naczyniaka, na powiece, ale sie wchłonął

Gość gość
Moja mała też miała naczyniaka jak się urodziła, a teraz ma półtora roku i naczyniak się wchlonął. Lekarz rodzinny kazał go usunąć ale inny doktor ze szpitala mówil żeby zaczekać do ok 2 lat i sam zniknie. I tak się stalo :-)

Gość gość
Wydaje mi się że nasz nie wchlonie do 2 lat dla mnie jest chore żeby dziecku wycinać coś to natura stworzyła szczególnie że nie zagraża to jemu.

Gość gość
No wlaśnie, my poczekaliśmy z wycinaniem i bez problemu sie wchlonął. Zrobisz jak będziesz chciala ale skoro maluchowi to nie zagraża to nie ruszałabym tego.

Gość gość
Ja mam 3 naczyniaki na ciele, jak sie urodzilam byle ciemne i wielkie.Dzis mam 30lat 2 sie prawie calkowicie wchlonely, trzeci jest troche widopczny.Nie ma co sie bac:)