Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
naquel

Zagubienie w labiryncie życia

Polecane posty

Hej, nie wiedziałam gdzie o tym napisać więc padło na kafeterie. Nie mogę też z nikim porozmawiać bo jest mi wstyd. Jakieś półtorej miesiąca temu wyprowadziłam się z domu rodzinnego od matki, z którą zawsze miałyśmy przyjacielskie relacje. Mam 19 lat i obecnie jestem w klasie maturalnej. Wyprowadziłam się głównie dlatego, że mama chciała żebym się usamodzielniła, a ja chciałam wszystkim pokazać, że dam radę i jestem na tyle dojrzała żeby sobie z tym poradzić. Obecnie mieszkam z przyjaciółką którą znam od przedszkola i jej siostrą w ich mieszkaniu. Problem polega na tym, że za nic nie mogę się zaaklimatyzować. Nie czuje się tutaj jak w domu tylko strasznie obco. Brakuje mi mojego starego mieszkania. Dziwi mnie to bo w ciągu swojego życia wiele razy zmieniałam miejsce zamieszkania wraz z moją rodzicielką. Ale teraz jest inaczej, nie mogę się przyzwyczaić, skupić żeby się uczyć. Boje się że to wpłynie również na moją maturę. Niby mieszkam w tym samym mieście ale dużo dalej od swoich znajomych i całego swojego poprzedniego życia. Dlatego potrzebuje waszej porady. Wstyd mi jest wrócić i powiedzieć, że ja tak nie potrafię i że nie jestem w stanie mieszkać sama. Ale z drugiej strony nie wiem czy wytrzymam dalej tak żyjąc. Jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na to co ludzie powiedzą o moim życiu i zachowaniu ale akurat w tym aspekcie życia się boje wszystkich reakcji i poniżenia. Jestem bardzo ciekawa waszej opinii, może ktoś nawet był w podobnej sytuacji. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować