Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwucha_003

Zaproszenie na imprezę

Polecane posty

Gość sylwucha_003

Jestem nowa, nie wiem czy w dobrej kategorii umieściłam temat, ale do rzeczy... Zastałam zaproszona na 18-nastkę mojej kuzynki z osobą towarzyszącą. Impreza ma się odbyć za 4 tygodnie, a ja? Nie mam z kim iść... Znaczy, miałabym z kim iść, ale nie wiem jak podejść do tematu. Jest moim korepetytorem, jest 5 lat starszy, na 90% nie ma dziewczyny. Znamy się 3 tygodnie (bardzo krótko niestety :/ ) Z odwagą problemu u mnie nie ma, ale nie wiem, czy nie wystraszę Go takim nagłym zaproszeniem na imprezę. Po za tym... będzie musiał ze mną jechać 200 km do mojego rodzinnego miasta (wyjechałam na studia do innego miasta i tam Go poznałam). Szanse są chyba niewielkie na to, żeby się zgodził. A Wy jak myślicie? Mogę zaryzykować? Nie zrobię z siebie idiotki? Nie będzie później dziwnie na korepetycjach jeśli mi odmówi? :/ Nie ukrywam, podoba mi się On, ale to już jest inna kwestia. Na korepetycjach, gdy temat schodzi w inną stronę niż temat zajęć, to całkiem miło Nam się rozmawia. Atmosfera jest luźna, ostatnio nawet się trochę ze mną droczył i się śmiał ze mnie i moich "postępów" w nauce. Oczywiście wszystko w żartach. Nie chciałabym psuć tej relacji, bo jest na prawdę miło. Przyjaciółka doradziła mi, żebym zapytała ogólnikowo, czy zna kogoś, kto miałby ochotę na darmową imprezę (tak, darmową, ponieważ za bilety na pociąg płacę ja. Jeszcze się nie zdarzyło, by ktoś, kto ze mną szedł na imprezę płacił za cokolwiek). Ale czy to taki dobry pomysł? Sama nie wiem co robić... A może całkowicie odpuścić? Pójście samej na tą imprezę nie wchodzi w grę, ponieważ przerabiałam to już 2 lata temu na weselu. A towarzystwo będzie takie samo, więc skończy się tym, ze każdy będzie się z kimś bawił, bo będzie miał z kim, a ja będę siedzieć i się przyglądać.

Gość gość
Powiedz, że nagle kolega Cię wystawił i nie masz kim iść