Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramtatatam

Szybkie odchidzanie

Polecane posty

Gość ramtatatam

Zapewne te powtarzające pytania strasznie już nudzą, ale i ja postaram się czegoś dowiedzieć. Od jakiegoś czasu postanowiłam zrzucić nieco wagi oczywiście ograniczając jedzenie. Postanowiłam ze starych nawyków zostawić jedynie normalny obiad. Niestety nie mieszkam sama, obiad robiony jest dla całej rodziny, do tego dwoje małych dzieci, dlatego specjalne obiady musiałam wykluczyć. Poza obiadem staram się jeść już lekki posiłek, czyli płatki Fitness lub pieczywo ciemne bez masła, jedynie z białym serem, ewentalnie jakiś serek wiejski. Codziennie staram się zjeść też jakiś owoc****iję tylko wodę niegazowaną. Spaceruję średnio godzinę codziennie dość szybkim krokiem, poza tym nie mam zbyt częstego ruchu. W ten sposób jest szansa zrzucenia trochę kilogramów? Ciągle słyszy się, że powinno się jeść pięć/sześć mniejszych posiłków dziennie lub trzy duże. Na mnie osobiście lepiej działa obecnie stosowana "dieta", bo kiedy podjadam częściej, bardziej czuję głód i ciągle myślę czy czegoś jeszcze by tutaj nie zjeść. Kiedy w miarę regularnie jem te dwa posiłki, to o wiele dłużej czuję się najedzona i międzyczasie nie mięczy mnie ochota na nic. Wiem, że nie zaproponowałam niczego zdrowego i gwarantującego trwałą utratę wagi. Rozumiem, że zdrowsze i bardziej polecane jest dłuższe odchudzanie niż te szybkie, ale naprawdę nie mam ochoty chudnąć 10kg przez rok. :) Z obecną wagą nie myślę o tym co będzie jeśli niezdrowo schudnę, o utrzymaniu wagi myśleć będę jeśli w ogóle wypali. Jeśli ktoś kiedyś schudnął w podobny sposób to napiszcie ile i czy warto się tego trzymać. Proszę o opinie odnoszące się głównie do tego co wymieniłam, nie interesują mnie żadne inne pomysły, bo naprawdę przeczytałam ich mnóstwo. Pozdrawiam. :)

Gość gość
a jakie jest pytanie? nic z tego nie zrozumiałam;)

Gość ramtatatam
Pytania to te takie zdania po "?" tym znaczku. :) Głównie chcę wiedzieć czy w opisany sposób mam szansę schudnąć. Dużo czy raczej będzie to szło nieco dłużej, wszystko opisałam w dość jasny sposób. :)

Gość gość
Bardzo ciężko idzie ten temat widze.. Tutaj zauważane są tylko tematy z wiekszą ilością odpowiedzi?

Gość KasiaMi
Nie wiem, czy moja metamorfoza sie tutaj nadaje. ale cos udało mi sie ze sobą zrobic, Leci juz dwa lata,a w sumie zaczęło sie niewinnie, od pierwszych przeglądań forum. Potem samo poleciało, najgorzej było zacząć, był płacz i radość , teraz jest satysfakcja. Chce jeszcze, chce wiecej. Moze kogoś zmotywuje, wiem jedno. - marzenia sie spełniają. Całe źycie byłam grubaskiem, "na starość" sie odmieniło Emotikon smile dziękuje za takie strony jak ta Emotikon smile Poleciało 16 kilogramów, nawet nie wiem kiedy i miłość do zdrowego trybu życia została, mam nadzieje na zawsze. powiem Wam moi drodzy że w ciągu trzech tygodni udało mi się pozbyć prawie 16 kg, dla mnie to ogromny sukces, dlatego chce się z wami czymś podzielić, co ostatnio udalo mi sie znalezc w necie, zamiast płacić kilkaset złoty wystarczy skorzytsać z mojej rady :)przepisy są łatwe a co najważniejsze przygotowywane z niezbyt drogich składników, ćwiczenia chociaż na początku meczące obecnie sprawiają mi wiele przyjemności, również myslicie jak zadbać o swoją sylwetkę? Korzystajcie z programu tak jak ja Możesz go dostać wchodząc w link tutaj >> http://moja-dieta.5v.pl/ wystarczy wypełnic formularz i się zweryfikować by pobrac plik, bez zbednych dodatkowych płatności :) Ja już cieszę się posiadając ten zestaw, polecam gorąco i zapraszam do udostępniania :)

Autorko, rzeczywiście czytelne toto nie jest, nikomu nie chce się czytać takiej ilości tekstu, mnie też;) ale i tak nikt ci nie odpowie czy schudniesz, bo to zależy ile ważysz, ile jadłaś do tej pory itp. Jedno jest pewne; nie schudniesz jedząc płatki fitness i wszystko, co jest fit, zobacz ile one mają cukru, zastąp je owsianką z dodatkami, jakie chcesz. Czytaj etykiety unikaj wszystkiego, co ma dużo cukru, syropu glukozowo – fruktozowego itp. Normalne domowe obiady tez możesz jeść, tylko staraj się unikać polewania sosami i tłuszczem, ziemniaki tez nie są tuczące, ale lepsze są kasze. Twój obiadowy talerz powinien wyglądać tak; kotlet jeden, łyżka ziemniaków i reszta talerza, co najmniej polowa to surówka, najlepiej taka z oliwą, nie z majonezem, czy śmietaną I jeszcze jedno; spacery to są dla rodzin z małymi dziećmi;), ty masz SZYBKO MASZERWOAĆ, a jeśli nie masz BMI powyżej 30, to możesz próbować biegać. A szybkie odchudzanie, bez zmiany nawyków żywieniowych, zawsze kończy się jojo, więc może lepiej powoli, ale na stałe;) Napisz w punktach, co jadłaś np. wczoraj, podaj ile ważysz; to może więcej osób ci odpowie, a nie tylko reklamiarze;)

Gość ramtatatam
Przyznam, że nie skupiam się na wadze, bo to nie ona decyduje o wyglądzie i samopoczuciu. Jak do tej pory piłam dziennie średnio 2L pepsi czy innych gazowanych i mocno słodzonych napojów. Nie odmawiałam sobie chipsów, a każde danie, które było z tych "słonych" musiałam osolić dodatkowo. Słodycze też kilka razy w tygodniu zdarzyło mi się jeść. Podsumowując - jadłam niezdrowo. Zamieniłam gazowane na wodę, omijam słone jedzenie, a wszelkie słodycze czy chipsy wykluczyłam całkowicie.

Nie ma takiego zjawiska jak szybkie chudnięcie. Oczywiście można zredukować wagę w szybki sposób, głodówka, ograniczenie płynów, ale to jest efekt chwilowy. Właściwa zbilansowana dieta ma spowodować, że waga będzie redukowana systematycznie i nie niszczyła zdrowia, nie zaburzała metabolizmu. Zajrzyj do dziennika diety www.dietomat.pl/strona/dziennik-kalorii i spróbuj ułożyć sobie zbilansowaną dietę z redukcją kalorii o 300-400, sprawdź bilans i zacznij stosować, to pomoże.

Gość gość
Wiele szukałam i dużo razy się zraziłam. Odkąd stosuje slimcea problem nadwagi zanika w znacznym stopniu. Polecam Slimcea koleżankom które szukają jakiegoś środka a nie wiedzą na co się zdecydować. Ja jestem już trochę doświadczona w tej kwestii. Slimcea to na prawdę dobry wybór. Można schudnąć kilkanaście kilogramów przez pełny okres kuracji 3 miesięcznej.

Gość gość651
Dopytuję o wagę, bo ma znaczenie; jeśli ważysz 100 kg to będziesz chudła szybciej niż osoba, która chce zrzucić 5 kg. Odstawienie słodkich napojów i przetworzonego badziewia, to bardzo dobry kierunek;) Słodycze ogranicz ile możesz, jedz w zamian owoce. Wprowadź do swojej diety twarogi i jogurty naturalne, duuuużo warzyw, jajka, ryby, kasze, zdrowe tłuszcze (oliwa, rożne oleje, awokado) ciemne pieczywo i waga powinna powoli spadać bez względu na to ile ważysz Usłyszałam ostatnio, że na sukces w odchudzaniu składa się 70% to dieta, a 30 % r u c h. I nie wierz w żadne wspomagacze, bo to bzdura, odchudza ujemny bilans kaloryczny, a nie jakieś specyfiki, nawet naturalne. Powodzenia

Gość gość
Niezmiernie ważne jest urozmaicenie diety, a nie wiem czy takie płatki zaliczyła bym do zdrowych. Moim zdaniem idź do specjalisty, który powiem Ci co i jak, doradzi. Mnie pomogli w centrum odchudzania i odżywiania. Dużo wiedzy o jedzeniu, co jeść, czego nie. Dlaczego warto ćwiczyć . Teraz jest mnie mniej o 6 kilogramów w 1,5 miesiąca.

Gość gośćAlize
Kupując Foreverslim byłam pełna obaw.Opinii tyle ile ludzi.Owszem większość pozytywna.Mija drugi miesiąc jak biorę te tabletki i jestem zadowolona.Waga spadła tyle ile chciałam,ale aby utrzymać tą wagę łyknę ostatnie opakowanie.Według mnie warto go kupić.

Gość gość
jak schudnąć? moja odpowiedź jest taka, warto stosować do diety suplement Slimcea. Są to tabletki na odchudzanie które faktycznie działają. Mi pomogły schudnąć 12kg wieć i każdej pomogą, ale pamietajcie o diecie.

Gość gośćsami
Ja nie potrzebowałam większych zmian u mnie wystarczyło tylko zmniejszenie porcji .Foreverslim pomógł bo przebrnęłam przez dietę bez nocnego podjadania w całkiem dobrym nastroju.Więc u każdego wygląda to inaczej.

Gość daga612
Ja również nie zmieniłam zbyt dużo jadłam to na co miałam ochotę tylko w miarę rozsądku i o regularnych godzinach do tego suplement African Mango http://szczupla-kobieta.pl i wszystko idzie w dobrym kierunku waga spada a ja czuję się świetnie!