Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła

Pomyłki badania beta hcg, czy to możliwe ?

Polecane posty

Gość przyszła

Witam, przed wczoraj byłam w szpitalu z powodu silnego bólu brzucha zrobili mi badania i w końcu wysłali mnie do oddziału ginekologicznego. Badanie beta hcg wyszło >3,4 gdzie norma to była 2,0. Pani doktor powiedziała że najprawdopodobniej jestem ciężarną i trzeba tak mnie traktować i po dwóch dniach zrobic ponowne badanie. Dziś byłam w labolatorium ale nie w szpitalu i wyszło mi >0,10 czyli wyklucza ciąże, czy to możliwe że to pomylka, że jednak jestem w ciaży ? powtórzyć badanie, poczekać ? Pomocy

Nie wiem czy może dojść do pomyłki ale ja robiłam to badanie i nie wykazało ciąży a miesiąc póżniej dowiedziałam się, że jestem w 7 tygodniu ciąży( badanie usg) więc dziwne....

Gość gość
Autorko możliwe, że bylas w bardzo wcześniej ciąży i nastąpiło poronienie samoistnie. Możliwe, że ból był tego zwiastunem. Ciąża się nie urzynała i beta spadła. Druga Pani prawdopodobnie zrobila test beta przed zagnieżdżeniem zarodka.

Gość gość
medytacja a czemu się dziwisz? Skoro robiłaś betę tydzień po zapłodnieniu to nic dziwnego że mogła nie wykryć ciąży.

Gość gość
To nie pomyłki, tylko kwestia interpretacji wyników.