Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie pomoc w liczeniu kalorii

Polecane posty

Gość gość

chciałam policzyć ile kalorii ma mój kisiel. nie chce policzyć na pojemność, tylko tak po prostu całość. i tak patrzę, że Kisiel cytrynowy ma 38g (http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Kisiel-cytrynowy-proszek-Dr-Oetker.html) i to jest 50 kcal :) więc jeśli ja do garnka 500ml wody 0 kcal dodam słodzik 1 kcal i dodam kisiel to cała moja porcja będzie miała 51 kcal? czyli jak podzielę sobie na pół to 25 kcal? :) czy ja dobrze liczę? bo przykładowo jak jem serek tuttii naturalny to on w opakowaniu ma 60 kcal i jak dodam do tego lyżeczkę kakao 12 kcal i słodzik to zjem za 73 kcal przekąskę taką. a jak z tym kisielem? help!

Gość gość
o ja p.i.e.r.d.z.i.u..... ;-)

Gość gość
po co w ogole takie dokladne wyliczenia? to bez sensu, pare kaloriii w jedna czy druga strone nie robi roznicy

Gość gość
ale o co ci chodzi?

Gość gośćt
nie chodzi dokładnie ile kalorii... tylko czy dobrze liczę, czy to tak wlasnie działa. że jak do proszku kisiela dodam wodę i słodzik to kalorycznosc sie nie zmienia.. ?

Gość gość
no parę w te czy w tamtą nie robi różnicy, ale jeśli sie źle policzy.. i myślisz że wyjdzie razem 1000 kcal, a wychodzi naprawdę 2000 kcal.. to myślisz sobie - jem zdrowo, a nie wiem dlaczego tyje? skoro liczylam na oko.. więc lepiej liczyć dokładnie...

Gość gość
ale tam sa juz przygotowane i to na cukrze, przeciez patrzylam, nie jestem az taka glupia ;p

Gość gość
a matematykę w szkole masz???

Gość gość
i nie jedz slodzików, bo to trucizna, łyżeczka cukru ma tylko 20 kcal. Albo zrób sobie kisiel z jablkiem, bedzie słodki i zdrowy