Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarinas

Żółty regał białe ściany

Polecane posty

Gość katarinas

Mam w pokoju duży zółty regał i białe sciany. jest brzydko, co będę mówić. Na razie mebli wyrzucić nie mogę ale pomaluje sciany. co mi radzicie? Pokoj jest dość duzy i jasny.

Gość jorsiak
To jest jakiś stary mebel? Dużo by więcej powiedziało zdjęcie. Ten kolor wcale nie musi oznaczać czegoś mało estetycznego - nawet przeciwnie. A jeśli jest to brzydka żółć to może jednym dobrym rozwiązaniem będzie po prostu pomalowanie również samych mebli?

Gość sterkano
Daj zdjęcie - tak to trudno ocenić. Bo żółty z białym może bardzo ładnie wyglądać, zależy jak to odcienie. Bez fotki nie ocenimy. Tak czy siak całość można przecież pomalować i będzie po problemie.

Przy wyborze odpowiedniego koloru farby do ścian, szalenie istotnymi czynnikami jakim należy się kierować są: wielkość oraz oświetlenie pomieszczenia. Pokój jest dość duży i jasny? Masz więc duże pole do popisu! Możesz szaleć z kolorami, bez obaw, że uzyskasz zbyt ciężki efekt. :) Żółty kolor jest dość newralgiczny i mało uniwersalny. Jakoś temu zaradzimy! :) Jeśli nie masz możliwości przemalowania mebla na inny kolor (np. biały), to przygotowałam dla Ciebie kilka propozycji kolorystycznych: zieleń opuncji/ natchnienie, srebrzysta szarość/ szary platynowy, atramentowy fular/ koronkowa biel. Mam nadzieję, że Cię zainspirowałam. :) Pozdrawiam, Ekspert Dekoral

Gość mosseks
Jeśli pokój jest duży i sensownie oświetlony to można tam w zasadzie wykorzystać każdy kolor. Pytanie tylko czy co Wam odpowiada. Nie skupiaj się na propozycjach innych - pamiętajcie, że to Wy sami macie sobie dobrać dla siebie odpowiednie rozwiązanie.

Gość katarinas
Pokój jest dosyć duży, więc jasne barwy powinny się sprawdzić. Poświęcę trochę czasu na zobaczenie waszych propozycji - w sensie jak wyglądają przy takich kolorach gotowe rozwiązania jakie można znaleźć w sieci ;-)

Gość gość
Jak najwięcej jasności tam dajcie. Wprowadźcie dodatki w ciekawych kolorach. Ja również uważam, że takie połączenie jakie piszesz nie musi być złe. O ile tylko biel jest bielą - kolory są soczyste ;-)

Gość ketresz
Pomaluj ściany na kremowe kolory, dwie możesz nawet co coś jeszcze jaśniejszego. I pomyśl o przemalowaniu tego regału, bo jest to jest taki brzydki żółty, to on jednak absolutnie nie ma sensu - mam na myśli taki wyblakły kolor.

Gość urabatina
Biały kolor to kiepski pomysł, chyba że mowa o salach szpitalnych. Białe robi się sufity. Ściany pomaluj na jakieś dwa różne kolory - zobaczysz, że będzie to wyglądało bez porównania lepiej. Białe kolory wykorzystano - ale lata temu.

Gość marta jakubek
Kolory sobie dobieraj wedle własnego uznania. Jedynie wtedy nie będziecie mieli późnej pretensji do innych, że Wam źle doradzili. W sieci macie przecież całe mnóstwo gotowych zdjęć z aranżacjami, pokazane różne kolorystyki - na to zwróćcie uwagę.