Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosterka

Ślub czy dziecko?

Polecane posty

Gość rosterka

Dziewczyny, prosze Was o pomoc bo nie wiem co robić, z mężem jesteśmy po slubie cywilnym, i tak wstępnie planowaliśmy w przysżłym roku koscielny pod koniec roku i rozpoczęcie starań o dzidzie. Niemniej obecnie mam 29 lat i zastanawiam się czy moze nie lepiej zacząć się starac o bejbi? z jednej strony zawsze marzyłam zeby założyć suknię slubną i poczuć sie wyjatkowo, z drugiej natura nie czeka... Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość gość
moim zdaniem szkoda kasy na wesele i kieckę zrób sobie bobasa a najlepiej trójkę bo naród nasz wymiera

Gość rosterka
nie che trojki, raczej jedno, ale własnie tez tak mysle ze troche szkoda pieniedzy na duze wesele, bo i tak bedziemy musieli je sfinansować sami sobie. Z drugiej strony po urodzeniu dziecka szanse beda jeszcze mniejsze bo wtedy juz w ogole beda mocne wydatki. Zawsze marzylam zeby zrobic wszystko po kolei czyli slub potem dzidzi, ale zaczyna sie czas kurczyc:(

Gość gość
a moze maly slub po dziecku?

Gość gość
Slub wcale nie musi być duży i huczny. Weźcie ślub skromny z najbliższymi a później będzie czas na dziecko. Bo księdza i tak żeby dać Chrzest Dziecku zazwyczaj czepia się że rodzice ślubu nie mają, a Ty nie jesteś wcale stara Jeszcze :)

Gość rosterka
no niby tak, ale to rok wiecej i juz bede po 30stce... myslalam o skromnym, ale jak sie zaczyna liczyc to najskromniej wychodzi 100 osob:(

Gość gość
Wesele i chrzciny razem :)