Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Zwracam się o Waszą pomoc, ponieważ już wariuję! Ogólnie sprawa wygląda tak, że mam bardzo nieregularny okres. Nigdy nie byłam w stanie przewidzieć kiedy wypadnie, jedynymi oznakami były 2 dni wcześniej bolące piersi. Bywało i tak, że okresu nie miałam po 3-4 miesiące, nie wiem dlaczego, ale podejrzewam, że to kwestia nerwów, ponieważ mam nerwicę i ogólnie wszystkim bardzo się przejmuję. Na początku sierpnia dostałam miesiączki, która zakończyła się 10 sierpnia. Po tym czasie współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia, ale nie dochodził we mnie. Kolejną miesiączkę dostałam 1 września czyli bardzo szybko, za szybko, nie zdarzyło mi się to jeszcze nigdy, i trwała ona jak zwykle 7 dni. Pod koniec sierpnia rozstałam się z chłopakiem a ostatnia miesiączka skończyła się 7 września i od tego czasu jej nie widać. Bardzo sie boję, że jestem w ciąży. Nie mam żadnych oznak, poza tym okresem. O niczym innym nie myślę i przeradza się to chyba w jakąś paranoje bo gdy pomyślę, że powinny boleć mnie piersi, nagle zaczyna mnie kłóć przez chwilę jedna z nich, to samo z brzuchem. Czy możliwe, że miesiączka spóźnia się przez stres? Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
Tak trudno kupić test ciążowy? Nigdy nie pojmę, po co się denerwować, pisać o ew ciąży, zamiast to sprawdzić. Czekasz, że napiszemy Ci, że nie jesteś w ciązy? Mamy magiczne kule wyciągnąć, czy z fusów wywróżyć?

Gość gość
Ja nigdy nie zrozumiem jak dorosła kobieta, która współżyje nie dba o to żeby iść do lekarza i sprawdzić dlaczego ma nieregularne cykle tylko się domyśla i wyczekuje okresu napędzając mysli o ciąży itd. Jest to dla mnie niepojęte. Już na lekcjach biologii uczą, że regularne miesiączkowanie świadczy o zdrowiu a zaburzenia w tej materii sa sygnałem, że coś jest nie tak. Poza tym od kiedy to potwierdzeniem ciąży jest ból piersi lub kłucie gdziekolwiek? Dziwi mnie, że osoba, która twierdzi, że ma nerwicę jeszcze dokłada sobie stresu zamiast zadbać o swój psychiczny komfort.

Gość H helix
Ale po co piszesz, kiedy Ci się miesiączka skończyła, skoro cykl liczy się od jej pierwszego dnia. Skoro Twoja miesiączka zawsze trwa 7 dni to zaczęła się 3 sierpnia. Jeśli następna była 1 wrześnie, to przerwa była prawidłowa, nie za krótka. Jeśli masz przerwy 3-4 mieisęczne między okresami to nie świruj o ciąży. Jeśli się nie zabezpieczasz albo uważasz, że zabezpieczenie mogło zawieźć, zrób test ciążowy. Wystarczy iść do apteki czy nawet drogerii i wykosztować się kilka zł. A z tym nieregularnym okresem koniecznie idź do lekarza. Jak tak wyglądasz miesiączki po każdym stosunku, to nic dziwnego, że masz nerwice. Sama tą spiralę nakręcasz.