Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

refundowane IN VITRO za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość

jakie macie zdanie w tym temacie. Krotkie za lub przeciw

Gość gość
przeciw

Gość gość
przeciw-nie będę płaciła za czyjeś fanaberie bo chce mieć dzieciaka. lepiej nich dadzą po to 500 zł dla naszych żyjących już dzieci

Gość gość
Jasne, że przeciw. Jak kogoś nie stać na in vitro to i nie będzie go stać na dziecko.

Gość gość
18:12 Fanaberia? To po co rodziłaś, skoro to jakaś fanaberia?

Gość gość
ja jestem za dlatego bo nasz naród wymiera im więcej bobasów tym dla Polski lepiej moja kuzynka niedawno urodziła takiego dzieciaka 5lat leczyła się i nie mogła mieć gdyby nie in vitro by wcale nie miała

Gość gość
jeśli ktoś niemoże zajść topo co szukiwać nature?? no tylko i wyłąćznie dla swoich zachcianek

Gość gość
dlaczego rodziłam? bo chciałam, bo mogłam i nikt nie musiał mi tego opłacać

Gość gość
jesteście egoistami

Gość gość
18:21 Właśnie, mogłaś. Niektóre kobiety chcą, a nie mogą.

Gość gość
to jest tak jak z biednym i bogatym bogaty spotyka biednego który go prosi daj panie na chleb bom głodny bogaty mu odpowiada nie dam c****eniędzy bo sam sobie je zarobiłem zarób sobie i też a biedny nie może bo nie ma wykształcenia śmierdzi i kto go zatrudni w dodatku jest ślepy i sparaliżowany

Gość gość
18:24 Ale biedny zawsze może zrobić sobie kurs, cokolwiek, żeby zwiększyć szanse na rynku.

Gość gość
napisałam i powtórzę... mnie obcy ludzie nie musieli płacić za to żebym była w ciąży i ja też obcej babie nie zapłacę

Gość gość
hahahah alep********z. Słyszysz sie? skoronie mają na in vitro to tym bardziej na adopcje. wieszile trzeba zarabiac?;D

Gość gość
"napisałam i powtórzę... mnie obcy ludzie nie musieli płacić za to żebym była w ciąży i ja też obcej babie nie zapłacę" x x ta to ciekawe kto ci zarobi na emeryturę tylko nie pisz że ty sama bo twoja kasa idzie na obecnych emerytów głupi babsztyl :O

Gość gość
Jestem za. Para która przez to przechodzi bedzie dużo bardziej odpowiedzialna i lepiej wychowa dziecko niż dziecioroby żyjące z socjalu...

gość dziś hahahah alep********z. Słyszysz sie? skoronie mają na in vitro to tym bardziej na adopcje. wieszile trzeba zarabiac?;D hahaha ... raczej każdy woli swojego dzidziusia,toteż adoptowane dzieci ich nie interesują 🖐️ A nikt nie będzie komuś dokładał na jego fanaberie

Gość gość
jak to kto.. normalne dzieci, jaki procent jest tych dzieci z próbówki ? bez tych kilku dzieci się obejdzie, nie mogą mieć trudno ale nikt im za te ciaze nie zaplaci

Gość gość
c***j mnie obchodzi czy chcą czy nie,nie mogą mieć dzieci niech biorą z domu dziecka albo nic nie będą mieli

Gość gość
obietnice,nie obietnice. Fakt jest taki że skąpe p******e baby się rzucają o IN VITRO, przeszkadza im to że jest refundowane ale żeby na ich bachory bezdzietne małżeństwa dawały po 500 zl to chętnie... p******i ludzie...

Gość gość
Oczywiscie Ze przeciwko. Jesli ktos chce in vitro to Okej Ale jakim prawem z czyis pieniedzy przeciez to chore zeby okradac innych. Jesli ktos nie potrafi myslec o innych to nie bedzie potrafil opiekowac die I wychowac innego malego czlowieka.

Gość gość
18:26 To w takim razie przestań płacić na inne rzeczy. Na in vitro nie będziesz, ale już na więźniów i emerytury innym płacisz? Jak to?

Gość gość
ja place komus za emeryture a ktos inny mnie, tak jest sprawiedliwie

Gość gość
18:46 A bezdzietni np. płacą na darmową naukę dla Twojego dziecka.

Gość gość
rozczarowanyolowek co Ty w ogole piszesz? załóżmy że jesteś matką, ja dziecka nie mogę mieć, i uważasz, że Ty nie pomożesz finansowo mi zajść w ciąże, czyli ja zostaję bez dziecka ale mam dawać to 500 zł na twoje dziecko? hahahha

no wlasnie wiem .. i dlatego pisze,że powinno się dbać o to,co jest,a nie dokładać na fanaberie jakiejś sfrustrowanej baby.Nie stać na ow zabieg,to dziecko adoptować. Refundowane powinny być przede wszystkim zabiegi,które mogą uratować komuś życie oraz zabiegi poprawiające jakość życia -czy tam sprawność ruchową (nie umiem ubrać tego w słowa,chodzi mi o rehabilitację)

Gość gość
o to właśnie chodzi, In Vitro be, bo ma mi do niego dołożyć, ale żebym ja dawała na jej dziecko to już tak;D

Gość gość
w moim mieście zbierane są nakrętki na chłopczyka ,którego zaatakował rak mózgu. Rodzice na klęczkach chodzą po ludziach, różnych instytucjach żeby tylko uzbierać pieniądze na operację swojego dziecka, bo NFZ nie refunduje tego typu zabiegów. Ale za to mają pieniądze na in vitro. I gdzie tu logika??? Małe dziecko musi cierpieć, walczyć ze śmiercią, bo ważniejsze są zachcianki bezdzietnych.