Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto pisac skargę na urzednika

Polecane posty

Gość gość

poradźcie prosze czy w ogóle warto sobie jeszcze bardziej nerwy psuć i pisać skargę do przełozonego urzędnika, który zagubił ważne dla mnie papiery? Chodzi o urzędnika z ministerstwa, który wmawia mi, że papier odesłał. dobre sobie, ja go nie dostałam, więc słowo przeciw słowu. zastanawiam się czy w ogóle jakies konsekwencje przełozony może wyciągnąc wobec podwładnego bo w prywatnej firmie to już by taki pracownik nie pracował, ale w państwówkach to chyba raczej mnie oleją. i tak nie wiem czy sobie głowę zawracać.

Gość gość
chcesz pisz, nie chcesz nie pisz. Zalezy jaka sytuacja, ale zwykle w urzędach dokumenty odsyła się za zwrotnym potwierdzeniem odbioru a nie pismem zwykłym, więc jak maja wpis w książce korespondencji ze tak wysłano to już wina poczty i tam trzeba reklamować

Gość gość
dokładnie tak :)

Gość gość
akurat wpis w książce to nie żaden dowód poniewaz odesłali mi jeden papier a drugiego nie.więc żaden problem dopisac teraz w kancelarii, że włożyli w koperte 2 papiery...

Gość gość
jaki to papier?

Gość gość
recepta na lek ratujący zycie.

Gość gość
no to receptę chyba można odtworzyć

Gość gość
co za podszyw z ta receptą. nie o receptę chodzi tylko o decyzję ws mieszkania.

Gość gość
szczerze to zamiast truć dupę to bym poszła odtworzyć decyzję, jak dobrze pójdzie to powinnaś prawie od reki dostać uwierzytelniony odpis

Gość gość
Ja uważam, że warto. Jest szansa (myślę, że bardzo niewielka, ale jednak jest) na to, że będą bardziej zwracać na takie rzeczy uwagę. Pewnie przełożony tego urzędnika jest jego bardzo dobrym znajomym lub przyjacielem, dlatego sugeruje wysłać takie pismo do wiadomości wszystkich przełożonych. Nie tylko tych bezpośrednich.

Gość gość
Pewnie przełożony tego urzędnika jest jego bardzo dobrym znajomym lub przyjacielem, dlatego sugeruje wysłać takie pismo do wiadomości wszystkich przełożonych. Nie tylko tych bezpośrednich. tak...jest też jednocześnie jego matką, ojcem , kochanką i szwagrem. I niech wyśle od razu do papieża.Nie macie pojęcia o pracy w takim urzędzie jak ministerstwo. Chce wysłać pismo niech śle, coś z tym zrobią, ale jak papier zginał to zginął i z d.... go już nie wytrzepią

Gość gość
wiecie ten urzędnik jest cwany, zadzwonił do mnie na komórkę z nr prywatnego i ja nawet nie pamietam jak ma na nazwisko bo osłupiałam jak usłysząłam, ze oni tego papieru nie mają. wszystko da się odtworzyć tylko ja musze zmarnowac swój czas, zapłacić za papier i czekac 2 tygodnie. tyle lat pracuję prywatnie i nie wyobrazam sobie, że kontrahent dzwoni a ja mu wmawiam, że jakieś pismo do niego poszło choc mi ono zginęło. nastepnego dnia już bym nie pracowała a tu taka historia że czuje sie na straconej pozycji.

Gość gość
jasne laska, pracowałam w prywatnym i nie takie wałki sie robiło. Co mamy ci radzić jak ty sama nie wiesz czego chcesz

Gość gość
twoja wypowiedz potwierdza regułę jacy ludzie mają dobrze w życiu - kombinatorzy i krętacze.