Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle na mm nie zrobilo od dwoch dni kupki

Polecane posty

Gość gość

Moj maluszek ma 3 mc jest karmiony sztucznie. Codziennie robil kupke, max dwie. Od przedwczoraj nic. Puszcza baki, nie prezy sie, ogolnie wydaje sie byc ok, ale martwie sie bo do tej pory zalatwial sie codziennie. Przepajam go herbatka koperkowa albo woda, zazwyczaj ruszalo ale teraz jakos ie bardzo:/ sa powody do zmartwienia czy wyluzowac?

Gość gość
Są. Zaparcia to bardzo poważny problem. Zawsze powodem są błędy żywieniowe. To co mu dajesz do jedzenia nie jest dobre.

Gość gość
Na razie tylko pije mleko, rozszerzanie diety planuje dopiero po 4mcu. Do tej pory codziennie sie zalatwial.

Gość gość
Tak sie zdarza. Moja malutka tez byla na mm I z tymi kupkami bywalo roznie. Byl okres ze byly dwie, czasem kilka dni wogole. Jak sie meczyla to w ostatecznosci dawalam jej czopek glicerynowy. Dawaj mu tez duzo wody I herbatke z kopru.

Gość gość Zuza
Mam dzecko 4mce i tez robi albo dwie ziennie albo co 2dni i nie przepadam bo dziecko niechce nic pic, dodam ze jest na mm sojowym i dr powiedziała mi ze dopóki dziecku nie przeszkadza nie placze na kupke niema co sie martwic

Gość gość
A zmień mu mleko u mnie po każdym miał zaparcia i po 2 dniach zaczynał płakać aż kupiłam hipp i mu pomogło a jak długo nie mógł sie załatwić to wsadzaliśmy kawałek mydła i robił a jak to nie pomagało to jest świetny lek dupholac czy cos takiego i mu podawałam oczywiście nie non stop. Ale z mlekiem kombinuj nie każde dziecko toleruje wszystkie mleka ja kupowałam z duża zawartością błonnika i nie pomagało aż kupiłam hipp i kupka regularna czasami jak w zegarku

Gość gość
Czopki glicerynowe dla niemowlat kosztuja ok 3 zl.

Gość gość
zaparcia a brak kupki przez 2 dni to różne sprawy - o zaparciu mówimy, gdy kupka jest bardzo twarda. Moja córka kiedyś nie robiła przez 4 dni i zrobiła normalną, więc nie było to żadne zaparcie. Brak kupki w tym wieku nawet przez kilka dni to norma. Użycie czopków to ostateczność, więc nie radzę ich używać - rozleniwisz w ten sposób mięśnie i będzie coraz większy kłopot z wypróżnieniami

Gość gość
Ok zobacze co sie vedzie dzialo m nsdzieje ze sie dzis zalatwi. Jest na nan ponoc ciezkie mleko dosc. Dziekuje Wam

Gość kliar
Mój skarb miał to samo ale ma 6,5 miesiąca więc spokojnie mogłam mu podać dicopeg junior który naturalnie pobudza prace jelit. U mnie to wystarczyło, nie musiałam zmieniać diety.

Gość gość
Ja zmieniłam na bebiko Comfort 1 i synek przestał miec zaparcia. A może za malo pije? Dzieci na mm powinny być dopajane. Ja dawałam wode albo koper włoski.