Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieregularne miesiączki a test ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam bardzo nieregularne cykle i jestem przyzwyczajona do czekania na okres, jednak staramy się z mężem o dziecko i chciałabym się spytać, czy jeśli wykonam dzisiaj test z drugiego moczu, to będzie on wiarygodny? Biorąc pod uwagę najdłuższy mój cykl w ciągu ostatniego roku (44 dni), w najgorszym razie powinnam dzisiaj dostać okres. Od dwóch tygodni miewam bóle podbrzusza i objawy typowo na miesiączkę, jednak krwawienia brak. Czy w takim razie test będzie wiarygodny i będę mogła szykować wyprawkę? :)

Gość gość
ciężko powiedzieć. Może poczekaj do jutra i zrób z perwszego moczu. Chociaz ja bym na twoim miejscu zaczela od testow na owu przy takich cyklach

Gość gość
Poranny mocz będzie wiarygodniejszy. Mi raz w terminie miesiączki z porannego wyszła bardzo blada kreska. Ja zazwyczaj używałam testów strumieniowych pink z rossmana. Wydaje mi się że są bardziej czułe niż innych firm i kupowanych w aptekach. Innym razem dopiero 2 tyg po terminie okresu pojawiła się natychmiast wyraźna kreska z popoludniowego moczu. Ale wtedy robiłam od tak sobie bo nie przypuszczałam że mogę być w ciąży.

Gość gość
Zrobiłam test, i wyszła mi tylko jedna, bardzo mocna kreska. Ani śladu drugiej. Nawet najbledszego śladu nie było :( Czyli staramy się dalej...

Gość gość
Spokojnie moze byc to mloda ciaza I test nie wykryje. Mi test pokazal dopiero w 9 tygodniu. Po prostu za niskie stezenie beta hcg :)

Gość gość
Idź najpierw do lekarza i wyreguluj hormony, bo możesz mieć problem z prolaktyna czy progesteronem, a to ciąży dobrze nie wróży

Gość gość
Z hormonami niby wszystko mam okej... Za tydzień chyba zrobię jeszcze jeden test.

Gość gość
Dzisiaj mija pięć tygodni od stosunku (mąż dopiero w niedzielę wraca do domu) i myślałam, że w końcu nam się udało :(