Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w 39 tygodniu dziecko jeszcze przybiera na wadze

Polecane posty

Gość gość

lada chwila rodze i tydzień temu córeczka mało wazyła, ok. 2400. minął tydzień i zastanawiam się czy miałą szansę jeszcze przytyć? wiadomo że to nie jest jakaś dramatycznie niska waga ale ciągle mnie w szpitalu straszą....

Gość gość
Nie słuchaj. Znam mnóstwo przypadków gdzie lekarze potrafili się pomylić w jedna jak i druga stronę nawet o kilogram tylko straszyć rodzicow.Mieszkam w UK i tutaj nikt nie mierzy dziecka bo to bezsens

Gość gość
no własnie. faktem jest że mam tak mały brzuch, że nikt nie chce wierzyc że to już końcówka. może i faktycznie to ma związek z waga dziecka. choc ja sama jestem raczej normalnej budowy. ciągle co tydzien robia mi usg i juz jestem zmęczona tym straszeniem.

Gość gość
waga dziecka jest ustalana na podstawie obwodu głowy i to tylko statystyka.

Gość gość
Wielkość brzucha to kiepski wyznacznik wagi dziecka. Bardziej zależy od ilości wód płodowych oraz od tego, ile tłuszczyku Ci przybyło.

Gość gość
nie martw się, u mnie pomylili się aż o kilogram

Gość gość
Tak. Dziecko glownie przybiera na wadze pod koniec. Sama mialam usg w pt. I lekarz powiedzial ze jak nie urodze przez weekend to dziecko tyle przytyje ze z w pn usg bede skierowana na cc i nie dadza mi rodzic. A w szkole rodzenia kazali nam jesc rodzynki zeby dziecko podtuczyc w brzuchu;)

Gość gość
o matko, ja juz bym nie chciałą przytyć i tak czuje się rozlazła...