Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakiej postaci podajecie roczniakom mieso?

Polecane posty

Gość gość

Daje corce dobre mieso- indyka, krolika np. I ona nie chce jesc, bo jest suche. Gotowane suche, pulpeciki z jajkiem, marchewka jak nie doda sie tlustego miesa to tez suche. Ona lubi tylko bardzo delikatne mieso z szyi indyka (wiem, brzmi okropnie, ale dobre i miekkie jest) i nasze mielone niestety, ktorych czasem sprobuje. Wiem, ze jadlaby mieso ze smakiem, gdyby nie bylo takie drętwe i suche. Corka ma dopiero 4 zeby. Przemycam jej mieso w zupie, ale nie chce juz miksowanych, a z normalnej wypluwa mieso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak w normalnej zupie może być suche mięso? przestań je przegotowywać i będzie normalne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dla mnie jest normalne, ale dla niej jest za suche. Jak ugotujesz fileta z indyka, to nie jest suchy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja zawsze dawalam w zupie posiekane. Krolik jest suchy. Staraj sie kroic w poprzek wlokien. Ale moja chrzesnica nienawidzila krolika i potrafila od niemowlaka polykac zupe a mieso z niego zbierac w kulki i wypluwac. Do dzis go nie znosi. Ale moja mama ma uczulenie na futro krolika to moze jakies wspolne geny maja ;) Robilam pulpeciki z cieleciny i nie bylo problemu. Albo z szynki lub ladnej lopatki. Tez nie zauwazylam by bylo za chude. Z kurczakiem sobie radzil bez problemu. Gryzl z calosci. Ale mial wiecej zebow. Indyka przepuszczalam przez maszynke i robilam mielone. Nie bylo wtedy suche. Nie przesadzajmy ale roczniak moze jeść to co my. Nie wiem co tam wwalasz do swoich mielonych ale ja nigdy nie dodaje tlustego miesa i zawsze jak robie to z dobrych gatunkowo mies. Zeby bylo mniej suche to dodaje troche namoczonej w mleku bulki. A co do krolika to upieczony jest delikatniejszy. Oczywiscie pod warunkiem ze sie go nie wysuszy wysoka temperatura.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A i jeszcze wroxe do tego krolika. Moze dawaj jej mieso z lapki a nie comber?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moja ma 12 lat i jeszcze nigdy miesa w ustach nie miała, nigdy nie jadla , nie choruje wcale i uważam ,ze podawanie dzieicom miesa szkodzi ich organizmowi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a nie mozesz kupić słoiczka z bobovity, ja długo dawałam słoiczki, oj bardzo długo, wychodziło taniej moim zdaniem i nie było tyle roboty :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie no sloiczki odpadaja, wole sama gotowac, poza tym dziecko ma rok, to papki juz nieszczegolnie.... Robie jej mielone z indyka. Wpadlam na pomysl, zeby dodac do nich zoltego sera. Tlusty jest, to moze nie beda suche. Albo podawac je w sosie koperkowym. No cls musze wymyslic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A sproboj dodac do tych mielonych warzyw. Moja znajoma tak przemyca dzieciom bo nie chca isc jesc. Ale dzięki za patent z serem żółtym:) bo moj nie chce nabialu. Ani mleka ani serow.to tak sprobuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotowane albo duszone. mieszam z sosem, bo normalnie nie zje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie ma zo co :-) Sprobuje jeszcze z sosem koperkowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×