Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakiej postaci podajecie roczniakom mieso?

Polecane posty

Gość gość

Daje corce dobre mieso- indyka, krolika np. I ona nie chce jesc, bo jest suche. Gotowane suche, pulpeciki z jajkiem, marchewka jak nie doda sie tlustego miesa to tez suche. Ona lubi tylko bardzo delikatne mieso z szyi indyka (wiem, brzmi okropnie, ale dobre i miekkie jest) i nasze mielone niestety, ktorych czasem sprobuje. Wiem, ze jadlaby mieso ze smakiem, gdyby nie bylo takie drętwe i suche. Corka ma dopiero 4 zeby. Przemycam jej mieso w zupie, ale nie chce juz miksowanych, a z normalnej wypluwa mieso.

Gość gość
jak w normalnej zupie może być suche mięso? przestań je przegotowywać i będzie normalne

Gość gość
Dla mnie jest normalne, ale dla niej jest za suche. Jak ugotujesz fileta z indyka, to nie jest suchy?

Gość gość
Ja zawsze dawalam w zupie posiekane. Krolik jest suchy. Staraj sie kroic w poprzek wlokien. Ale moja chrzesnica nienawidzila krolika i potrafila od niemowlaka polykac zupe a mieso z niego zbierac w kulki i wypluwac. Do dzis go nie znosi. Ale moja mama ma uczulenie na futro krolika to moze jakies wspolne geny maja ;) Robilam pulpeciki z cieleciny i nie bylo problemu. Albo z szynki lub ladnej lopatki. Tez nie zauwazylam by bylo za chude. Z kurczakiem sobie radzil bez problemu. Gryzl z calosci. Ale mial wiecej zebow. Indyka przepuszczalam przez maszynke i robilam mielone. Nie bylo wtedy suche. Nie przesadzajmy ale roczniak moze jeść to co my. Nie wiem co tam wwalasz do swoich mielonych ale ja nigdy nie dodaje tlustego miesa i zawsze jak robie to z dobrych gatunkowo mies. Zeby bylo mniej suche to dodaje troche namoczonej w mleku bulki. A co do krolika to upieczony jest delikatniejszy. Oczywiscie pod warunkiem ze sie go nie wysuszy wysoka temperatura.

Gość gość
A i jeszcze wroxe do tego krolika. Moze dawaj jej mieso z lapki a nie comber?

Gość gość
Moja ma 12 lat i jeszcze nigdy miesa w ustach nie miała, nigdy nie jadla , nie choruje wcale i uważam ,ze podawanie dzieicom miesa szkodzi ich organizmowi

Gość gość
a nie mozesz kupić słoiczka z bobovity, ja długo dawałam słoiczki, oj bardzo długo, wychodziło taniej moim zdaniem i nie było tyle roboty :)

Gość gość
Nie no sloiczki odpadaja, wole sama gotowac, poza tym dziecko ma rok, to papki juz nieszczegolnie.... Robie jej mielone z indyka. Wpadlam na pomysl, zeby dodac do nich zoltego sera. Tlusty jest, to moze nie beda suche. Albo podawac je w sosie koperkowym. No cls musze wymyslic

Gość gość
A sproboj dodac do tych mielonych warzyw. Moja znajoma tak przemyca dzieciom bo nie chca isc jesc. Ale dzięki za patent z serem żółtym:) bo moj nie chce nabialu. Ani mleka ani serow.to tak sprobuje:)

Gość gość
gotowane albo duszone. mieszam z sosem, bo normalnie nie zje.

Gość gość
Nie ma zo co :-) Sprobuje jeszcze z sosem koperkowym