Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj narzeczony chce adoptowac mojego syna.

Polecane posty

Gość gość

Mój narzeczony a przyszly mąż, bierzemy ślub za kilka mies chce o ślubie adoptować mojego synka, chce żeby w akcie urodzenia widniał on jako ojciec. Mieszkamy w trójkę razem, razem wychowujemy synka, większość osob myśli ze mój narzeczony to ojciec mojego dziecka. Maly mowi na niego tato i tworzymy prawdziwa rodzinę. Co należy zrobić aby mogli odbyć sie takie przysposobienie?

Gość gość
Dzieki wielkie

Gość gość
Ze tez sa tacy frajerzy ktorzy biora sobie dzieciate...

Gość gość
A to niby dzieciate sa gorsze? Skoro wybrał dziewczynę z dzieckiem widocznie byla lepsza od tej bez dziecka

Gość gość
Moja siostra też była w podobnej sytuacji ale musisz wiedzieć że adopcja dziecka oznacza utratę alimentów od biologicznego ojca.

Jeśli chodzi o przysposobienie,to musicie tę sprawę załatwić za pośrednictwem sądu. Gdyby był to ojciec biologiczny,a Ty przy urodzeniu dziecka nie wpisałabyś go jako ojca,to wystarczy wasze zeznanie przed urzędnikiem stanu cywilnego.

gość dziś Moja siostra też była w podobnej sytuacji ale musisz wiedzieć że adopcja dziecka oznacza utratę alimentów od biologicznego ojca. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Jej narzeczony chce przysposobić jej dziecko,żeby tworzyli rodzinę i mieli spójne nazwisko. Ojca biologicznego to nie zwalnia z łozenia na swoje dziecko.

Gość gość
Alimenty nas nie interesują. I tak sa śmieszne. Mamy je gdzies

Gość gość
A właśnie, że zwalnia, bo żeby mężczyzna mógł przysposobienie dziecko, to ojciec chłopca musi najpierw zrzec się praw rodzicielskich a tym samym nie ma obowiązku płacenia alimentów.

Gość gość
Skoro płaci alimenty, to znaczy, że ma prawa rodzicielskie, wiecnajpierw on musi się ich zrzec, dziecko nie może mieć dwóch ojców.

Gość gość
To prawda najpierw biologiczny ojciec musi zrzec się praw rodzicielskich.

Gość gość
Ma ograniczone prawa. Teraz mu je odbieram bo i tak nie widuje dziecka i powiedzial ze dziecko go nie obchodzi i nie chce na nie płacić ale jak jest jakas sprawa udaje ze chce się interesować dzieckiem. Mam nadzieje ze mi wszystko udowodnię i odbiorę wreszcie te prawa. Niektórzy twierdzą ze jak sie skalada pozew o przysposobienie to jemu automatycznie odbiorą prawa kiedy prawa dostanie mój przyszły maz