Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez Pis znowu zaczną się fikcyjne rozwody

Polecane posty

Gość gość

Pamiętacie na pewno jak płacili samotnym matka po 170 zł. Znałam rodziny które specjalnie wzięły rozwód żeby otrzymać kase. Teraz Pis podąża tą samą drogą,żeby znowu tworzyć w kraju patologie .Mam córke dorosłą, więc 500 zł przepadło,kombinować nie mogę,ale wiele rodzin tak zrobi,jak 10 lat temu.Zasądzą ojcom alimenty,wezną fikcyjny rozwód żeby dostać te 500 zł,i zmieścić się w kryterium 800 zł na osobe.Dzisiaj słyszałam nawet rozmowe dwóch kobiet na przystanku,że się nie zmieści z dochodem,wieć szybko przeprowadzi rozwód,i dostanie.

Gość gość
No właśnie. Lepiej by dali ludziom pracę i mniej im w podatkach i składkach zabierali. Wtedy nie musieliby w ten sposób kombinować. Ale naród głupi jak podwórkowy Burek, to na kiełbasę wyborczą się połaszczył. PiS to narodowi socjaliśc***ełną gębą. Mówi wam to coś?

Gość gość
Autorze, poważnie myślisz, że grosze + 500 zł jest według ludzi lepsze, niż 2 normalne pensje? Raczej patologia zacznie się mnożyć, a rodziny z warunkami przestaną, bo komuś trzeba będzie zabrać, by innym te 500 dać.

Gość gość
Można mieć dwie normalne pensje, do tego 500zł, papierek do tego nie jest potrzebny. Pamiętam czasy kiedy płacili 170 zł na dziecko, jak masowo skoczyły rozwody a ludzie mieszkali pod jednym dachem. Znałam jedną taką rodzinke, nawet po nich bym się takiego kombinatorstwa nie podejrzewała. W tej sytuacji będzie podobnie, będą nadużycia. Pis nas wykończy, dlatego na niego nie głosowałam.

Gość gość
Jasne bo tak prosto sie rozwiesc,to tez kosztuje ,musza byc osobne meldunki i wystarczy ,ze ktos doniesie na takich a beda mieli po kasie

Gość gość
Pis_dziec :(

Gość gość
gość 14:28 twoja wypowiedź to przepiękny przykład "nie wiem, więc się wypowiem". Moi rodzice rozwiedzeni są od prawie 12 lat, a ojciec jest do dzisiaj zameldowany w mieszkaniu, w którym wszyscy kiedyś mieszkaliśmy, a została tylko mama. Nikt przy rozwodzie od niego nowego meldunku nie wymagał, a i samo rozwiązanie małżeństwa przeprowadzono na dwóch rozprawach. Rozwód bez orzekania o winie jest stosunkowo prosty.