Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kilkaset lat temu tez istniala depresja?

Polecane posty

Gość gość

czy to choroba naszych czasow?

Gość gość
Depresja to wymysł przegrancow ztciowych

Gość gość
Gość. 22:36 miałeś kiedyś doczynienia z depresją ?

Gość gośćMentalista
Mysle ze istniala ale to w bardzo,bardzo zadkich przypadkach.Wiekszosc ludzi miala wyjepane na pewne rzeczy.Nikt wtedy niemyslal jak zaplaci za prad czy OC auta :) Dzis za to mamy wyscig szczurow,kazdy chetnie wjepie drugiego o kilka zlotych,a czym wiecej nowinek technologicznych maja tym im ego wzrasta do poziomu krolewskiego...Oczywiscie jest wiele odmian depresji i nie koniecznie musi ona miec swoje zrodlo w "biedzie".

Gość gość
kiedyś ludzie nie mieli czasu na depresje pracowali w polu żeby nakarmić siebie rodzinę i władcę szlachta tak samo martwili się że ich konkurencja otruje choć niekiedy władcy miewali depresje ale to rzadko

Gość gość
Ja piertole powód depresji OC samochodu, weź się za robotę to będziesz miał, zostaje przy swoim depresja to wymysł przegrancow, odpowiedź miałem takie sytuacje w życiu że powinienem się powiesić, ale nie zwalalem na wyimaginowana depresję tylko szedłem do przodu

Gość gość
Do 22:47 Jak ludzie którzy mają dobre znajomości u nas w kraju zaczną podkładać ci kłody na każdym kroku to czy byś chciał czy nie Twoje życie będzie zmierzało w jedną stronę.

Gość gość
Moje życie zawsze zmierza w dobra stronę bo jestem pewien siebie i zadowolony z tego co robię

Gość gość
Ludziom się po prostu z dobrobytu w d u p a c h przewraca. Te wszystkie depresje, fobię społeczne i reszta tych "chorób" zniknęła by gdyby każdy dzień był walką o przeżycie. Choroba cywilizacyjna.

Gość dsaerds
bzdury p********z.. parkinson to tez choroba cywilizacyjna? Albo amnezja .. tak jak są choroby ciala - trzustki wątroby serca tak sa choroby mózgu , mozg nie jest oszczedzany..

Gość gość
Porównujesz Parkinsona z fobią społeczną? To równie dobrze możesz porównać raka z ciążą urojoną. Albo Alzheimera z nerwicą natrętstw. Powiem brutalnie - tak samo jak w obozach koncentracyjnych nie było grubasów ze "złą przemianą materii" tak samo ludzie którzy całe życie muszą walczyć o przeżycie kolejnego dnia nie mają czasu na fobię czy depresję

Gość gość
kiedys to sie nazywalo melancholia ;)

Gość gość
Mieli te melancholie. Depresja to rodzaj dręczenia przez szatana którego celem jest oddzielać ludzi od Boga i namawiać do odebrania sobie życia.