Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kinn33

guzki na piersiach ból i powiększony węzeł pod pachą

Polecane posty

Gość kinn33

w ostatnich latach zarówno ja i moja rodzina "umieralismy" tyle razy, że postanowiłam opisać te przypadki aby pocieszyć innych którzy zetkną się z podobnymi objawami. Objawy: dużo różnych guzków na piersiach, twarde miejsca pod sutkami, powiększony węzeł chłonny pod pachą, ból piersi. Byłam pewna że to rak piersi. Kto by nie był? Nie wierzyłam w zbieg okoliczności że jeden węzeł powiększył mi się przez przypadek, guzki są niezgroźne, a piersi bolą bez powodu a to wszystko w tym samym czasie. Od razu zrobiłam badania - krwi +usg Diagnoza: Ani jednego guzka w piersiach, jedynie powiększone gruczoły - pozostałość po karmieniu piersią. Piersi bolą od tabletek antykoncpecyjnych. powiększony węzeł chłonny - miękki i ruszający się ewidentnie po jakiejś infekcji. Zmniejszył się po 3 dniach(!!!) stosowania zwykłego ibupromu. Wnioski: To co wyczuwamy w piersiach na ogól to ich guzkowata budowa (piersi mastoplastyczne) i nie ma związku z nowotworem. Piersi mogą boleć od 100 różnych rzeczy - hormony, okres, psychika. Wezły chłonne powiększają się od byle 'g****a' mówiąc wprost :P Niebezpiecze są te twarde, drobne guzki zbijające się w pakiety. Miękki, ruchomy węzeł na 99% to nic takiego!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować