Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SPOWIEDŹ ...

Polecane posty

Gość gość
a w dodatku i bez spowiedzi Bóg zna nasze grzechy, i wie kiedy naprawdę żałujemy

Gość gość
powiedzcie mi proszę czy jest sens przystępować do spowiedzi kiedy wiem że przy pewnych zdarzeniach nie żałuję za grzechy ? jeżeli nie powiem -grzech , powiem ale nie chce się mienić to po co przychodzę ?

Gość gość
jest sens bądź 100% szczera powiedz kapłanowi to "że przy pewnych zdarzeniach nie żałuję za grzechy" stań w prawdzie tylko wówczas Spowiedź św. ma sens

Gość gość
no ale co z tego? z tej szczerości ? ksiądz nie da mi rozgrzeszenia jeszcze sam zapyta po co przyszłam skoro nie chce się zmienić na lepsze taka prawda :O

Gość gość
pytanie co z tej Twojej prawdy masz? Skoro owa Twoja prawda stoi w sprzeczności z 10 przykazaniami to raczej to nie jest prawda ale grzech :(

Gość gość
I ja polecam zakonników - ja mam "swojego" franciszkanina i choćby go na koniec świata przenieśli, to będę się u neigo spowiadać do końca życia! :)

Gość gość
chyba się nie rozumiemy :( Pójdę do zakonnika w pewnym momencie powiem że nie żałuję , nie zmienię tego .To nie ma sensu w takim razie nie jestem gotowa do spowiedzi

Gość gość
żal za grzechy to tylko przyznanie się przed Bogiem i u spowiedzi że zrobiło się źle , bowiem w tym momencie oddajemy jemu nasze grzechy , a On je bierze . Natomiast nie należy koniecznie odczuwać bólu z powodu naszych grzechów , bo wówczas nie bylibyśmy w stanie podejść do spowiednika.