Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dajecie na sniadanie 8m dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Syn nie może nabialu. Macie pomysl co dawać prócz kasz i jajek? Z kanapka sobie nie radzi.

Gość gość
8 miesieczniak nie radzi sobie z kanapka? boze ja bym na to nie wpadla, zeby malcowi takiemu dac kanapke:) to chyba prowokacja. Moj prócz mleka dostaje mus owocowy. Kaszek nie daje bo powoduja nadwage.

Gość gość
Kasze robię sama. Wiesz, corka jadła juz w tym wieku np chleb z pasta warzywna lub wedlina a w drugiej miała ogórka ;)

Gość gość
Mm bo z piersi juz nie pilo. Na drugie sniadanie zazwyczaj byla kasza z owocami. Manna (o ile gluten juz mial wprowadzony bo nie pamiętam dokladnie ile mial msc) albo jaglana zblendowana albo kleik ryzowy. Zazwyczaj z tartym jablkiem bo byla jesien i mialam swoje niepryskane. Albo z bananem.

Gość gość
Dodam ze moj na kanapki gotowy nie byl. Mial silny refluks i w 6 mac byla na powaznych lekach i do czasu zagojenia brzuszka dostawal glownie mleko ew.mleko z kleikiem. Potem na nowo rozszerzalismy diete wiec nie moglam poszalec z ogorkiem ;)

Gość gość
Ja najczęściej daję śledzia w occie lub oleju, golonkę pieczoną w piwie ,flaki, bigos i chleb ze smalcem własnej roboty

Gość gość
gość dziś x Hehe, no tam 8 metrowym dzieciom, to można :)

Gość gość
Kasze

Gość gość
Moja córka też już w tym wieku jadła chleb posmarowany jakąś pastą albo twarogiem :) Ja często robię płatki jaglane z różnymi owocami bo to szybko a zdrowo - no ale to podchodzi pod kaszę. Polecam placuszki albo "pankejki" - baza to rozgnieciony banan, jedno jajko i potem to zależy - możesz dodać kaszę manną i mleko roślinne, albo jakąś kaszę wcześniej ugotowaną, albo mąkę- i później smażysz placuszki na suchej patelni teflonowej albo na niewielkiej ilości oleju. Omlet biszkoptowy - jajko co prawda, ale inaczej podane i na słodko - ja to sama wciągałam hurtowo jak byłam mała. Możesz też zrobić kostkę z kaszy manny - też kasza co prawda. Wieczorem gotujesz na gęsto aż łyżka staje, wykładasz na talerz i do lodówki jak ostygnie. Rano wyciągasz kroisz w kostkę - i możesz to polać jakimś musem owocowym, albo owoce podać osobno. Ja czasami daję po prostu różne warzywa i owoce, jak nie mam weny. To nie moje przepisy, ja czerpię bardzo dużo z różnych stron BLW. Znajdź sobie stronę alaantkowe blw - tam jest sporo propozycji i jest też zakładka dla alergików, i sporo przepisów bez nabiału. W sumie nie są one aż tak bardzo zróżnicowane, ale kilka fajnych trafiłam. Pozdrawiam