Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY WIERZYCIE W TO ,ŻE DUCHY ZMARLYCH ISTNIEJĄ?

Polecane posty

Gość gość

jak myslicie??czy wierzycie w te duchy???czy raczej to bzdura??wydaje mi sie ze po smierci nie ma juz nic..i na pewno zmarli odchodza na zawsze..

Gość gość
Ja akurat wierze :)

Gość gość
nasze ziemskie ciało idzie do piachu - z prochu powstałeś i w proch się obrócisz ale duszę mamy wieczną i po śmierci one idą tam na co pracowały przez ziemskie życie do piekła gdy nie wierzą w Boga albo gdy wierzą - do czyśćca na oczyszczenie w ogniu lub na wieczność do ognia na męki bólu i cierpienia bez wytchnienia dlatego ważne jest aby dbać o duszę diabeł zawsze będzie nas kusił do złego ale musimy mu się przeciwstawiać jeśli chcemy osiągnąć wieczne szczęście w raju bez bólu i cierpień

Gość gość30
Ja wierzę ,że istnieją i mam nadzieję,że chociaż nas słyszą i są blisko...Właśnie straciłam bardzo bliską mi osobę....I choć ciężko mi teraz,wierzę że Tam jest również szczęśliwa.Ale byłoby mi lżej gdybym wiedziała,że chociaż mnie słyszy i wie jak mi teraz jej brakuje... Najbardziej nie mogę pogodzić się z tym,że gdy odchodzą najważniejsze osoby w naszym życiu, wszystko dookoła dalej się toczy....jakby nic się nie stało.... Nie mogę tego ogarnąć!!!!!!!

Gość gość
odchodzili, odchodzą i my też odejdziemy to akurat jest pewne w przypadku każdego człowieka na ziemi na szczęście wiara w wieczne życie łagodzi ten smutek i ból po stracie bliskiej osoby ponieważ wiemy, że idą do lepszego świata

Gość gość
Gdy w zyciu zaczyna mi coś doskwierac,gdy nie widzę wyjscia,zawsze prosze dusze moich przodków o pomoc i zawsze zdarza sie cos co przypadkiem nazwac nie można. Więc ktoś tych modlitw słucha.

Gość gość
Sama wiara w Boga nie wystarczy by uniknąć piekła. Wiekszość i to duża tam trafia.

Gość gość
Odpowiedz mi proszę jaka winę trzeba miec na sumieniu by zostac skazanym na WIECZNE cierpienie? Bóg w jakiego wierzysz jest bardziej okrutny od czlowieka?

Gość gość
szkoda tylko ze ten czysciec wymyslil kler do straszenia ludzi i sprzedawania odpustow

Gość gość
Zmarli żyją z nami w równoległym świecie Nie ma piekła, ani nieba 🖐️

Gość gość
gość dziś Odpowiedz mi proszę jaka winę trzeba miec na sumieniu by zostac skazanym na WIECZNE cierpienie? x nie wierzyć w Boga i jego Miłość i swoim życiem służyć szatanowi

Gość gość
Bóg w jakiego wierzysz jest bardziej okrutny od czlowieka? x nie jest okrutny ale sprawiedliwy jeśli ktoś za życia odrzucał Boga i nie wierzył w Niego i Jego Miłość to po śmierci zgodnie z jego wolną wolą otrzyma to czego pragnął czyli życie bez Boga a brak Boga to życie bez miłości

Gość gość
szkoda tylko ze ten czysciec wymyslil kler do straszenia ludzi i sprzedawania odpustow x nie musisz kupować odpustów bo i obecnie nie kupuje się odpustów wystarczy, że będziesz kochał Boga i ludzi wówczas nie przerazi Cię to co mówią duchowni i nie będziesz się bał

Gość gość
gość dziś też tak uważam. X gość dziś "zbawił nas nie dla uczynków sprawiedliwości, które spełniliśmy, lecz dla miłosierdzia swego" (Tyt.3:5); Pismo Święte mówi: "Łaską bowiem jesteście zbawieni przez wiarę. A to pochodzi nie od was, lecz jest darem Boga: nie z uczynków, aby się nikt nie chlubił" (Ef.2:8-9); "Jeżeli zaś dzięki łasce, to już nie ze względu na uczynki, bo inaczej łaska nie byłaby łaską" (Rz.11:6). Biblia mówi, że "Nikt nie jest dobry, tylko jeden Bóg" (Mk.10:18); "Nie ma takiego, co dobrze czyni, zgoła ani jednego... wszyscy zgrzeszyli" (Rz.3:12.23). X Chcesz mi powiedziec ,ze np ateista,który nie wierzy za życia w Boga choc żyje nie krzywdzac nikogo ,bedzie potepiony?

Energia/świadomość/dusza.. zwał jak zwał, po śmierci istnieje i może przebywać w naszej rzeczywistości i nie tyle wierzę, co wiem, jestem przekonana, że tak jest.

Gość gość
nie musisz kupować odpustów bo i obecnie nie kupuje się odpustów X Ale dogmat o czysccu nadal istnieje choć nie ma poparcia w pismie sw.

Gość gość
W piekle każda dusza ma koncie oprócz innych przewinień grzech nieczystości. To o Was zdradzacze, konkubenci, rozwodnicy, seksoholicy, pedofile i inne-file.

Gość gość
Dobra,to po co Jezus zginął na krzyżu? Czy nie dla waszego zbawienia?

Gość gość
Niech mi ktoś obeznany w temacie powie o co chodzi z tym ukazywaniem się duchów skoro duszom czyśćcowym nie wolno pokazywać się żywym. Czy to diabeł przybiera ich postać by siać zwątpienie o cierpieniach za grzechy?

Gość gość
18:45 po to by nie było jak przed Jego przyjsciem i meczęńską śmierci, czyli że wszyscy niezależnie od popełnionych czynów trafiali do Otchłani.

Gość gość
AVE SATAN !

Gość gość
Oj spadaj satanisto.

Gość gość
AVE MARIA!

Gość gość
jest ktoś chętny do popisania na gg 56937886

Gość gość
a pokazesz cycki?

Gość gość
a pokazesz cycki?

Gość gość
Nie wierzę w żadne duchy, diabła, niebo, piekło, boga itp pierdoły. Wierzącemu w te sprawy nie wytłumaczysz tak jak islamiście nie wytłumaczysz że jego religia jest po/je/ba/na.

Gość gość
dogmat o czysccu nadal istnieje choć nie ma poparcia w pismie sw to czemu zydzi sie modlili sie o odpuszczenie grzechu zmarłyh Czyściec Dlatego właśnie sprawił, że złożono ofiarę przebłagalną za zabitych, aby zostali uwolnieni od grzechu (2 Mch 12:45) Wszyscy bowiem musimy stanąć przed trybunałem Chrystusa, aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, złe lub dobre (2 Kor 5:9-10). Miej dar łaskawy dla każdego, kto żyje, nawet umarłym nie odmawiaj oznak przywiązania! (Syr 7:33).

Gość gość
nie morderstwa czy krzywdzenie ludzi jest najwiekszym grzechem ale bałochwalstwo czytanie np horoskopu i pycha i za to bóg moze skazac na piekło sa przekazy ludzi kturzy byli po tamtej stronie Życie po życiu - Andrzej Duffek, Podróżnik po Zaświatach https://www.youtube.com/watch?v=7KloA5BQwm8