Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po podwyzkach pielegniarkom wyjdzie wiecej na reke niz lekarzom rezydentom

Polecane posty

Gość gość

I nawet niektorym lekarzom specjalistom. Po podwyzkach pielegniarki beda mialy od 2600 do 6500 na reke. Lekarz rezydent kazdej specjalnosci ma 2200-2400. Specjalisci maja okolo 5000.

Gość gość
I dobrze! Lekarz rezydent to g****o, nic nie wie a specjaliści tylko śpią na dyżurach a pielęgniarki robią całą noc. W robocie się nie śpi, k/u/r/w/a!

Gość gość
Moim zdaniem pielegniary przeginaja pale. Ja bym dal wszystkim albo nikomu a nie ze pielegniara pierdzaca w fotel i zagarniajaca co chwile "dowody wdziecznosci " ma tyle kasy.

z pustego i Salomon nie naleje. Ciekawe jakim cudem szpital ma podnieść pensję pielęgniarkom (na żądanie rządu nawiasem mówiąc) kiedy są szpitale które na rękawiczki pieniędzy nie mają, lekarze rezydenci dyżurują ku chwale ojczyzny a pielęgniarki zarabiają tam 1/3 tego co w innych szpitalach?

Gość gość
A reszta?! W szpitalach nie tylko pielęgniarki i lekarze pracują...

Gość gość
Tylko że to lekarz jest od myślenia

Gość gość
Dowody wdziecznosci to dostaje lekarz.Pielegniarce daje sie kawe i czekolade a lekarzowi gruba koperte.:-)

Gość gość
To zaoszczędzi na zakupach;p

Gość gość
A gdzie pielęgniarki zarabiają 6 tysięcy? Bo w moim szpitalu pielęgniarka z 30 letnim stażem pracy ma ok 2 tysiące. Nowo przyjęte, po szkole max 1600.

Gość gość
ja pracuję w prywatnym centrum medycznym w Warszawie i u nas pielęgniarki zarabiaja 3600 - 4000 netto i jeszcze narzekaja, bo musza pomagać na recepcji....

Gość gość
wszystkim zawistnikom - skoro zazdrościcie zarobków pielęgniarkom to się przekwalifikujcie :)

Gość gość
Oczywiście piguły jak to kobiety potrafią tylko pyskować A za co ta kasa

Gość gość
za to ciemna maso, że jak znajdziesz się w szpitalu to ci taka piguła jedna z drugą poda kaczkę czy basen-co tam potrzebujesz. I dla ścisłości ,nie jestem pielęgniarką, nie mam nic wspólnego z medycyną PS A ty za co kasę bierzesz?

Gość gość
Ale na wysypisku śmieci tez ludzie obcują z śmierdzącymi przed miotami A lekarz czy ratownik kończą trudniejsze studia,mają naukowo-medyczną odpowiedzialność za pacjenta i zarabiają tyle samo (lek stażysta) albo mniej Wszędzie płacą za myślenie a nie robienie -tylko w medycynie jest inaczej

Gość gość
A z gownem lata salowa!

Gość gość
Czyli robol piguła zarabia więcej od pracownika umysłowego (lekarz,ratownik,diagnosta)

Gość gość
niedouczeni ludzie pier...ą jak potłuczeni. Salowych nie ma, do pacjenta może się zblizyć tylko pielęgniarka ,nie mówiąc już o tym,że większość pielęgniarek też jest po studiach. wrednym krzykaczom życzę dużo zdrowia :)

co do finansowania - nfz daje kasę na podwyżki, przynajmniej na razie, czyli 1 m-c ja dostałam podwyżkę dziś, po 10 latach pracy bez żadnej podwyżki - 200 zł brutto... pracuję w służbie zdrowia tzw. szarej żenada ...

Gość gość
A ile zarabiają piguły

Gość gość
Pozatym za co wy bierzecie odpowiedzialnośc

Gość gość
faktycznie pielegniarki beda zarabiac kokosy...będa najbogatsza grupą zawodową i bogatszą niz nauczyciele.

Gość gość
spróbuj iść na porodowke i nie dac pigule w koperte. moja znajoma zaryzykowala i tak zrobila - nawet jej szmaciska szklanki wody nie podaly. Zenada

Gość gość
Up