Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mama jest nieszczęśliwa

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja Mama jest nieszczęśliwą kobietą ma 51 lat, rozwiodła się z moim ojcem bo ją źle traktował i mnie, ja również nie mam z nim kontaktu, ja mam 23 lata. Moja mama popełniła w życiu kilka błędów za które płaci do tej pory, ale to nie są ogormne w życiu błędy przynajmniej ja tak uważam. Jak miałam 8 lat wyjechała za granicę i zostawiła mnie z ojcem jednak zrobiła to bo musiała choć wtedy rozpaczałam teraz jestem jej za to wdzęczna, że miała taką odwagę dzięki niej jestem szczęśliwa. Jest samotna okropnie się zestarzała, była piekną kobietą tylko okropnie nieszczęśliwą przez ojca, 2 razy próbowała popełnić samobójstwo, 2 razy ją uratowałam już jako kilkuletnie dziecko. Jak o niej myślę to cisną mi się łzy do oczu, jest takim dobrym człowiekem a tak wiele złego ją spotkało. Zaczęła też pić ale na szczęście jakoś na razie przestała i się tego trzyma miała z tym problem kilka lat jednak teraz jest ok. Pali tylko papierochy strasznie się o nią boje zwłaszcza, że jest daleko, po odwiedzinach u niej za granicą zauważyłam, że jej dom jest zaniedbany a zawsze była gospodynią pierwszej klasy :) płakałam pół pobytu jak to zobaczyłam, strasznie boje się o jej zdrowie ma swoje lata i nie dba o siebie a 50 lat to już wiek kiedy zaczynają się wszelkie choroby. Cały czas myślę o tym, że kiedyś umrze, że mnie zostawi. Załamałabym się gdyby do tego doszło chce żeby umarła jako staruszka. Niestety nie mogę jej ściągnąć do Polski ze względów finansowych, tam zarabia 5 razy tyle co tutaj :( a wiem że to by jej pomogło gdybym była blisko staram się dzwonić codziennie, przed snem jej zawsze pisze że ją kocham. Nie wiem co zrobić żeby poczuła się lepiej

Twoje troska jest dobra jednak nie możesz czuć odpowiedzialności za mamę ona ma swoje życie.Pokaż jej że może byc szczęśliwa,może to i głupię ale kup jej psa dostanie od niego wiele miłości co podniesie ją z dołka i zapisz do psychologa on na pewno jej pomoże :)lub bd wiedział w czym problem