Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyrost bhcg

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie. 21 pazdziernika robilam bete i wynik byl 251,60 i nastepna beta robilam wczoraj tj.5 listopada i wynik jest 16391,00 czy przyrost jest prawidlowy??? Pomózcie :)

Gość gość
jak najbardziej tak. Gratulacje . Wszystkiego dobrego życze . Dbaj o siebie i maleństwo. Spotkało Cie wielkie szczęście. Powodzenia:)

Gość gośćNnnn
Nie można stwierdzić czy przyrost jest prawidłowy. Aby to wiedzieć należy wykonać betaHCG w odstępie 48 godz . wzrost powinien wtedy się wynosić 66%.

Gość gość
Tak się nie powinno sprawdzać bety, bo gdyby policzyć co 48h książkowy wzrost o 66 procent to powinnaś mieć wczoraj 8690... Po co robisz betę po takim czasie? Ciąża po tylu dniach powinna być już widoczna, w zasadzie serduszko powoli też..

Gość gość
robilam inne badania i przy okazji zrobilam sobie bete,chcialam zobaczyc czy ciaza sie rozwija a do lekarza ide w czwartek i chcialam byc spokojna czy malenstwo rosnie i teraz juz wiem ze rosnie :) jak pojde do gin to pewnie serduszko juz bedzie :) dziekuje za gratulacje :) termin 3 lipca :) czekamy :)

Gość gość
Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Gość gość
Ostatnia mialam 26wrzesnia.

Gość gość
Podłącze się pod temat. Miałam miesiączkę 28 września, zrobiłam betę 2 listopada i miałam 94, a po 48h miałam 300. Czemu u mnie beta jest taka niska,?

Gość gość
Tego nikt z nas Ci nie powie. Ale w 7tygodniu ciąży i tak małej becie powinnaś być pilnie u lekarza. Od kiedy wiesz o ciąży?

Gość gość
Jaka niska? Przerasta prawidłowo. A nie każde laboratorium ka takie same normy. Ja 2 dni przed miesiączka miałam 68

Gość gość
ale przecież to nie jest 7 tydzien tylko 5 tydzien.

Gość gość
Ja miałam niską betę, ale przyrastającą prawidłowo i niestety nie było wszystko ok.

Gość gość
Faktycznie masz troche niska bete. Ja 21pazdziernika mialam 251,00 a teraz mam 16351,00 a jestesmy prawie na tym samym etapie. Moze wybierz sie do lekarza. Ja bylam i powiedzial ze wszystko narazie jest w porzadku. Pecherzyk ciazowy jest prawidlowo umiejscowiony. Mam isc do gin 12listopada mam nadzieje ze bedzie juz cos wiecej widziec:) dam znac co i jak ☺

Gość gość
A testy ciążowe macie dodatnie? Ja miałam @ 01.10, sex 22-24.10. Miesiączki brak, testy ujemne. Miałam zawsze nieregularne miesiączki. Chyba pozostaje czekać.

Gość gość
Skąd 5 tydzień? 7!

Gość gość
No jak miałam miesiączkę 28 wrzesnia to wszystkie kalkulatory pokazują mi ze jestem w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży dzisiaj. Wiec nie wiem skąd Ci się wziął 7 tydzień. Ginekolodzy zawsze liczą skończone tygodnie. Można by powiedziec ze jestem w trakcie trwania 6 tygodnia, ale na pewno nie 7.

Gość gość
nie moze to byc 7 tydzien! ja jestem w 6 tygodniu a kolezanka miala okres pozniej o dwa dni. u mnie wszystkie testy z dwoma kreskami :) w tym ostatnim odrazu sie pojawila,chyba po 5 sekundach juz byla :)