Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przestroga i rada dla młodych. Pieniądze są najważniejsze w życiu.

Polecane posty

Gość gość

Jestem dojrzałą kobietą, która nie może realizować swoich marzeń przez ... brak pieniedzy. Jestem nieszczęśliwa bo nie mam na botox, makijaż permanentny i inne zabiegi. Nie mam na mieszkanie dla moich dzieci. Przez to że mieszkam z synem i córką z zięciem rozpadł się mój bardzo dobrze zapowiadający się związek, bo nie mieliśmy gdzie mieszkać. Nie poszłam na studia a w pierwszym małżeństwie nie pracowałam to był mój najwięszy błąd. Teraz pracuję za marne 3000. Tak mnie naszło - póki jesteście młodzi zadbajcie o swoje finanse

Gość gość
S********j marny prowokatorze 0/10

Gość gość
Nie prowo. Po prostu nie mogę czytać bzdur ze pieniądze nie są ważne. Są najważniejsze, bez nich nie masz nic. Wylądujesz na bruku bez kasy.

Gość gość
w*********j

Gość gość
to odłóz na drukarke i se wydrukuj dolary mozna za niezyc w ameryce łacińskiej jak boss narkotykowy w dodatku mało kto sprawdza kto je akurat drukował

Gość gość
chociaz szczerze mówiąc gdybym miał sie za to wziąc to wolałbym produkować bilony. podejrzewam, że skomplikowane to nie jest szczególnie, że ich nikt już nie sprawdza. kwestia jakiejś formy i zdobycia metalu. że też złomiarze na to jeszcze nie wpadli

Gość gość
Rób sobie jaja. Niejeden popełnił smobójstwo przez długi i niejeden związek sie rozpadł przez brak kasy

Gość gość
heh. wiesz skąd sie biorą pieniądze?

Gość gość
Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz

Gość gość
akurat ty dobrze zarabiasz skoro 3000 glupia szmato :D

Gość gość
chyba: jak sobie wydrukujesz tak sie wzbogacisz:D biorąc pod uwagę, że monopol na drukowanie kasy jest zabezpieczony prawnie a jedynym legalnym sposobem dystrybucji jest kredyt obciążony lichwą to raczej zapomnij o spaniu bo inflacja zmniejsza czas przeznaczony na odpoczynek do zera :D

Gość gość
dobra wytłumacze wam to w skrócie: kilku pseudożydków drukuje se kase i wam ją pożycza na procent. nastepnie wy zabijacie sie o każdy grosz kiedy zbliża sie termin spłaty. dzieje sie tak ponieważ kwota do zwrotu jest większa niż ta któą wydrukowano:) dlatego zabierają wam domy, samochody a komornik to najlepsza fucha w mieście bo jako pośredniczącuy w transporcie mienia z dołu w góe zawsze coś se uszczknie. ogólnie cyrkulacja wygląda następująco: zyski i wartości w góre g****o w dół. priorytet pieniądza może doprowadzić tylko do jednego: do rzezi

Gość gość
dodam, że każdy kraj ma tzw dług publiczny wobec tych hien a co za tym idzie siedzi u nich w kieszeni. krótko rzecz ujmując każda instytucja państwowa to narzędzie do ograbienia was ze wszystkiego co posiadacie.

Gość gość
Co to ma do rzeczy. Młodzi ludzie szczególnie pisze to do kobiet powinni miec konkretny zawód i nigdy nie byc na czyimś utrzymaniu

Gość gość
3000 to dużo? To tyle aby opłacić mieszkanie, kupić żarcie i cos tam do ubrania. Nie odłożysz nic. Do niedawna utrzymywałam 2 nastolatków + alimenty. Teraz córka z zieciem ledwo coś tam dokłądają. Siedze w kieszeni u moich rodziców albo biore kredyt jak potrzebuje większego zakupu - typu samochód lodówka, ale kredyt trzeba spłacać :O

Gość gość
suma sumarum wygląda to tak, ze wszyscy ludzie zajmuja sie wytwarzaniem dóbr z friko. to oszustwo. wszystko to i tak ostatecznie wyląduje na samej górze a wy zostaniecie z długami zmuszajacymi was do dalszej harówy na rzecz waszych panów. zesztą przejadł mi sie ten temat i współczuje wam braku zrozumienia tego jak was dymaja a sobie tego, że musze wśród tak ogłupionych ludzi zyc i stosować sie do zasad, które w swej głupocie raczyli wprowadzić jako obowiązujące wszystkich

Gość gość
mógłbym dla pzykładu zajmować się wymyslaniem perpetum mobile albo tworzeniem zachwycających dzieł sztuki zamiast tego musze sie martwić zdobywaniem od innych pieniedzy i troszczeniem o to żeby mi ich nikt nie zajepał bo ma długi. to już dawno przekroczyło granice absurdu. kasą sie nie najem, nie ogrzeje i nie zbuduje z niej domu. w dodatku nie można jej wydobyc wytworzyć uzyskać na drodze reakcji chemicznych...nie. mozna ja tylko pozyczyć żeby oddać jeszcze więcej

Gość gość
Jesteś nieszczęśliwa nie z braku pieniędzy, tylko dlatego, że nie wiesz co w życiu jest najważniejsze. Z jednej strony masz ambicje, a z drugiej robisz to, co wypada, a nie to, na co naprawdę masz ochotę i kochasz. Zapeniam Cię, że botox to nie jest to czego pragniesz. Robiłaś do tej pory wiele rzeczy wbrew sobie, dokonywałaś złych wyborów, wbrew swemu sercu. Pieniądze nie są najważniejsze w życiu, ale są ważne. Najważniejsze w życiu są rzeczy, które docenisz dopiero pod koniec swojego życia, a teraz nie zwracasz na nie uwagi, bo masz je za darmo. Mądrość przychodzi z wiekiem ;) Szczęśliwi ci, którzy wiedzą o tym wcześniej.