Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko pokazał się Wam ciążowy brzuszek

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 8 tygodniu ciszy i jestem załamana. Brzuch jest u mnie już widoczny nie dopinam się e swoje ubrania. Nie wiem co jest grane... Czy to możliwe aby w 8 tygodniu ciąży zaokragil się już brzuch? Nie zmienilam diety, jem cały czas tak samo mało tego nawet na basen zaczęłam chodzić 3 razy w tygodniu. W pierwszej ciąży ledwo w 7 miesiącu było widać brzuszek a teraz nagle taka zmiana? Jak to u was bylo lub jest?

Gość gość
Up

Gość gość
calkiem mozliwe ze tak szybko. w 1ciazy ok 12tyg,w 2 ciazy juz w 10 bylo widac,teraz jest polowa 8tyg i widac. spodnie ciasne bardzo. w poprzednich ciazach mialam gigantyczny brzuchol,teraz juz sie boje!

Gość gość
Ją w pierwszej ciąży przytylam łącznie 14 kg. Zeszło praktycznie wszystko przy porodzie. Teraz jestem już 4 kg na plusie i skąd to się bierze: (

Gość gość
W pierwszej cos kolo 20-21 tydz, w drugiej jeszcze w 16 jak miałam luźna bluzkę to raczej na wzdęcie niż ciąże wyglądało

Gość gość
Ja w 8 tygodniu już nosiłam spodnie ciążowe. Poważnie. Nie dopinalam starych, poza tym jakoś czułam że ten brzuch taki delikatny i wolałam gumę zamiast sztywnego zapięcia. A brzuch rósł i rósł. Jak byłam w 6 miesiącu ludzie myśleli, że na dniach rodzę. Był ogromny! Ogólnie przytyłam 23 kilo, waga sama mi później bez problemu zeszła, ale brzuch mam brzydki, duży,, rozstępy, taki sflaczaly.

Gość gość
W połowie ciąży zaczynał się pokazywać, ale pod luźną bluzką ludzie nie rozpoznawali jeszcze dłuuuugo. Całą ciążę przechodziłam w normalnych ubraniach, spodnie nosiłam pod brzuchem i normalnie dopinałam a bluzki nosiłam typu oversize. Urósł tylko brzuch.

Gość gość
W drugiej ciąży szybciej widać brzuch. Mój ginekolog tłumaczył, ze pierwsza ciąża idzie najpierw w gorę, a druga w przód, bo jednak elastyczność tkanek jest już inna. Ale to nie oznacza, ze jakos dramatycznie przytyjesz. Kazda ciąża jest inna. U mnie w drugiej brzuch byl szybko, ale ostatecznie byl mniejszy niż w pierwszej i dziecko było mniejsze.

Gość gość
u mnie właśnie było odwrotnie - w drugiej ciąży brzucha długo nie było widać, w pierwszej niemal od razu, ale to chyba dlatego, że w pierwszej byłam chuda bardzo, więc każdy kilogram był zauważalny

Gość gość
W pierwszej ciazy 4-5 msc. Teraz w drugiej 11 tydz i juz brzuszek. Ukrywam pod luznymi rzeczami