Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ośrodku dla uchodźców znaleziono magazyn broni przygotowują się do czegoś?

Polecane posty

Gość gość
niestety ponad 95% tych imigrantów to młodzi mężczyźni w wieku poborowym :( czy to nie jest przypadek ?

Gość gość
wiadomo do czego się przygotowują :( taka inwazja to nie jest przypadek ale jest zorganizowane na skale globalną poczytajcie na str. ostrzezenie.net że III wojna światowa zacznie się od Syrii tam pisze jak się do niej przygotować

Gość gość
Czym się martwicie w PL wytrzymają do pierwszej wypłaty kasy, potem kierunek zachodni. Nasi politycy musieli by ich tu siłą w obozach zatrzymać. Będzie z tego wielkie zamieszanie bo puki co to siedza jeszcze cicho, jak się zadomowią to dopiero się zacznie

Gość gość
Proszę żeby nie robić ze mnie entuzjastki multi-kulti, również widziałam na własne oczy, że to co ładnie brzmi w teorii w praktyce niekoniecznie się sprawdza. Nie neguję tego, że imigranci, zwłaszcza ze społeczności bardzo odmiennych od europejskich mogą (i pewnie będą) stwarzać problemy. gość dziś gość dziś zz rozumiem że siedzisz w Berlinie i sytuacje w Polsce znasz z TV. to cie oświece zzzzzzzzz Nie siedzę w Berlinie, sugerowano tu nawet niezbyt elegancko, żebym w***********la.ła na niemieckie forum, nie zrobię tego z prostego powodu: nie znam wystarczająco dobrze języka. Po prostu mam w Berlinie mieszkanie z czasów gdy myślałam, że będe tam mieszkać. Jestem obecnie w Polsce i wiem, że warunki mieszkaniowe są beznadziejne. Nie uważam tego za wystarczający powód do odmówienia pomocy uchodźcom. Po prostu. Może teraz, przy okazji kryzysu uchodźczego, coś się zmieni w polskiej polityce mieszkaniowej i państwo zacznie ją aktywnie tworzyć. Dla mnie sprawa uchodźców to kwestia moralna, jeśli ktoś potrzebuje pomocy to trzeba mu pomóc. Jeśli ta pomoc ma mnie kosztować to zacisnę pasa i pomogę, jeśli zostanę wykiwana przez cwaniaka to trudno. Gdy ktoś nadużywa naszej pomocy to trzeba go kopnąć w tyłek. Ale wolę zaryzykować i być naiwną niż bezduszną. I jeszcze kwestia pomocy Polakom: przecież w czasie wojny to właśnie się działo, nawet Iran przyjął ich kilka tysięcy, za komuny Polacy masowo wyjeżdżali na Zachód i mimo, że nic im w Polsce nie groziło to wnioskowali (i otrzymywali) o status uchodźcy. Ja też nigdy nie dostałam grosza pomocy ani w Polsce ani w żadnym z krajów, w których pracowałam ale też nigdy o nią nie prosiłam, na wszystko musiałam (i chciałam) sama ciężko pracować i mam nadzieję, że imigranci, którzy tu dotrą również będą. Co nie znaczy, że Polaków żyjących z zasiłków za granicą nie było i nie ma. Znam jedną rodzinę, która 2 lata utrzymywała się z różnych zasiłków w Londynie. I sporo Polaków, którzy wyjechali do Niemiec w latach 80-tych i żyli tam z socjalu całymi latami jedynie dorabiając czasem pracą na czarno.

Gość gość Ślązaczka
gość dziś niestety ponad 95% tych imigrantów to młodzi mężczyźni w wieku poborowym czy to nie jest przypadek ? zzzzzzzz Oczywiście, że to nie przypadek. Odpowiedź kryje się w twoim pytaniu, uciekają, żeby uniknąć poboru do wojska, w przypadku Syryjczyków grozi im to zarówno ze strony armii Asada jak i Państwa Islamskiego. Mój dziadek w czasie wojny też uciekał by uniknąć poboru do Wehrmachtu gdy zaczęło im brakować mięsa armatniego i brali nawet tych ze "złej" grupy narodowościowej.

Gość gość
A to jest ciekawe, sami pacyfiści uciekają w wieku poborowym. Tak że w Syrii to kobiety z bronią w ręku walczą z IS podczas gdy faceci leżą w niemieckim obozie pod drzewem z srajfonikiem w ręku. Ale bycie pacyfistą nie przeszkadza im urządzać sobie w tych obozach masowych bijatyk. Gwałcić kobiety i dzieci i okradać przechodniów tez nie.

Gość gość Ślązaczka
Nie trzeba być pacyfistą, żeby nie chcieć walczyć w nieswojej wojnie.

Gość gośćh
Ślązaczka, daj spokój, po co z bydłem pisać? za tępe są pseudopolskie zwierzęta, żeby zrozumieć co mówisz. spuść wodę po nich i zmykamy

Gość gość
gośćh dziś Ślązaczka, daj spokój, po co z bydłem pisać? za tępe są pseudopolskie zwierzęta, żeby zrozumieć co mówisz. spuść wodę po nich i zmykamy zz najlepiej do zmykajcie na zachód, tam jest coraz więcej przyjaznych wam imigrantów a więc co was tu trzyma? :-D ps. to bylo pytanie retoryczne, wiem ze własnego dg nie prowadzicie, siedzicie gdzies na etacie i za chiny ludowe stąd was żadna sila nie ruszy bo RŻNIECIE PANSTWO POLSKIE W DÓPE na duże pieniądze pijąc herbatke od 8-16h

Gość gość Ślązaczka
gość dziś No właśnie ty wszystko wiesz a jeśli fakty nie pasują do twoich teorii to tym gorzej dla faktów ;-) Wiesz, że nie jestem Polką, doję polskich podatników i jestm lewacką aktywiską. ROTFL ;-) W jednym masz rację, nie mam własnej działalności gospodarczej (od 3 lat). Na etacie od 8-16 pracowałam pół roku, więcej nie wytrzymałam bezsensownego siedzenia w biurze. A ruszy mnie z Polski na pewno, tak jak rusza od kilkunastu lat, nie spędzam tu więcej niż 3 miesiące rocznie, w Europie max. pół roku :-)

Gość gość Ślązaczka
gośćh dziś Masz rację. Betonu nie rozbiję. Miłego weekendu wszystkim. A rasistom dodatkowo zluzowania pośladków ;-)

Gość gość
Wszystkim pro - azylantom radzę pomieszać parę miesięcy np w Berlinie Neukölln, gwarantuję że wyjedziecie stamtąd jako zadeklarowani rasisci

Gość gość
No jak już broń gromadzą to jestem w szoku :o

Gość gość
Z jednej strony to w sumie dobrze. Jak gdzieś zrobią taką porządną rozpierduchę i poleje się litrami krew to może Europa w końcu zauważy jakich jaskiniowców tu nawpuszczała

Gość gość
Tylko że jeśli oni będą wszędzie, to wszędzie się to zacznie w tym samym czasie, bo ich przywódcy religijni to koordynują. U nas też :o

Gość gość
Dlatego trzeba zapobiec ich sprowadzaniu, które już trwa!

Gość gość
Szok :o

Gość gość
A tymczasem na polskich ulicach jest ich coraz więcej :(

Gość gość
Dla mnie sprawa uchodźców to kwestia moralna x Dla ciebie może być, ale nie dla przywódców państw. Żaden problem, który dotyczy wspólnoty politycznej, narodu, państwa, nie jest wyłącznie kwestią moralną. I nie z perspektywy, wyłącznie moralnej, odpowiedzialni przywódcy rozwiązują takie problemy. Naprawdę, trzeba mieć albo złą wolę, albo się nie znać na problemie, by stawiać tezę, że istnieje konieczność przyjmowania uchodźców w wielkich grupach, na terenie Europy. Wiem, że Angela tak twierdzi, ale ona zwyczajnie kłamie, albo nie ma pojęcia o czym mówi. Biorąc pod uwagę, jej polityczną historię, nie zdziwiłbym się, gdyby jedna i druga motywacja, odgrywała rolę w jej działaniu. Jest jasne, że dobrobytu nie wystarczy dla wszystkich i dlatego wymyślono granice i ich kontrolę. Nim ten kryzys rozpalił się na dobre (ty może wiesz o tym teraz, ja to śledzę od wielu lat), należało przygotować obozy dla uchodźców po drugiej stronie Morza Śródziemnego. I tam zorganizować pomoc, opiekę medyczną, socjal, rozrywki, naukę. I tam, jeśli w ogóle dokonywać selekcji, kto ewentualnie mógłby do Europy przyjechać. To byłoby rozwiązanie bezpieczne i powszechnie od dawna stosowane. Tylko imbecyl polityczny o tym nie wie i tego nie rozumie. Wisienką na torcie, jest jeszcze fakt, że masa imigracyjna, to w 3/4 młodzi mężczyźni (dane UE!!), ale to jeszcze nic! Za płotem trwają wojny, które są prowadzone pod hasłami radykalnego islamu. No, trzeba być idiotą, by nie brać pod uwagę, że w masie imigrantów są agenci, terroryści, potencjalni żołnierze działający w imię ideologii radykalnego islamu. Jest tylko kwestią czasu, najwyżej kilku lat, gdy skutki w postaci nasilenia zamachów, akcji dywersyjnych się objawią. Wówczas, takie naiwne osoby, jak ty, będą ronić łzy i współczuć. Wtedy będzie już za późno. Nic nie wiesz i niczego nie rozumiesz.

Gość gość
. No, trzeba być idiotą, by nie brać pod uwagę, że w masie imigrantów są agenci, terroryści, potencjalni żołnierze działający w imię ideologii radykalnego islamu. Jest tylko kwestią czasu, najwyżej kilku lat, gdy skutki w postaci nasilenia zamachów, akcji dywersyjnych się objawią. Wówczas, takie naiwne osoby, jak ty, będą ronić łzy i współczuć. Wtedy będzie już za późno. Nic nie wiesz i niczego nie rozumiesz. X Czyli Orban, Korwin, Wipler, Bosak i Kowalski mają rację.

Gość gość
Wczoraj znów widziałam w autobusie 3 ciapaków :( Codziennie ich widuję w Warszawie :(

Gość gość
Jeszcze broń przemycają? Szok!

Gość gość
Przecież my dla nich jesteśmy niżej od zwierząt wiec można nas wyżynać. No, jeszcze kobiety jako darmowe d***** ewentualnie. Więcej dla islamistów warci nie jesteśmy.

Gość gość
Ja akurat jestem z dużego miasta i imigrantów widzę na każdym kroku, dlatego wiem że trzeba uszczelnić granice natychmiast :o

Gość gość
"W ośrodku dla uchodźców w Szwecji w miejscowości Krokom wykryto duży magazyn broni palnej. Zarówno policja jak i służby bezpieczeństwa skonfiskowały broń nie informując o incydencie lokalną społeczność ani media. X Zatajając te informacje pomagają im, czyli to jakby współudział :o

Gość gość
Informacje o gwałtach i rozbojach też zatajają. Nie można społeczeństwa nastawiać negatywnie

Gość gość
Nieprawda, normalnie mówią i piszą o tym. Jedynie przestępstwa imigrantów są ukrywane. Na przykład ten gwałt w warszawskich łazienkach zatuszowano :o

Gość gość
Wszystkim pro - azylantom radzę pomieszać parę miesięcy np w Berlinie Neukölln, gwarantuję że wyjedziecie stamtąd jako zadeklarowani rasisci X U nas będzie to samo :o

Gość gość
Ja akurat jestem z dużego miasta i imigrantów widzę na każdym kroku, dlatego wiem że trzeba uszczelnić granice natychmiast :o X Widać nielegalnych imigrantów coraz więcej w zastraszającym tempie...