Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża a praca na noce, kiedy na zwolnienie

Polecane posty

Gość gość

Kiedy poszlyscie na zwolnienie pracując na noce? Po ujrzeniu dwóch kresek, becie hcg czy dopiero po usg które wykazało ze wszystko w 100% jest dobrze?

Gość gość
w 37 tc

Gość gość
Jesli przedstawisz zaświadczenie o ciazy pracodawca zmieni ci godziny pracy bo z tego co pamiętam, ciężarne nie mogą pracować w godzinach nocnych. A pójście na l4 powinno zależeć od samopoczucia. Ja poszlam w drugiej połowie ciąży ok 25 tyg.

Gość gość
ja pracoealam na novki do 20tc potem same dniowki. kazda zmiana w pracy po 12h. zwolnienie dopiero w piereszym tygodniu 8miesiaca ciazy

Gość H helix
Co za głupie pytanie. Proponuję Ci przeczytać sobie Kodeks Pracy. Kobieta w ciąży nie może w ogóle pracować w nocy. Pracodawca ma obowiązek przenieść Cię na stanowisko pracy nie wymagające pracy w nocy. Tak samo jest bezwzględny zakaz pracy w godzinach nadliczbowych. Musisz tylko przedstawić pracodawcy zaświadczenie lekarskie o ciąży, bo przecież nie pójdziesz do niego z zasikanym testem ani świstkiem z laboratorium.

Gość gość
Nie poszłam wcale, bo ja w nocy żyję, jestem skrajną sową i katorgą byłaby dla mnie praca rano, a nie w nocy, w ciąży też mi to nie przeszkadzało. Pod sam koniec dopiero poszłam na zmianę popołudniową, żeby się jednak zacząć bardziej do dziecka dostrajać.