Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jestescie patriotami? bo ja nie

Polecane posty

Gość gość

nie czuje ze przynaleze do polski i polakow, nie mam zamiaru dbac o polske ani sie jej poswiecac

a ja tak, z mojej rodziny wiele osob zginelo za to zebys mogl obecnie pisac co myslisz... :) choc jestem wielkim krytykiem politykow oraz opresyjnej roli panstwa jaka obecnie nam narzucono....

Gość Olga  17
Zależy co rozumiesz pod pojęciem patriotyzmu, bo to każdy podchodzi indywidualnie. Trudno żeby o Polskę miał dbać człowiek bez prawa do pomocy państwa, którego nie chcą przyjąć do szpitala. On nie z własnej winy został wykluczony poza nawias społeczeństwa

Gość gość
też nie, pierdolę, 36 lat pracy za najniższą krajową i mam być patriotką, złodzieje na górze ckradną miliony a ja mam się całe życie poświęcać, każę dzieciom wypieprzać z tego złodziejskiego kraju

czyli twoja krytyka nie jest skierowana przeciw polsce, ale tak jak w moim przypadku przeciw politykom i temu co nam narzucili. oni zabieraja mi polowe wyplaty a anglia nie dosc ze placi mi wiecej to nie chce nic dla siebie. i o co w tym chodzi... ? :P:)

Gość gość
z moje strony rodziny także dziadek był piłsudczykiem ciotka była na Syberii i od strony ojca to uratowali się z pogromu wołyńskiego chowając sie kupie obornika a potem przystąpił do kościuszkowców gdzie byli dowodzeni przez Rosjan żaden polak nie był dowódca nawet plutonu a spali nawet podczas marszu czterej pancerni to bajka dla dzieci ine filmy wojene to takze propaganda bo najpier szli do ataku polacy z karnymi batalionami czyli odpadami którzy podpadli komunistom a potem Rosjanie

Gość prawictwo pospolite 152
patiota raczej nie jestem , ale nie lubie Rosjan i Niemców..

Gość gość
sami wybraliście masonerie która rządziła przez 8 lat Prywatyzacja TP SA i zgoda, żeby spółkę kupili Francuzi, były częścią ceny, jaką zapłaciła Polska za przystąpienie do Unii Europejskiej zgoda na sprzedaż przedsiębiorstwa była decyzją polityczną. Zapadła na najwyższym szczeblu, z udziałem prezydenta Francji Jacques’a Chiraca, premiera Jerzego Buzka i prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego

Gość gość
Chyba mimo wszystko jestem bo chciałbym zmian na lepsze u nas kraju i wiele spraw mnie wkurza.

Gość gość
poszukajcie sobie wykład powstanca warszawskiego i ekonomiste Witold Kieżun polska neokolonia halina zamel opowiadała jak esesmani zycali cukierki na ziemie dzieciaki sie zucały na nie a esesmani strzelali do nich z pistoletu https://www.youtube.com/watch?v=neFOV___LVo

Gość gość
Rosjanie także nie lepsi nawet po wojnie gwałcone były 10-letnie dziewczynki i 70-letnie staruszki.Zdarzało się, że ofiarą gwałtu padały równocześnie babka, matka i wnuczka. Tylko do końca czerwca 1945 r. w samej Dębskiej Kuźni w powiecie opolskim zanotowano 268 gwałtów. Tam także żołnierze organizowali obławy na kobiety. A przecież tylko część kobiet informowała władze, że została napadnięta. Najczęściej do zgłoszenia dochodziło w dwóch sytuacjach, gdy przemocy seksualnej towarzyszyło pobicie i ofiara trafiała do szpitala oraz gdy efektem gwałtu była ciąża. Na przykład w Toruniu, gdzie od lutego do października 1945 roku odnotowano ponad 50 gwałtów, większość kobiet zgłosiła zgwałcenie tylko w celu uzyskania zgody na aborcję. Konsekwencji takiej fali gwałtów nie można było uniknąć. Liczby urodzonych „kacapskich dzieci” nikt nie próbował nawet oszacować. Nie sposób także powiedzieć, ile kobiet zdecydowało się na aborcję. Nieznana jest też liczba kobiet, które targnęły się na życie.

Gość gość
Oprócz wstydu i traumy efektem ubocznym nadaktywności seksualnej radzieckich mężczyzn była także pandemia chorób wenerycznychliczba kobiet zarażonych miała oscylować wokół 50 proc. Wedle milicji w Gnieźnie, w którym w 1945 r. stacjonowało wiele jednostek wojskowych, zarówno polskich, jak i radzieckich, procent kobiet zarażonych wenerycznie zbliżał się do 40.Skutkiem fali gwałtów był wszechobecny strach przed czerwonoarmistami, który na długo zainfekował pamięć Polaków. Dla Polek oznaczał zaś traumę, z której skutkami musiały zmagać się same.

Gość kse
Polska to wspaniały kraj a Polacy dobty naród nie ksenofobiczny (patrz historia Rzeczpospolitej Obojga Narodów), łagodny z natury i wierzący. Sami odpowiedzcie sobie na pytanie, jaki element napływowy niszczy ten kraj przeniknąwszy do elit rzadzących i mediów?...

Gość gość
maja babkę także ruscy zgwałciły , ręce przybili do stoły i od tyłu gwałcili

Gość gość
Poczytajcie sobie co robili Ukraincy na Wołyniu? Przy nich Polacy i 27 Dywizja Wołyńska to dżentelmeni i dobrzy ludzie.

Gość gość
to już jest jakiś kolejny lewcki bełkot propagandy o nie byciu patriotą żenua :(

Gość gość
Polska ma wspaniałą historię sam Sobieski zapisał piękną kartę swoimi zwycięstwami pod Chocimem 1673 i 10 lat później pod Wiedniem zastopował na setki lat napływ islamu na nasz kontynent poslugując się naszą niezastąpioną husarią, jazdą ktorej bał się cały świat. Gdyby napływowi nie niszczyli Polski nadal bylibyśmy przedmurzem chrześcijaństwa i obrońcą Europy przed najazdami dziczy. I Churchill i Hitler przyznawali że nie ma lepszego żołnierza nad Polaka i madrzejszego narodu nad Polaków.

Gość gość
Autorze mamy do jakiego narodu czujesz przynależność? Nie, nie musimy.

Gość gość
zgadnąć

Gość gość
to lewactwo doprowadziło do takiego stanu w jakim jest stanie teraz polska ,bo najważniejsze w Polsce to gender i zmiana płci, in vitro walka z krzyżem i kościołem jak by to interesowało kowalskiego kopacz straszyła pisem ze wprowadzi wyznaniowe panstwo tylko ze zapomniała albo niedouczona ze polacy byli potega jak bylo wyznaniowe panstwo na tysiącletnia tradycje polski na tak zwane wyznaniowe państwo która kopacz chce zniszczyć przypominam ze Zygmunt Stary, Władysław IV, Jan Kazimierz, Jan III Sobieski. należeli do kółka różańcowego W muzeum Czartoryskich w Krakowie jest różaniec Chodkiewicza i Jana Sobieskiego, Do bractwa różańcowego byli wpisani również królowie: Zygmunt Stary(+ 1548), Zygmunt II August (+ 1572), Zygmunt III Waza (+ 1632), Władysław IV(+ 1648), z małżonką Cecylią Renatą, Jan III Sobieski (+ 1696) i Michał Korybut Wiśniowiecki (+ 1673). W sanktuarium maryjnym w Pieraniu, jest również wpis do bractwa króla Stanisława Leszczyńskiego (+ 1766) należeli hetmani polscy, jak np.: Stefan Czarniecki, Stanisław Żółkiewski, Karol Chodkiewicz

Gość gość
i dopiero Sasi august mocny poniatowski odwrócili sie od boga i polske rozebrali