Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem facetem , dla mnie to ze kobieta ma gotowac obiady to oczywistosc

Polecane posty

Gość gość

czy teraz nastaly juz takie czasy, ze wiele kobiet moze tego nie chciec?

Nie, większość chce, pod warunkiem, że nie będą musiały pracować, a facet zapewni im im te 2500 miesięcznie na własne wydatki...

Gość gość
Ma? Co najwyżej może.

Gość gość
moja matka nie gotuje

Gość gość
15:39 2500 na własne wydatki? jaja sobie robisz? :D

Gość gość
moja wizja jest taka, ze kobieta pracuje na pol etatu

Gość gość
wiekszosc kobiet nie gotuje, przynajmniej w warszawie jezeli masz takie wymagania, musisz byc bardzo bogaty ale wtedy mialbys kucharke, wiec... :D mozesz pomarzyc, z**********a i isc do roboty za 2000 PLN

Gość gość
Nastaly czasy niestety... Teraz to sa turbo ksierzniczki ktore chca by to facet pracowal i oddawal wyplate, facet ma sprzatac, gotowac, prac, facet ma je podrywac, facet ma naprawic szafke czy kran lub gniazdko jeszcze gdyby byla mozliwosc to i by chcialy zebysmy dzieci za nie rodzily... A one to sobie chca lezec pachniec chodzic do spa opalac sie lazic do fryzjerki i na solare no i oczywiscie facet ma za wszystko placic!

Gość gość
Jestem kobietą, niech gotuje ta osoba, która ma na to czas, lubi i chce. Poza tym ustala się podział obowiązków i rzeczywiście kobiecie może przypaść gotowanie, a mężczyźnie mycie toalety, prasowanie i odkurzanie z myciem podłóg.

Gość gość
15:42 Doskonała teoria, napisz o tym książkę, sądzę, że się sprzeda jako z******te SF

2500 to dużo? To w miarę godna wypłata :) A tak serio, nie ma żadnych obowiązków domowych, wynikających z racji płci. Teraz obie strony pracują, więc powinny się nimi dzielić i wspierać się nawzajem, a nie wymagać i oczekiwać.

Gość gośćMona
A ja się zgadzam. Jestem kobietą, pracuje i myślę że to kobieta powinna dbać o to ognisko domowe w tym o gotowanie obiadów. Mąż, partner dba o zapewnienie bytu rodzinie.

Gość gość
Noooo uważaj autorze żebys z głodu nie umarł.

Gość gość
15:49 dokladnie tak! Je/bac jakies pedogender nie jestesmy w cale tacy sami! A to ze mezczyzna jest od innych robot a kobieta od innych nie swiadczy ze kobieta jest gorsza...

Gość gość
a przy obiedzie ma być pod stołem i robić lodzika to jest kobieta, a nie takie modliszki jak wy

Gość gość
A ja nie gotuje bo: Nie umiem Nie chce mi sie Moge zyc na tostach

Gość gość
2500 zł chcesz? skąd jesteś za full serwis dam Ci wiele więcej, ale oczekiwanie nie skończą się tylko w kuchni

Gość gość
Baba ma gotować, sprzątać, zająć się dziecmi i chodzić do pracy. Ma mieć dobre wykształcenie i wysokie zarobki bo jak nie to się nie nadaje na żonę. Ja sprawiam sprawę jasno: jak nie sprawdza się to won! Nic mi z baby która tylko jest feministką.

Gość gość
16:03 no akurat feministki pracują po za domem... prawdziwa kobieta zajmuje się domem i dziećmi!

Gość gość
Nic mi z baby która tylko jest feministką. ] no i dobrze :) tylko licz sie z tym, ze zanim znajdziesz taka oslicę, to sam sobie pierz, sprzątaj i gotuj :)

Gość gość
16:03 Czyli jeden etat w pracy a drugi w domu? A ty będziesz stał nad nią z batem? I ty się dziwisz, że jesteś sam mając takie wymagania względem kobiet? :p

Gość gość
16:03 A dlaczego ona ma pracować i do tego opiekować się dziećmi i sprzątać? Rączek nie masz żeby pomóc? A! Racja! Masz, żeby piwo trzymać.

Gość gość
16:06 Rozumiem, że umycie garów, czy zajęcie się własnym dzieckiem jest niemęskie i poniżające?

Gość gość
a w d**e z takim faciem

Gość gość
16:06 Czyli kobieta, która zna realia i uroki życia, która nie chce zostać z ręką w nocniku, będąc bez doświadczenia na rynku pracy po 10-20 latach, kiedy coś się stanie nie jest prawdziwą kobietą? Fascynujące...

Gość gość
Ten full serwis za 2500 hehe, to laskom bardziej się oplaca sponsora mieć.

Gość gość
gdybym chciala sie kims tak zajmowac, to wyjechalabym za granice i zajmowala sie star******* albo dzieciakami. za bycie gosposia i nianka dostalabym o wiele wiecej kasy tam niz tu 😴 boze bron przed takimi umyslowymi kalekami jak autor :O

Gość gość
Wprawdzie prowo, ale co tam :P Smaczne gotowanie jest czasochłonne. Musiałabym mieć lekką i krótką pracę, żeby na co dzień gotować mężczyźnie takie obiady, jakie on chciałby zjadać. A ja nie chcę mieć lekkiej pracy, kariera i samodzielność finansowa są dla mnie bardzo istotne. Mężczyźni traktują teraz kobiety jak produkty, które mają spełniać ich oczekiwania, bo jak nie, to czują się usprawiedliwieni i szukają kogoś nowego. Tak jakby nie potrafili już kochać tej jednej, wyjątkowej kobiety. Gdybym spotkała mężczyznę swojego życia, o którym wiedziałabym, że mnie kocha i mnie nie zostawi, mogłabym dbać o niego, rozpieszczać go, gotować i spełniać różne jego marzenia. Ale takie rzeczy to tylko w bajkach i komediach romantycznych.

Gość gość
facet musi umiec gotowac ,sprzatac,robic zakupy i wychowywac dzieci...koniec kropka

gość dziś zgadza sie mezczyzna powinien rowniez wykonywac domowe obowiazki nie ma innej obcji:))