Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 paulina2710

Bardzo du偶y i bolesny guz.

Polecane posty

Go艣膰 paulina2710

Witam. Ok. 3 dni temu zauwa偶y艂am, i偶 po wewn臋trznej stronie uda (delikatnie z przodu) ur贸s艂 mi bardzo bolesny guz. Jest on wielko艣ci kurzego jajka, b贸l utrudnia chodzenie, ostatnio wr臋cz jakiekolwiek poruszanie si臋 sta艂o si臋 prawie niemo偶liwe. Od porodu, kt贸ry by艂 7 miesi臋cy temu cz臋sto wyskakiwa艂y mi takie guzki na udach w czasie miesi膮czki. Do tej pory pomaga艂a ma艣膰 ichtiolowa jednak ten jest inny (poprzednie by艂y niewielkie i niebolesne). Czy kto艣 mia艂 podobnie? Bardzo prosz臋 o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Paulino nie pisz臋 tego, by ci臋 straszy膰, bo pewnie jaki艣 stan zapalny, ale radz臋 ci i艣c do DOBREGO lekarza i nie poprzestac na jednym. moja znajoma mia艂a taki guz w pachwinie i zbagatelizowano, okaza艂o si臋 偶e by艂 zlo艣liwy i za p贸藕no zdiagnozowali... Poczytaj o mi臋sakach. Ale koniecznie idx do lekarza!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi臋saki dotykaj膮 bardzo mlodych ludzi r贸wniez, p臋d藕 po diagnoze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobrego lekarza. Nim zdecydujesz si臋 na wycinek czy usuwanie to dziesi臋膰 razy si臋 zastan贸w bo jak by by艂 rak to po tobie nawet po biopsji! Gdy b臋d膮 podejrzewa膰 raka to wcze艣niej zr贸b markery z krwi potem szczeg贸艂owe wyniki krwi. Dobrze jest leczy膰 wspomagaj膮c u O. Bonifratow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie tylko chodzi o diagnoz臋, te偶 bym nie leczy艂a si臋 u gnojkow. Trzeba poczyta膰 du偶o w necie.Dieta odgrywa znacz膮c膮 role.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulina2710
W takim razie do jakiego lekarza mam si臋 uda膰? Zapewne do rodzinnego po skierowanie do nast臋pnego? Je偶eli tak to jakiego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulina2710
Prosz臋 o podpowied藕. Czy mam uda膰 si臋 do chirurga?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pojscie do chirurga moze byc dla Ciebie jedynym wyj艣ciem. Ze wzgledu na procedury i czas najpierw poszlabym do internisty. Jezeli Cir naprawde boli to polecam znieczulenie miejscowe skory poprzez lidokaine w kremie. Co prawda nie zmniejszy ono guza ani nie wyleczy膰 z tego ale zlagodsi b贸l i moze sie przyda膰 podczas czasu po zabiegu chirurgicznego. Ja swoja lidokaine w kremie znalaz艂am na www.naporost.pl i ciagle z niej korzystam kiedy mam tatua偶.

Udost臋pnij ten post