Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina2710

Bardzo duży i bolesny guz.

Polecane posty

Gość paulina2710

Witam. Ok. 3 dni temu zauważyłam, iż po wewnętrznej stronie uda (delikatnie z przodu) urósł mi bardzo bolesny guz. Jest on wielkości kurzego jajka, ból utrudnia chodzenie, ostatnio wręcz jakiekolwiek poruszanie się stało się prawie niemożliwe. Od porodu, który był 7 miesięcy temu często wyskakiwały mi takie guzki na udach w czasie miesiączki. Do tej pory pomagała maść ichtiolowa jednak ten jest inny (poprzednie były niewielkie i niebolesne). Czy ktoś miał podobnie? Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
Paulino nie piszę tego, by cię straszyć, bo pewnie jakiś stan zapalny, ale radzę ci iśc do DOBREGO lekarza i nie poprzestac na jednym. moja znajoma miała taki guz w pachwinie i zbagatelizowano, okazało się że był zlośliwy i za późno zdiagnozowali... Poczytaj o mięsakach. Ale koniecznie idx do lekarza!

Gość gość
Mięsaki dotykają bardzo mlodych ludzi równiez, pędź po diagnoze.

Gość gość
Dobrego lekarza. Nim zdecydujesz się na wycinek czy usuwanie to dziesięć razy się zastanów bo jak by był rak to po tobie nawet po biopsji! Gdy będą podejrzewać raka to wcześniej zrób markery z krwi potem szczegółowe wyniki krwi. Dobrze jest leczyć wspomagając u O. Bonifratow

Gość gość
Mnie tylko chodzi o diagnozę, też bym nie leczyła się u gnojkow. Trzeba poczytać dużo w necie.Dieta odgrywa znaczącą role.

Gość paulina2710
W takim razie do jakiego lekarza mam się udać? Zapewne do rodzinnego po skierowanie do następnego? Jeżeli tak to jakiego?

Gość paulina2710
Proszę o podpowiedź. Czy mam udać się do chirurga?

Gość gość
Pojscie do chirurga moze byc dla Ciebie jedynym wyjściem. Ze wzgledu na procedury i czas najpierw poszlabym do internisty. Jezeli Cir naprawde boli to polecam znieczulenie miejscowe skory poprzez lidokaine w kremie. Co prawda nie zmniejszy ono guza ani nie wyleczyć z tego ale zlagodsi ból i moze sie przydać podczas czasu po zabiegu chirurgicznego. Ja swoja lidokaine w kremie znalazłam na www.naporost.pl i ciagle z niej korzystam kiedy mam tatuaż.