Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie zyje w Londynie

Polecane posty

Gość gość

Plusy, minusy

Gość gość
Jak w każdym dużym mieście, jak ktoś takie lubi to mu się będzie żyć fajnie. Ja wolę ciekawsze, mniejsze, bardziej klimatyczne miasta, a nie takie molochy.

Gość gość
tak! wolisz! po prostu nie stać cię żeby tam mieszkać

Gość gość
Zarabiajac 1500 funtow lub mniej - gorzej niz zebrak zarabiajac 1500-2000 - skromnie, mieszkanie (a raczej pokoj) w nieciekawej okolicy, ale jak sie nie ma wiekszych potrzeb materialnych to moze byc zarabiajac 2000-3000 - naprawde ok, bez stresu, oczywiscie w zadnych luksusach powyzej 3000 - tyle Polacy nie zarabiaja, wiec nie ma sensu pisac:D Ale ja w Londynie nie chcialbym mieszkac - dziesiatki tysiecy muzulmanow, ciapatych, pesudo uchodzcow z Afryki,najgorszy sort imigracyjny, jak cie nie stac na mieszkanie w dobrej okolicy, to musisz z nimi "wspolzyc" na co dzien.

Gość gość
Jest dokladnie tak jak pisze 'gość dziś ' Zarabiam 2300 netto miesiecznie i stac mnie tylko na rachunki, dojazdy do pracy, jedzenie i aby troche odlozyc (nie wynajmuje pokoju ale mieszkanie na samym krancu Londynu bo nigdzie indziej mnie nie stac).

Gość gość
no to po co tam siedzisz??? nie ma innych miast i miasteczek w UK?

Gość gość
gość dziś , nie wiem, czy mnie stać czy nie, i nie mam zamiaru sprawdzać, bo ja nawet do Anglii się nie wybieram (chyba, że na wycieczkę) :D Mieszkam w Szwajcarii, w malowniczym niedużym miasteczku, i jest mi tu bardzo dobrze :)

Gość gość
Dlaczego uwazasz, ze nie ma Polakow zarabiajacych ponad £3000 miesiecznie? W Londynie zyje sie drogo, ale ciekawie, zalezy jednak kto co lubi.

Gość gość
każdy kierowca ciężarówki zarabia więcej niż 3 tys funtów - to naprawdę żaden wyczyn!

Gość gość
Plusy: - mozliwosc rozwoju, nauki itp - szerszy rynek pracy - duzo sie dzieje kulturlanie - duzo atrakcji dla dzieci - jesli ktos kupil dom/mieszkanie conajmniej 5-10 lat temu to naprawde bardzo malo splaca w porownaniu do tego, co trzeba teraz zaplaci Minusy: - dlugi czesto dojazd do pracy - drozsze np prywatne przedszkola dla dzieci niz w mniejszych mastach - drogie nieruchomosci - wynajem i kupno

Gość gość
Dodaj do tych minusow ogromna konkurencje na rynku pracy oraz zarobki nieadekwatne do kosztow zycia