Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety boją się inteligentnych mężczyzn

Polecane posty

Gość gość
"Bo przygłupa łatwo rozszyfrować", racja chwała przygłupom, ewolucja ma rację :-)

Gość gość
Ja uwielbiam inteligentnych mężczyzn.

Gość gość
Nie boje się bo sama jestem inteligentna,problem z takimi mężczyznami jest taki że często wesza różnego rodzaju manipulacje i są przewrazliwieni na punkcie wykorzystania ich nawet gdy drugą osoba nie ma złych intencji...

Gość gość
A prawda jest taka że wiele kobiet szuka mężczyzn silnych i opiekunczych,dla niektórych intelekt nie jest tak ważny,to takie pierwotne bo z natury jesteśmy słabsze i delikatniejsze,poczucie bezp i stabilizacji jest dla nas najważniejsze,tylko nie raz mężczyźni wykorzystują tą siłę w złych celach krzywdzące partnerki stąd niektórzy twierdzą że lubimy bad boyow...osobiście nie znam kobiety która swiadomie związałaby się z kimś kto od początku źle ją traktowal

Gość aaakobieta31
Autorze... Kobiety uwielbiają (tych naprawdę) inteligentnych mężczyzn! W tym wieku chyba nie dane Ci było jeszcze poznać dostatecznie licznej próbki istot rodzaju żeńskiego, by wyciągać zbyt daleko idące wnioski. Czym akurat Ty możesz zniechęcać do siebie dziewczyny - o to zapytaj przyjaciółkę/koleżankę... Na 100% nie jest tym inteligencja. Gdyż inteligencja na pewno nie odpycha! A zwłaszcza u mężczyzn.

Gość gość
ale nie odróżniacie inteligencji od mądrości (sophia). Uważam że u każdej płci, ta druga jest cenna. Inteligencja moze być szkodliwa, niekiedy. Poza tym czy uczucia i inteligencja się zbyt często nie wykluczają, a na pewno nie sposób zawsze je pogodzić

Gość gość
nie boję się inteligentnych, ale jak odkryję ze inteligentny nie jest mądry to znikam

Gość gość
Czemu sie boja? Bo nie ma inteligentnych mezczyzn. Tylko od czasu do czasu jakiejs kobiecie przez chwile sie wydaje, ze trafila na inteligentnego, ale po chwlili refleksji kazda dochodzi do wniosku ze to przeciez niemozliwe. I sie boi. Na takiej samej zasadzie jak by sie zobaczylo kornika chodzacego na dwoch nogach i w garniturze i mowiacego w 7 jezykach. Najpierw jest trwajace 5 sekund zaskoczenie a pozniej strach, bo to przeciez to nie jest normalne, nie zdarza sie w naturze i pewnie to tylko zly sen. Czlowiek sie tylko musi obudzic i zjawiska nie ma. I dokladnie tak samo jest z tzw. inteligentymi facetami.

Gość gość84
Po pierwsze to nikt nie ustalił w tym temacie, czym jest dla Was ta mityczna inteligencja. Najczęściej ludzie mylą lub nie odróżniają inteligencji od mądrości. Poza tym, inteligenty facet, a inteligenty facet to dwie różne sprawy. Inteligentny może mieć dzięki temu dobrze rozwijającą się firmę lub być pracownikiem naukowym uczelni lub działu R&D w jakieś firmie. Al może też być gościem, który po prostu szybko i łatwo kojarzy i potrafi to w życiu wykorzystać, ale na pierwszy rzut oka jest całkiem przeciętny. No i są różne rodzaje inteligencji... Natomiast ja uważam, że inteligencja, nawet w połączeniu z mądrością (dla mnie to suma wiedzy nabytej i doświadczeń życiowych) jest tylko pewnym dodatkiem. I to wcale nie aż tak ważnym. Na ogół fajnie, że jest. Dla jednych będzie stać wyżej, a dla drugich niżej w hierarchii wartości. W większości wypadków wystarczy, że będzie się mieściła w tzw. normie i tyle. Jakoś bym jej specjalnie nie gloryfikował w kontekście wyznacznika atrakcyjności. A czy kobiety się jej rzeczywiście boją? Tego nie wiem, ale wiem, że stereotypowo traktowany inteligenty mężczyzna zazwyczaj nie posiada (zbyt mocno rozwiniętych) cech typowo męskich i to jest większym problemem. Ale to stereotyp.

Gość gość
Pytanie głupie,troche z serii :dlaczego faceci nie noszą majtek?

Gość gość
Jestescie inteligentni? Wiekszosc jest glupia jak but.

Gość gość
bardzo mało jest inteligentnych facetów to fakt

Gość gość
Maja latwe podniety

Gość gość
dla kobiet inteligentnybto ten kto lepiej i ladniej mowi niz ktos kto malo mowi a wiecej robi, ktos taki jak tusk to dla nich Einstein

Gość gość
no o to jest logika męska,że typowa kobieta to sroka,co byle świecidełkiem sie zachłyśnie bzdura

Gość gość
ja się podniecam, jak facet inteligentnie mnie rzuca na łóżko

Gość gość
ja się podniecam, jak facet inteligentnie mnie rzuca na łóżko x w mim przypadku oprócz intelektu przydałoby się trochę siły :P

Gość gość
szanse że inteligentne życiowo (a nie osoby z zawodu tak sie uwazające) spotkają się w tym kraju, jezeli chodzi o obie plcie, sa prawie nieralne np. typ osobowosci INFJ (zobaczcie w wiki) u kobiet to ok. 1%, u mężczyzn typ osobowosci np. ESTP to jakies 10 %, prawdopodobieństwo wynosi zatem jakies 0,01 % Przy czym jak widać mają raczej na początku sprzeczne temperamenty, wiec nie bedzie latwo Czy w ogole ktos zna takie przypadki w przyrodzie? bo przecie nie chodzi o związek dwóch lekarzy

Gość kobieta inteligentna
Gdybyś autorze był "inteligentny" nigdy w życiu nie wypowiadałbyś się za wszystkie kobiety. I to by było na tyle :P

Gość gość
a co typy osobowosci maja wspolnego z inteligencja? introwertyczny facet nie moze byc juz inteligentny?

Gość gość
może i daj mu Boże, żeby przynajmniej jedna się go nie bała :O

Gość gość
liczy sie inteligencja całokształtu nie tylko mózgownicy

Gość gość
"liczy sie inteligencja całokształtu nie tylko mózgownicy" - nikt wcześniej tak bardzo mnie nie rozbawił, dziękuję. :D :D:D :D buhahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość gość
Inteligencja to dla mnie najsilniejszy afrodyzjak, wlasnie kogos takiego poznałam i przezywam niesamowita ekscytacje.

Gość gość
do gość wczoraj to może pociaga Ciebie inteligencja w stylu takich osób (ktore na pewno ja mieli) jak wódz III Rzeczy, USSR pewnych organizacji z państw islamskich :-( ich to pociaga/ło w swoim czasie, idź za tłumem..

Gość gość
To mężczyźni boją się inteligentnych kobiet.

Ja tam bardzo lubię inteligentnych mężczyzn a w szkole zawsze podkochiwałam się w największych pseudo kujonach :P

Gość gość
Inteligentny mężczyzna nie da sobą manipulować