Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćBeska

czy to już bulimia ?

Polecane posty

Gość gośćBeska

W niespełna rok udało mi się schudnąć 15 kg, aktualnie przy 165 cm ważę 60 kg a moja wymarzona waga to 55 kg. Dotychczas trzymałam się diet, ćwiczyłam ale od ponad miesiąca odkryłam wymioty....Mam napady obżarstwa a po nich wyrzuty sumienia i prowokowanie wymiotów...:/ Chcę być szczupła, piękna i zdrowa....Myślę już nad tym by zacząć głodówkę, może wtedy nie będę mieć wyrzutów...

tak to bulimia i lepiej udaj sie do specjalisty, bo to choroba przede wszystkim glowy, fatalna w skutkach

Gość gość
Niestety zaburzenia odzywiania to okropna choroba, ktora niszczy nie tylko cialo ale takze umysl. Udaj sie do psychologa!

Gość ingakos
Diagnozy tutaj nikt ci ie postawi musisz udać się do specjalisty. nie wiem skąd jesteś, ale w warszawie takimi problemami zajmują się tutaj http://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa . Jest kilku psychiatrów więc na pewno któryś ci przypadnie do gustu .

Gość parka00
to są zaburzenia żywienia ja bym tego nie bagatelizowała, przecież to sieje spustoszenie w organizmie, wiesz o tym. Ludzi z takimi problemami widziałam wiele, od bulimi po anoreksje a uwierz ze cienka linia między tymi chorobami. Wymiotujać podrażniasz przełyk, wkońcu nie będziesz mogła jesć, wiem co mówię moja przyjaciółka przez to przechodziła i gdyby nie żywienie specjalsityczne, u niej suplementem Nutramil to pewnie źle by sie to skończyło, nie mogła łykać nic stałego same płyny.

Gość gość
Może tak być ale raczej nie znajdziesz pewnej odpowiedzi na forum, lepiej o to pytać specjalistę, wejdź na stronę szukamterapeuty.pl i poszukaj odpowiedniego terapeuty, tam znajdziesz pomoc na pewno.

Gość iza2610
Moim zdaniem również sama sobie z tym nie poradzisz. Spróbuj zasięgnąć pomocy u specjalisty naprawdę oni wiedzą jak w takich przypadkach pomóc. Nie ma co się męczyć samemu Znajoma korzystała z kliniki http://psychiatra.eu/ i u niej wszystko ok. Warto.

Gość gośćbb
Zgadzam się z kolegą u góry. nutramil pozwoli uzupełnić stracone witaminy, minerały i węglowodany. Można tym napojem zastąpić zwykły pełnowartościowy posiłek. Osoby chore na bulimie czy anoreksje często sięgają po ten produkt.