Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

12 letnia córka chce nosić stanik

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 12 lat i chce już nosić stanik, problem w tym że jeszcze nie ma co w nim nosić :) jest jeszcze plaska. Cały czas są kłótnie o ten biustonosz, raz przylapalam ją jak wychodziła w taki koronkowym czerwonym staniku w rozmiarze D do szkoły, oczywiście kazałam jej go zdjąć i schowałam, był placz i lament. Jak ją przekonać że nie potrzebuje jeszcze stanika, to jeszcze dziecko ;)

Gość gość
A może niech mamusia zacznie od douczenia się, bo wstyd, żeby dorosła kobieta nie wiedziała, że nie ma czegoś takiego, jak stanik "w rozmiarze d" :o

Gość gość
Może kup jej takie biustonosze sportowe, tzn bez miseczek ?

Gość gość
Ale idiotka jesteś... Pewnie wszystkie z klasy już noszą... Trzeba iść do sklepu i kupić jej... Są takie staniki dla dziewczynek, takie trochę ala topy ale mają miseczki :-) niech nosi nawet jak nie ma na co... Tylko taki specjalny dla nastek.. . A nie mamy z szafy.... Pewnie dziewczyny z niej się śmiały że ona nie ma..

Gość gość
autorka pewnie jako nastolatka latała bez i teraz córce broni

Gość Tasmanska
Padlabym ze smiechu jakby moja zobaczyła w D , dlatego ze jak popatrzyć na nią to same zebra wystają, zero wypuklen, :D Kup je zywkly plaski stanik, misieczka A ,lub ZERO , takich bez gąbek, bez usztywniaczki, tylko materiałowy, a niech ma . Moja z tych tez bardzo płaskich, co nawet jeszcze nie ma kobiecych kształtów, ale obawiam się w drugą strone, ze ona będzie z tych co nic na sobie kobiecego nie będzie chciała wlozyc i o staniku mowy nie będzie :/

Gość gość
Jak chce nosić , to jej kup. Przeciez są rozmiary z miseczką A, albo takie trochę powiększjące biust. Pewnie ma koleżanki w klasie jakieś pustaki i się z niej nabijają.

Gość gość
Tasmanska dziś , wiesz, że takie 65D to jest maluteńki biust? :/

Gość gość
moja nosi :-o ma różne nawet triumph pewnie koleżaniki ją wyśmiewają w szatni na wf każda ma a ona nawet topiku nie ma fuj:-o

Gość gość
Ma topiki i takie sportowe, problem w tym że ona chce nosić takie bardzo uszyywniane, 4 razy na nią za duze

Gość gość
Ja w tym wieku nosiłam :D Takie sportowe, zwykłe. Bez przesady, tu nawet chodzi o komfort żeby sutków nie było widać (które sa na bank widoczne), żeby na wfie się przebierać bez wstydu Straszna matka z Ciebie :O Jak sobie z ciekawości kupi podpaski to też jej wyrzucisz bo jeszcze nie potrzebuje? Ja w jej wieku namiętnie cięłam podpaski bo mnei ciekawiło co jest w środku i czy działają jak na reklamach :P

Gość gość
Kup jej jakiś, ja do dzisiaj pamiętam jak juz cos zaczelo mi rosnąć a wstydzilam sie porozmawiać z mama żeby mi kupiła i w dniu kiedy miałam wf zakladalam strój kąpielowy pod ubranie żeby nic mi się nie ruszalo na wfie, a ze byl wściekle różowy to w szatni musiałam się nakombinowac żeby nikt nie zauważył, do tej pory to pamiętam i mam żal do mamy ze nie umiała ze mną rozmawiać o kobiecych sprawach, nawet o tym ze dostałam okres wstydzilam się powiedziec i przez dłuższy czas to ukrywalam. Zabierz ja na babskie zakupy i niech sobie wybierze cos odpowiedniego, przeciez 12latka to juz duza dziewczyna i powinna miec stanik.

Gość gość
To jej kup mały usztywniany. Zmierz ją, pokaż jej kalkulator internetowy - niech wyjdzie rozmiar, niech sobie poszuka na necie. Uświadom jej jak ważne jest noszenie dobranego stanika - jest mnóstwo o tym na stronach o brafittingu. Ale powiedz np. że pójdzie na to jej kieszonkowe. Małe, fajne staniki do tanich nie należą więc się zastanowi.

Gość gość
idz do sklepu i kup jej usztywniany na nią i już moja ma kilka :-)

Gość Tasmanska
gość dziś -NIE, nie zgadzam się, 65D to NIE jest wcale malutenski biust i proszę cie... co ty mi tu piszesz , to jet dosyć pokazisty biust

Gość gość
Znaczy twoja córka nosi push upy? Czy twoje i sobie wypycha? Jak sobie wypycha to zakupienie zerowki nic nie zmieni. Powinnaś przede wszystkim porozmawiać z córką, bo pewnie się zastanawia czemu jeszcze jeszcze jest płaska itp. Wytłumaczyć.

Gość gość
Tasmanska dziś Wow. To ja jak mam 65B/C mam jak rozumiem średni? :D Ty chyba naprawde nie masz pojęcia jak wygląda prawdziwa rozmiarówka, a jadaczka jak zwykle Ci się nie zamyka.

Gość gość
65d znaczy ze ktoś jest bardzo szczuply, przez co to D wygląda na wielkie. A to normalny biust

Gość gość
Ja w wieku Twojej córki również byłam płaska, ale wstydziłam się przebierać w szkole na ćwiczenia, więc mama kupiła mi staniki-zerówki i była bardzo szczęśliwa :)

Gość gość
Moze porozmawiaj z nia na temat dojrzewania i wybierzcie sie na zakupy- kup jej po prostu jakis top, nie typowy stanik z miseczkami. Moze i piersi ma malutkie, ale w wieku 12 lat cos juz tam ma i na wuefie pewnie sie krępuje przebiera, zwlaszcza ze kolezanki pewnie niewiele wiecej pod bluzkami mają a juz noszą

Gość gość
12 latka bez stanika? moja ma 11 i nosi od roku. Najpierw sportowe, teraz już 65a, oczywiście miękkie. Po co usztywniany dla tak młodej damy? Kurczę, pomysl, jak mm ona się przebiera na wf? Dziwi mnie taki brak zrozumienia wobec dziecka

Gość Tasmanksa
Kobieto ja nosze rozmiar staników B i bylam fachowo wielkokrotnie mierzona wedle skali rozmiarowej w idealnym doborze biustonosza do biustu, a nie mam wcale małych piesi, wręcz proporcjonalne do mojej figury

Gość gość
Ja miesiaczkowalam majac 11 lat i w wieku 12 lat na pewno nosiłam stanik i na pewno nosila go wiekszosc dziewczyn w klasie. Nawet te calkiem plaskie. Kup jej dziewczecy stanik w dobrym rozmiarze, niech sie dobrze dziewczyna czuje. Chcesz zeby sie nabawila kompeksow?

Gość gość
Tasmanksa dziś Co to jest "rozmiar staników B"? :D Tak Ci "brafitterka" powiedziała? Że masz rozmiar B? I co mnie obchodzi jaki Ty masz biust, aż takie masz kompleksy, że musisz tutaj to tłumaczyć? Zachowujesz się jak gruba baba co mówi "ja nie jestem gruba, ja mam krągłosci". Mały biust to mały, duży to duży, gruba dupa to gruba dupa a nie jakieś śmieszne poprawności polityczne :D

Gość Tasmanska
a przechodząc do glownego tematu to napisałam już od siebie. Jeśli corke tak ciągnie do biustonoszy pomimo braku biustu kup jej jakąś zerówke , niech się cieszy

Gość gość
Jedno B nie jest rowne drugiemu. Chudzinka (powiedzmy S lub XS) z rozmiarem B wygląda na duzy, a juz kobieta majaca M, L czy Xl a w biuście B to już może wyglądać na płaską

Gość gość
Nie, nawet chudzinka z 65B nie wygląda jakby miała duży biust, i nosze rozmiar XXS/XS wiec jestem bardzo chuda. I mam mały biust. Takie są fakty i mi jakoś one nie przeszkadzają.

Gość Tasmanska
czy ty nie pojmujesz ,ze rozmiar A,B,C,D,E,...Z?? :D to jets rozmiar miseczki,ale potocznie się mowi ,ze rozmiar biustonosza się taki noci? jak tak mowie, nie rozumiesz, nie intersi mnie to . Rozmiar miseczki D nie uważam, za mly ani tym bardziej maciupki, tyle z mojej strony

Gość gość
Kup jej cokolwiek zerowke, sportowy, byleby sobie go watą nie wypychała. Bo dziewcznki to zauwazą i będą się śmiać bardziej niż gdyby tego stanika nie miała

Gość gość
"czy ty nie pojmujesz ,ze rozmiar A,B,C,D,E,...Z?? smiech.gif to jets rozmiar miseczki,ale potocznie się mowi ,ze rozmiar biustonosza się taki noci? " Tak mówią faceci i niedouczone kobiety. I to nie jest rozmiar miseczki. To jest jedynie określenie różnicy między obwodami. Miseczka 60D i 80D to są dwa różne rozmiary. Jak widać guzik wiesz a się mądrzysz.