Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

12 letnia córka chce nosić stanik

Polecane posty

Gość gość
Zeby mówić o rozmiarze to trzeba podać jeszcze obwód. W sklepie jak powiesz chce stanik B to nic nie powie ekspedientce..

Ją nosilam już w czwartej klasie chociażby dlatego że dziewczynki przebieraly się na WF we wspólnej przebieralni. To już mała panna i zna swoją seksualność oraz ma poczucie wstydu to normalne. Ki też było glupio że nic nie miałam na sobie. Mimo iż miałam wtedy malutki biuscik mama mi kupiła taki stanik koszulka. Coś tam bylo lekko usztywnione dzięki czemu mojego ego wzrosło że coś odstaje spod bkuzki a i między innymi nie czulam się naga. Nicw tym dziwnego. dziwne jest to że ty nie chcesz jej kupić stanika.

Gość gość
Nie, nawet chudzinka z 65B nie wygląda jakby miała duży biust, i nosze rozmiar XXS/XS wiec jestem bardzo chuda. I mam mały biust. Takie są fakty i mi jakoś one nie przeszkadzają. X Byc może, zawsze mi się wydawało że mimo wszystko ten biust (B) widać czyli do najmniejszych nie należy:p

Gość Tasmanska
Nie pouczaj mnie, temat o dziecku które ma faze na cyckonosze a ty mi tu pierodly wypisujesz. ja cie poucza , obwod sam nic nie mowi nikomu, bo prawidziwy rozmoar podaje się wyliczając obwód w biuście - ODEJMUJĄC rozm. pod biustem =... wtedy wychodzi jaki rozmiar nosisz . Kobiec morałów o cyckonoszach, małolacie zerowka i finisz

A co do wielkiego stanika mi się przypomina jedną sytuacja. Mając 6-7 lat poszlam z babcia do kościoła ona na mnie patrzy że zdziwieniem skąd ją nagle taki biust mam. A dorwalam stanik chrzęstnej i wypchalam go skarpetkami. Mina babci była bezcenną jak zobaczyła ile par potrafiła zmieścić :)

Gość gość
Mi mama kupila taki ładny w kwiatki, coś tam już kiełkowalo więc klasycznie płaską dechą nie byłam. To chyba była 5 lub 6 klasa. Na wf przebierając się kilka dziewczyn skomentowało mój ubior. I bylo to peszące :o

Gość gość
Tasmanska doucz się. Naprawdę. Bo pleciesz bzury większe niż zazwyczaj

Gość gość
"Byc może, zawsze mi się wydawało że mimo wszystko ten biust (B) widać czyli do najmniejszych nie należyjezyk.gif" Bo kiedyś to B to nosiły babeczki co powinny np. 60E. Dawniej wciskano chudym 75A, tym średnim 75C itp. Polecam stronę balkonetka.pl świetnie widać jak się prezentują różne rozmiary. Widać też jakie są róznice między różnymi stanikami w tym samym rozmiarze.

Gość gość
Rozmiar miseczki tez nic nikomu nie powie. Masz 70 D czy 80 D to jest roznica

Gość gość
Byc może, zawsze mi się wydawało że mimo wszystko ten biust (B) widać czyli do najmniejszych nie należyjezyk.gif" Bo kiedyś to B to nosiły babeczki co powinny np. 60E. Dawniej wciskano chudym 75A, tym średnim 75C itp. Polecam stronę balkonetka.pl świetnie widać jak się prezentują różne rozmiary. Widać też jakie są róznice między różnymi stanikami w tym samym rozmiarze. X Mnie nadal wciskają 75 C:p

Gość gość
Tasmanska dziś , tak wygląda 65D, dobrze dobrane: http://balkonetka.pl/katalog/size/65D To jest sam początek rozmiarówki, potem jest jeszcze kilkanaście miseczek, i nawet taki biust 70G nie jest wcale duży!!!

Gość gość
Tasmanska dziś Jak Ci kilka osób mówi, że piertolisz to się zastanów nad sobą. I to jest jak najbardziej w temacie - żeby uczyć dziewczynki poprawnej rozmiarówki, a nie były tak niedouczone jak Ty. x A, i widentnie nie mówiłam o podawaniu SAMEGO obwodu - masz chyba problem z czytaniem ze zrozumieniem. To też możesz poćwiczyć.

Gość gość
Aha, rozmiar wylicza się odejmując pomiar w biuście od OBWODU STANIKA, a obwód stanika przeważnie jest mniejszy niż pomiar pod biustem (ten z kolei musi być zrobiony bardzo ciasno) obwody staników są elastyczne, na to się bierze poprawkę. ] I takie 65D będzie nosić dziewczyna mająca ok. 68-72 cm pod biustem, i 84-85 cm w biuście.

Gość gość
To ja muszę zdecydowanie odwiedzić profesjonalistę bo moj biust na oko wyglada na większy niz 75c czy nawet d:p

Gość gość
Poszukaj też tabel w necie to sama chociaż przybliżysz pasujące rozmiary.

Gość gość
kup jej stanik, sa takie dla dojerzwajacych dziewczynek tz:zerowki: lub AA. pewnie kolezanki juz nosza a ona tylko nie, to nic,zejeszcze nic nie ma. Pamietam,ze ja tez bylam bardzo dlugo deska,wszystkie kolezanki mialy juz staniki, nawet te deski tylko ja nie bo moja mam byla taka jak TY, nie bo jeszcze nic nie masz. Pewnego razu sama sobie kupilam, jakis za duzy (twoja corka tez zalozyla jakis za duzy) i wtedy moja mama postanowila mi kupic satnik, jaka byla moja radosc. Wiec prosze cie kup jej stanik i nie mow jej,ze nie potrzebuje.

Gość gość
Dziewczyny to nie jest tak że ja jej nie chce kupic stanika, gdy idziemy do sklepu z bielizną zwracam jej uwagę na te tzw zerówki, rozmiary a 70, tylko córa nawet nie chce o nich słyszeć, patrzy na te ,, poważne,, biustonosze z koronkami, firzbinami, w dużych rozmiarach i wybucha afera bo nie chce jej go kupić, za nic jej nie mogę przetłumaczyć ze to nie dlaniej, że może kiedyś, mloda placze i chce wyjść ze sklepu bez niczego. Oczywiście że nie chodzi bez niczego ma topiki i.te sportowe, a gdy kupilam jej jeden młodzieżowy to kazała mi go oddać :( Ona chce chodzić w tych na nią za duży, poważnych

Gość gość
Po pierwsze - 12 latka nie jest już dzieckiem, moja w tym wieku już miesiączkowała. Po drugie - to jest czas, kiedy dzieciak się zwyczajnie wstydzi i dlatego chce nosić stanik. Nie ma najmniejszego znaczenia, czy jest płaska czy nie - kup jej coś sportowego, w wieku sklepach mają takie rzeczy. Ględzeniem że jej niepotrzebny tylko upokarzasz dziewczynkę i udowadniasz, że nic nie rozumiesz. Słaby wstęp do okresu dojrzewania, powinnaś ją wspierać, żeby przychodziła do ciebie ze swoimi problemami bez obaw, że matka ją wyśmieje.

Gość gość
A czemu nie dla niej? Jak jej wychodzi jakieś np. 65A, to możesz kupić przecież coś fajnego u Ewy Michalak, Affinitas, Onlyher... Na Lobby Biuściastych czy Balkonetce dziewczyny podpowiedzą może inne marki jeszcze. I możecie się umówić, że jeden taki "kobiecy" kupujecie, a inne proste, wytłumaczysz, że więcej nie ma sensu inwestować, bo biust będzie jej się zmieniał i będzie wyrastać. Ważne, żeby od początku te staniki były dobrze dobrane, rosnący biust jest podatny na deformacje (i to też jest argument, którego możesz użyć) :)

Gość gość
Ja swojej córce kupiłam coś z oferty Triumpha w sklepie www.telimena.pl . Świetna jakość, dobra cena, a pewnie i zaprocentuje w przyszłości. Dobre biustonosze zawsze się obronią, a co Triumph, to Triumph. :-)

Gość gość
AUTORKA JEST TAA JKA MOJA MATKA :P nie pozwolila mi nosic stanika w ogole nie chciała rozmawiać na temat okresu , dojrzewania bo się wstydzila . K/ur/wi/cy dostaje jak sobie to przypomnę. doszło do tego ze miałam duzy biust a biustonosz zaczelam nosic dopiero w 8kl kiedy miałam go już naprawdę duże.

Gość gość
Moja mama nie chciała mi kupić stanika, to były lata 90. Wstydziłam sie jak cholera prześwitujących sutków i rozbierać na WF. O okresie też ze mną nie gadała, a ja wstydziłam się powiedzieć. Wkłądałam sobie watę w majtki, próbowałam mamie kraśc podpaski :/

Gość gość
Moja też najpierw nie chciała mi w ogóle kupić i wiecie co mi kupiła? Biustonosz szajs z lumpeksu! F**k! Potem z kolei nie chciała kupić usztywnianego tylko taki szmaciany niedobrany do rozmiaru i ludzie się ze mnie śmiali w szkole bo wyglądałam tak, jakbym nie miała stanika. Do dzisiaj mam kompleksy na punkcie biustu przez własną matkę!!!

Gość gość
To jej kup, na pewno się lepiej poczuje

Gość gość
"Dziewczyny to nie jest tak że ja jej nie chce kupic stanika, gdy idziemy do sklepu z bielizną zwracam jej uwagę na te tzw zerówki, rozmiary a 70, tylko córa nawet nie chce o nich słyszeć, patrzy na te ,, poważne,, biustonosze z koronkami, firzbinami, w dużych rozmiarach i wybucha afera bo nie chce jej go kupić, za nic jej nie mogę przetłumaczyć ze to nie dlaniej, że może kiedyś, mloda placze i chce wyjść ze sklepu bez niczego. Oczywiście że nie chodzi bez niczego ma topiki i.te sportowe, a gdy kupilam jej jeden młodzieżowy to kazała mi go oddać. Ona chce chodzić w tych na nią za duży, poważnych" X Czy Wy potraficie czytać ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, że autorka nie chce kupić córce stanika, tylko o to, że córka uparła się na stanik na nią za duży. Czyli według Was powinna jej kupić dla świętego spokoju i puścić córkę w takim biustonoszu wypchanym skarpetami do szkoły? Dopiero wtedy zrobi z siebie pośmiewisko

Ma 12 lat ! Podejrzewam że piersi zaczynają jej rosnąć. Kobieto kup jej tzn. zerówkę albo sportowy stanik ! Jak ta dorastająca dziewczyna ma się przebierać na wfie ??? Wstydzi się po prostu .

Gość gość
Eee... Ale autorka pytania napisała, że ona jej kupiła staniki zerówki... Zapytaj się jej po co jej stanik duży push-up, jak jest płaska.

Gość gość
Autorko uwazam ze jestes bardzo niekomunikatywna i to wychodzi w relacjach z corka. Nie mowisz czemu jest placz I lament, tylko histeryzujesz doslownie jak twa cora w sklepie. Ogarnij sie I napisz skladnie jakie sa jej argumenty za kupieniem kobiecego stanika?

Gość FiligranowaAnastazja
Niedłogo skończę 19 lat i od prawie 2 noszę "prawdziwy" stanik. Miękki zaczęłam nosić jak byłam w 3 gimnazjum, ale byłam wtedy niska i chuda 145cm/28kg. Dzisiaj mam 152cm i waże 39kg. Okres mam od 1,5 roku