Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć dziecko 7 miesięczne jedzenia w nocy

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. proszę o wasze rady z doświadczenia. Chodzi mi o to że moja córcia 7 miesięczna idzie spać o 19.00- 19.30. i wówczas daje jej gęstą kaszkę około 180 ml. mimo to zwykle między 2.00 a 3.00 słyszę jak się w łóżeczku szamocze i rozbudza- (wnioskuję że z głodu), więc zanim się całkiem rozbudzi daję jej mleczko- 120 ml. Śpi potem do około 6.00 rano. Moje pytanie do doświadczonych mam - czy to normalne i dalej karmić ją w nocy - bo od 19.00 do 2.00 minęło już 7 godzin i dziecko mam prawo być głodne. Czy jak inaczej znależć rozwiązanie by spała i dała spać mnie? Bo na szóstą do pracy ciężko wstać. Próbowałam dać jej wodę- ale wypluwa butlę i tak musiałam zrobić mleko. A może budizc ja około 23.00 i znów dać mleko? ale ile? poradzcie coś.

Gość gość
Skoro Twoje dziecko jest głodne to je karm. To chyba oczywiste i nikomu tłumaczyć nei trzeba :O

Gość gość
Dawaj jej tą kasze później, to lepiej będzie spała

Gość gość
7 godzin, to dużo dla takiego maluszka, więc ma prawo być głodna :) A może spróbuj dać jej mleko o tej 19 i tak jak piszesz, obudzić koło 23 i tutaj dać jej ta kaszkę? Moja koleżanka robiła podobnie.

Moja córcia ma pól roczku zjada 180ml.o 19-tej,zanim pojdzie spac jest 9-ta,i spi do 6.30-7.00 rano,lepiej jak córci nawet na śpiąco podasz mleczko o 22-giej,to pośpi do rana

Moja córcia ma pól roczku zjada 180ml.o 19-tej,zanim pojdzie spac jest 9-ta,i spi do 6.30-7.00 rano,lepiej jak córci nawet na śpiąco podasz mleczko o 22-giej,to pośpi do rana

Gość gość
a może po prostu potrzebuje przytulenia

Gość gość
Jak glodna to karm. Sama zrezygnuje. Bedzie pila co raz mniej.

Gość gość
Ale co ci szkodzi wstać i nakarmić dziecko? Przecież rośnie i się rozwija, wiec potrzebuje jedzenia.

Gość gość
chce jesc to daj jej a nie pytasz sie obcych ludzi na kafe, to twoje dziecko i to TY wiesz najlepeij czego mu trzeba.