Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kopakabana

Czy makaron bezglutenowy może być smaczny?

Polecane posty

Gość Kopakabana

Cześć, z powodu hashimoto postanowiłam przejść na dietę bezglutenową w nadziei na poprawę moich wyników. O ile bez pieczywa jestem w stanie się obejść (bezglutenowe nie podeszło mi za bardzo), to najtrudniej jest mi zrezygnować z makaronu. Uwielbiam włoską kuchnię i tym bardziej ciężko jest mi wyobrazić sobie, że już nie mogę zjeść ulubionego spaghetti, pesto czy klusek w rosole. Przynajmniej przez kilka miesięcy jak będzie trwać moja dieta :) Próbowałam makaronu spaghetti kukurydzianego, ale był okropny. Na zewnątrz miękki a w środku jakby niedogotowany. Nie wiem czy po prostu źle trafiłam, czy każdy kukurydziany jest taki? Czy ktoś może polecić mi makaron, który bedzie tak samo smaczny i delikatny w smaku co zwykły makaron z semoliny? Bede wdzięczna za ratunek :))

Gość gość
tak smaczny

Gość gość
w biedronce jest makaron gluten free chyba z maki kukurydzianej - ja róznicy w smaku nie czuje, bo smak to głównie jest z tego z czym ten makaron jemy

Gość grymałka
oczywiście, że makarony bezglutenowe moga być smaczne, ja sama muszę takie kupowac, kiedyś był problem z otrzymaniem takiego produktu na rynku, teraz już nie, moim ulubionym mamakronem bezglutenowym jest makaron primo gusto jest smaczny i ma dobrą jakość.

Gość gość
Makaron bezlglutenowy smakuje dla mnie tak samo jak ten z pszenicy. Gorsza jest jego "konsystencja", bo nie jest tak prężny, a raczej "ciapciaty" i ze spaghetti nie będzie spaghetti, bo się to to rozpada. Także nici z nawijania długaśnych nitek al dente na widelec, co uwielbiam najbardziej w makaronie :) Ale w smaku istotnej różnicy nie widzę, jest smaczny.

Gość grymałka
ale myślę, że wszytko zależy o jakości makaraonu, ja zawsze kupuję te z primo gusto i ich jakosć jest dobra. może spróbuj a zmieniz zdanie.