Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet chyba mnie nie pociąga.

Polecane posty

Gość gość

Jest nieambitny i niepracowity. Wystarcza mu, że po studiach na polibudzie zarabia 2 tys. netto, a nie mamy szans dostac mieszkania od rodzicow. Chełpi sie, ze nie musi robic prawie nic w tej swojej pracy. Chelpi sie tez, ze przeszedl studia i liceum przy minimum wysilku. Jak go probowalam wybadac, czy to tylko pozerstwo, czy powaznie jest z dumny z nierobstwa, to sie wielce obruszyl, ze nie wyczuwam u niego "poczucia humoru". Ja pierdykam, jak ma wzbudzac we mnie chec na seks cos takiego? I co z tego, ze mnie super traktuje poza tym, jak mam wrazenie, ze przyszlosc z nim to czworka dzieci na 12 metrach kwadratowych w jednym pokoju?:P

Gość gość
a ty ile zarabiasz autorko? rozumiem, ze więcej niż 2 tysiaki :)

Gość gośćautorkaaa
No tak, zarabiam wiecej. Ale tylko dlatego, ze wykorzystywalam szanse, ktore sie nadarzały, PRACĄ. A on nie. Bo on nie będzie poświęcał wolnego czasu by za dużo pracować. Szczęka mi opadła, jak to usłyszałam.

Gość gośćautorkaaa
I od nauki to powinno się migać i prześlizgiwać, tak robią ludzie inteligentni wg niego.

Gość gość
Taki typ człowieka, nie zmienisz go. Po prostu jest mu tak wygodnie. Masz dwa wyjścia, rozstać się lub zaakceptować go takim jakim jest:)

Gość gość
Całe życie był taki mój mąż. Nie zmienisz tego. Nie dorobisz się niczego przy takim facecie bez ambicji i leniu

Gość gośćautorkkaa
Nie, po studiach to już nie jest tylko kwestia akceptacji podejścia do życia. Trzeba myśleć o nim w kategoriach "głowy rodziny". No a jak wyobrażacie sobie założenie rodziny z "tym typem"? Nie oszukujmy się, ale kobieta nawet jesli ma dobrą pracę, to może ją stracić jak zajdzie w ciążę. Albo może ją tracić częściej, jak będzie kilka ciąży. i nie jest powiedziane, że będzie zawsze dobrze przędła. A pomiędzy pracami może być okres bezrobocia. I za co on ma utrzymać rodzinę (może i z kobietą)?

Gość gośćautorkaa
: a jaka bylaś/ jesteś Ty? Jak potoczyły się Wasze losy? Jesteś sfrustrowana? Jak Ci z tym?

Gość gośćautorkaaaaa
Chyba mogę to tak nawet okreslić, że on ma mentalność biedaka...:( Nawet nie jest oszczędny....... A pieniądze? "Nie można się na nich za bardzo skupiać". "Nietylko to jest ważne". Ale własnie nie widać po nim, że są w ogóle ważne.

Gość gość
widocznie twój facet ma inne priorytety i potrzeby w zyciu niż kasa. mnie to nie dziwi, ale widze, ze ty myślisz już o nim jak o potencjalnym żywicielu wielodzietnej rodziny... więc zapytaj się czy on w ogole planuje z tobą wspólną przyszłość, czy chce mieć dzieci itp., może on nie myśli o tobie powaznie

Gość gośćautorkaaa
Oczywiście, że myślę o nim jak o żywicielu rodziny. A kto ma nim niby być? Pan sąsiad albo dziadkowie, co ledwo sami przędą z polskich emerytur?:P

Gość gośćautorkaaa
Albo może Karitas, bo teraz lepiej w wolnym czasie bumelować, a jak się narobi dzieciaków, to się wyżebrze?:P

Gość gość
no tak od roboty to garba można się dorobić nie dziwie się ze ludzie nie chcą robić za 1600zł

Gość gość
no dobra, ale czy on się widzi w takiej roli? czy chce 4 bachory z tobą mieć?

Gość gośćautorkaaa
Chyba nie chcą zaczynać od 1600, a nie robić za 1600.

Gość gośćautorkaaa
4 bachory: podałam sytuację najgorszą z możliwych, ktora potencjalnie mogłaby mieć miejsce. Jeśli ma być moim facetem, to ma być kimś, kto będzie chciał mieć ze mną dziecko/dzieci. A jak nie chce, to powinien mi to powiedzieć, albo znaleźć sobie inną. Skoro tego nie mówi, a ja mówię czego chcę, to zakładam, że nasze plany są takie same.

Gość gość
u mnie we firmie najniższa stawka to 1650 netto praca zmianowa chętnych brak ja im się nie dziwie

Gość gośćautorkaaaa
Nie chodzi do konca o to, że on te 2 tysie zarabia. Nawet 1600 może otworzyc drzwi do nastenpnej lepiej płatnej pracy. Chodzi o to, że często pracuje 7-6h, a nie robi żadnych kursów, nie uczy się języka, w ogóle się nie rozwija ani w zawodzie, ani szykując sobie wyjście awaryjne, jakby coś nie wypalilo w tej pracy. Bo tak ważna jest... rozrywka i czas wolny.

Gość gość
i nie bachory krety tylko dzieci

Gość gość
Pozerem raczej nie jest, bo politechniki to leń i kretyn raczej nie skończy. A pomyślałaś że jemu może to wystarcza, dlaczego od razu twierdzisz że nie jest ambitny? Nie każdy goni za karierą i kasą, dla niektórych najważniejsze jest życie, rodzina, znajomi, a nie bzdety. Ludzie gonią przez całe lata za kasą i co z tego mają? Kupią sobie najnowszy telefon za 4k, który się im znudzi po tygodniu... bez sensu takie życie w pogoni za pieniędzmi i gadżetami.

Gość gość
wierz mi ja pracuję po 12 h i mam głęboko kursy,szkolenia itp bo jestem zmęczony i potrzebuję się zregenerować

Gość gość
kiedys kumpel zaproponował mi dorywczą pracę mimo ze mam pracę niezłą poszedłem 3 dni i stwierdziłem stop ja mam brać dwa etaty żeby dorobić parę stów jakim kosztem

Gość gośćautorkaaa
: TY pracujesz 12 h. ON pracuje często 6. A max 8. Ma czas i pokłady energii. Życie, rodzina, znajomi- to właśnie są bzdety, jesli się mało zarabia i jest młodym. Stawia się wtedy na pracę i/lub naukę.

Gość gość
Wspolczuje autorko, ja bym z kimś takim się bała planować przyszłość. To jeszcze dziecko a nie facet. I mówisz, ze nawet mieszkania swojego nie macie? masakra:/ lepiej uważaj zebys rzeczywiście nie wkopała się w czwroke dzieci z kimś takim bo to się może źle skończyć.

Gość gośćautorkaaa
Podkreślam: nie mówię, żeby wziął drugi etat czy zmieniał pracę, ale niech się uczy języka obcego. Albo robi cokolwiek z kursów albo dłubie w czymś sam, co mu da wyjście awaryjne w razie czego.

Gość gość
w imię czego ma to robić bo nie rozumiem

Gość gośćautorkaaaa
W imię tego, że jest facetem i to faceta zadaniem jest zarabiać pieniądze.

Gość gość
a ty jemu pociągasz?

Gość gośćautorkaaa
A jeśli nie chce, to niech znajdzie sobie chłopaka albo będzie sam. Tak działa natura.

Gość gość
zarabiać owszem ale bez zarzynania sie