Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowana mimi

Cierpie na NERWICE NATRECTW !!!szukam osob z ta chorob

Polecane posty

Gość znerwicowana mimi

witam WAS ,zalozylam ten watek z mysla o osobach cierpiacych na nerwice natrectw .Mam 24 lata i cierpie na nerwice od 4 lat ,objawy nasilily sie po porodzie drugiego dziecka mam nerwice zwiazana na punkcie czystosci i zarazkow ,wszedzie widze brud oraz krew i teraz od roku mam natrectwa zwiazane z zarazeniem sie hiv ,ciagle mzje rece bo wszedzie widze krew i wzdaje mi sie ze to moze byc krew z wirusem hiv ,,jestem juz okropnie zmeczona tymi natrectwami ,psychicznie jestem wrakiem ,ciezko mi z tym zyc,rodzina tego nie rozumie ,ja im nie mowie o tym problemie bo sie wstydze ,staram sie ukrywac to przed rodzina ale nie da sie tak do konca ukryc zachowania zwiazanego z nerwica narectw ,npv czeste mycie rak ,az juz mam rany na moich rekach ,bo nie dosc ze od czestego mycia rak to myje je nie tylko w mydle ale i w proszku do prania bo czasami to tak mecza mnie mysli ze mydlo nie zabije zarazkow czy wirusa Hiv i myje w proszku do prania ,po czym jak juz umyje rece to znow mysli mnie mecza ze zle umylam i ponownie myje rece ,moj maz cierpi bardzo oraz moje dzieci a ja to juz cierpie ogromnie ,chce miec normalne zycie ale nie potrafie sie powstrzymac od tych natretnych mysli zeby ich nie wykonywac

Gość gość
Jeden psychiatra, powiedział mojej znajomej, która ma potworną nerwice natręctw i w ogóle emocjonalnie jest bardzo mocno zaburzona, mniej więcej coś takiego: pani nie chce zrezygnować z natręctw, bo tylko one dają pani złudzenie pełnego panowania nad rzeczywistością. Póki pani nie porzuci tego mniemania, że musi pani nad życiem w pełni panować, będzie pani miała problemy z natręctwami, z emocjami. Ręce może pani myć i sto razy, gdy uzna pani, że są brudne. Podłogę tak samo. Może wyrzucać rzeczy i kupować nowe, bo są brudne, nieczyste, zarażone. Ale dziecka, które nie jest takie, jak pani sobie życzy, nie może pani wyrzucić i kupić nowego. Mąż, także nie zmieni się po umyciu. Pani rodzice nie zaczną inaczej myśleć, gdy pani na nich nakrzyczy. Życie wymaga zgody na to, że nie możemy panować nad wszystkim, co spotykamy, co jest dla nasz istotne. Pani chce aby wszystko było po pani myśli. To jest niemożliwe.