Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Codziennie śni mi się mój stary dom i zmarły ojciec

Polecane posty

Gość gość

Od ponad roku mieszkam gdzieś indziej. O domie rodzinnym starałam się zapomnieć ponieważ działy się w nim same przykre rzeczy. Mój ojciec był alkoholikiem i nieraz dochodziło do rękoczynów,kłótnie i wyzwiska prawie na porządku dziennym. Ojciec zmarł 5 lat temu i nie chce o nim pamiętać ani o dzieciństwie. Staram się nie jeździć w tamte okolice żeby sobie nie przypominać. A jak już przejeżdżam to się ciesze że już tam nie mieszkam i mam migawki przed oczami tego co się tam działo. Odkąd się wyprowadziłam to co jakiś czas śnił mi się stary dom i ojciec. Przeważnie w tych snach był pijany a ja zrozpaczona że znowu jestem w tym mieszkaniu,że musze znowu przeżyć ten koszmar na nowo i wogóle skąd on sie wziął skoro już nie żyje? Pare razy w śnie ojciec mnie gwałcił a ja wtedy budziłam się nad ranem zalana potem i strachem mimo że w rzeczywistości ojciec nic mi nie robił. Od jakiegoś czasu ten dom śni mi się codziennie mimo że w dzień wogóle nie rozmyślam nad przeszłością. Mam już tego serdecznie dość. Ciągle widze w tym śnie siebie zrozpaczoną że mój koszmar wrócił i musze znowu tam mieszkać. Czy takie sny mogą coś znaczyć? Nie chce ich!

Gość gość
Takie sny znaczą, że twój ojciec pilnie potrzebuje modlitwy.

Gość gość
Nie należe do żadnej religi ale nie jestem ateistką. Ostatni raz modliłam się jakieś 10 lat temu i nie czuje potrzeby żeby modlić się za ojca który również nie utożsamiał się z żadną religią

Gość gość
Zmarli snią się wtedy, kiedy chcą nas upomnieć, ostrzec przed czymś albo prosić o modlitwę, jeśli wasze życie wyglądało tak jak opisałaś, to ojciec potrzebuje pomocy i nie bez powodu ci sie śni. Jak ty umrzesz to być może za ciebie tez nikt się nie pomodli.

Gość gość
Nawet jeśli nie wierzysz idź i zamów za niego msze! Bardzo jej potrzebuje!

Gość gość
Msze? Ja nigdy do kościoła nie chodziłam ani na religie więc nie wiem co to jest i co sie robi.

Gość gość
Chrzest masz? Komunie Swieta tez? Bierzmowanie? Nigdy nie mow nigdy. Ja modle sie rownierz za wrogow,nieprzyjaciol,zlych ludzi. Pomimo iz sa zli to tak na prawde sa biedni wiec modle sie za ich zgubione zycie. Wez i sie pomodl mimo wszystko za ojca.

Gość
Nie wiem co Ci poradzić...masz jakąś traumę i chyba dlatego tak Ci się śni...Mi też czasem śni się mój zmarły tata. Przeważnie wtedy kiedy dzieje się coś zlego, albo więcej o nim pomyśle.:)

Gość gość
Miałam tylko chrzest z tego co mi wiadomo.A komuni i bierzmowania już nie.

Gość gość
Dlatego jesteś takim złym człowiekiem.

Gość gość
Dlaczego złym?